Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 120.000 de elevi primesc bursa "Bani de liceu"

Peste 120.000 de elevi primesc bursa
Peste 120.000 de elevi vor primi bursa "Bani de liceu", in valoare de 180 de lei, cei mai multi beneficiari fiind din judetele Suceava, Iasi si Vaslui. Ministerul Educatiei acorda, in anul scolar 2011-2012, peste 120.000 de burse "Bani de liceu", in valoare de 275.000.000 lei, tinerilor care provin din familii al caror venit brut lunar pe membru de familie realizat cu trei luni inainte de depunerea dosarului era de maximum 150 de lei.


Toti cei 120.857 de solicitanti eligibili care au depus cereri si care au indeplinit conditia venitului brut lunar pe membru de familie vor primi acest sprijin financiar, a anuntat, vineri, Ministerul Educatiei, Cercetarii Tineretului si Sportului (MECTS).

In ordinea numarului de beneficiari, primele trei judete sunt Suceava, cu 10.439, Iasi, cu 8.848 si Vaslui, 5.817.

Liceenii vor primi 180 de lei pe intreaga perioada a cursurilor scolare, inclusiv in timpul pregatirii si sustinerii examenului de bacalaureat sau de diploma, respectiv in perioada practicii in productie.

Fondurile sunt alocate de Ministerul Educatiei si vor fi distribuite beneficiarilor de catre unitatile scolare la care acestia si-au depus dosarul. Autoritatile locale pot face anchete sociale pentru verificarea veridicitatii declaratiilor de venit si a celor referitoare la bunurile familiei, in cazul elevilor care solicita sprijin financiar.

Ministerul Educatiei atentioneaza ca, potrivit unei hotarari de guvern din 2007, in cazul unor situatii speciale privind falsul in declaratii, comisiile de acordare a sprijinului financiar organizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant au obligatia sa sesizeze Inspectoratele de Politie si autoritatile administratiei publice locale, in vederea cercetarii si verificarii acestora.

"In cazul in care aceste sesizari se verifica, vor bloca acordarea ajutorului financiar si vor intreprinde demersurile legale pentru recuperarea ajutorului financiar acordat ilegal", a precizat MECTS.

Lista beneficiarilor Programului national de protectie sociala "Bani de liceu" a fost publicata pe site-ul Ministerul Educatiei, la adresa http://banideliceu.edu.ro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ministerul educatiei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bursa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficiari

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0