Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uleiul din seminte de dovleac - un elixir magic pentru sanatate si frumusete

de Alina Ilie la 2023-03-28
Uleiul din seminte de dovleac - un elixir magic pentru sanatate si frumusete
Bogat in triptofan, acizi grasi nesaturati si un nivel ridicat de substante antioxidante, uleiul din seminte de dovleac ofera o lista lunga de beneficii pentru sanatatea intregii familii. Datorita continutului sau ridicat de carotenoizi si vitamine liposolubile, uleiul de seminte de dovleac a fost considerat de mult timp un ingredient adecvat pentru prevenirea bolilor, in special pentru cele de prostata. Pe langa aceasta utilizare binecunoscuta, cercetarile au aratat beneficii pentru persoanele care se confrunta cu caderea parului, diabet si chiar cancer.


La ce se foloseste uleiul din seminte de dovleac? Aflati numeroasele utilizari si beneficii ale acestui remediu excelent pentru sanatate.
 
Reduce inflamatia in organism
 
Inlocuirea grasimilor saturate cu grasimi sanatoase, nesaturate, are un impact important in diminuarea inflamatiei din corp. Daca doriti sa traiti o viata fara boli, introducerea alimentelor antiinflamatoare in dieta este unul dintre secretele de care sa tineti cont.
 
De ajutor in lupta cu cancerul
 
Uleiul din seminte de dovleac s-a dovedit in mai multe studii ca sprijina sanatatea pacientilor cu cancer. Cercetari suplimentare efectuate de Departamentul de Obstetrica si Ginecologie al Universitatii Rostock din Germania au descoperit ca semintele de dovleac pot stopa, de asemenea, cresterea celulelor canceroase.
 
Mai mult, un studiu publicat in Indian Journal of Biochemistry & Biophysics dezvaluie ca datorita proprietatilor sale antioxidante se creeaza un filtru care previne deteriorarea intestinului subtire (care apare de obicei in urma tratamentelor pentru cancer).
 
Combate caderea parului la barbati
 
Gestionarea hormonilor intr-o dieta sanatoasa este cheia pentru stoparea caderii parului. Semintele de dovleac actioneaza ca un remediu impotriva caderii parului datorita continutului lor de zinc, ajutand asadar la echilibrarea hormonilor.
 
Excelent pentru sanatatea inimii
 
Prin producerea de oxid nitric, uleiul din seminte de dovleac prezinta efecte antihipertensive si cardioprotectoare, ceea ce inseamna ca tine la distanta atacurile de cord si bolile de inima. Uleiul din seminte de dovleac are una dintre cele mai mari concentratii de grasimi polinesaturate. Organismul are nevoie de fapt de o anumita cantitate de grasimi bune pentru a functiona. Acizii oleic si linoleic gasiti in semintele de dovleac pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la echilibrarea nivelului de colesterol, protejand impotriva aterosclerozei, atacurilor de cord, accidentelor vasculare cerebrale si a altor boli de inima.
 
Ajuta la gestionarea diabetului
 
Diabetul are multe cauze, una dintre ele fiind alimentatia necorespunzatoare. Atat diabetul de tip 1, cat si cel de tip 2 poate fi tinut sub control cu o dieta adecvata. Cercetarile arata ca semintele de dovleac detin proprietati de scadere a zaharului din sange, fiind excelent in dieta persoanelor care sufera de diabet.
 
Excelent pentru ingrijire a pielii
 
Acizii grasi gasiti in uleiul de seminte de dovleac au proprietati antioxidante. Aplicat local, poate reduce inflamatia pielii, stimula cresterea de noi celule, poate apara impotriva infectiilor si reduce aspectul ridurilor si petelor cauzate de inaintarea in varsta. Uleiul din seminte de dovleac este, de asemenea, o sursa bogata de vitamina E, care are efecte benefice asupra aspectului pielii.
 
Poate creste rezistenta oaselor
 
Acizii grasi omega-6, gasiti intr-o cantitate semnificativa in uleiul din seminte de dovleac, sunt cunoscuti pentru sustinerea sanatatII oaselor. In plus, mai au in compozitie vitamine si minerale care sunt necesare pentru a preveni osteoporoza si a asigura o densitate minerala osoasa adecvata pe masura ce imbatranim.
 

Sursa: draxe.com
Foto: pixabay.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficii pentru sanatate

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0