Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 elemente care conteaza in rezistenta unei constructii

de Sunt Fericita la 2022-05-31
4 elemente care conteaza in rezistenta unei constructii
Pentru a putea rezista incarcarilor si pentru a avea o viata lunga, o constructie trece treptat de la stadiul de idee la cel de proiect, pentru ca mai tarziu sa poata fi posibila realizarea acesteia. Rezistenta unei constructii este de fapt o suma de elemente, fiecare menite sa acopere siguranta in exploatare a acesteia. Iata care sunt aceste elemente si cum influenteaza ele rezistenta unei constructii.



Materialele de constructii sunt critice pentru rezistenta constructiilor

Fara materialele de constructii necesare este clar faptul ca o constructie nu ar exista. Dar in acelasi timp, materialele potrivite de constructii sunt cele care confera cladirilor rezistenta si durabilitate, deoarece acestea trebuie in sine sa fie rezistente, pentru a transmite aceste caracteristici cladirilor.
 
Este important ca materialele de constructii sa fie calitative si sa nu fie facute compromisuri in ceea ce priveste alegerea acestora. Astfel, daca vei compara pretul paletului de BCA cu alte materiale care pot suplini acest material, vei vedea ca de fapt renteaza mai mult sa cumperi materialele indicate in proiect, decat sa incerci sa reduci din cheltuieli si implicit din rezistenta cladirii. 
 
Pe langa BCA, un material deosebit de important este betonul uzual. Acesta este folosit la scara larga pentru o multitudine de elemente constructive precum fundatiile, grinzile, peretii sau placile cladirilor. Betonul are o rezistenta foarte buna la compresiune, iar acest lucru inseamna ca el raspunde foarte bine cerintelor cladirilor, tocmai pentru ca cel mai adesea acestea se confrunta cu incarcari de acest tip. 
 
Otelul pentru constructii este de asemenea foarte important. In vreme ce betonul este un material care raspunde foarte bine incarcarilor de compresiune, otelul este cunoscut pentru faptul ca suplineste lipsa rezistentei la intindere, respectiv incovoiere. Otelul este un mateial foarte versatil, care poate fi folosit pentru o multitudine de lucrari, insa cel mai adesea el este utilizat in constructii ca armatura pentru beton.
 
Experienta echipelor de muncitori
 
Felul in care sunt realizate lucrarile contribuie foarte mult la pastrarea rezistentei cladirilor. O echipa profesionista de muncitori sau o firma de constructii va sti exact cum sa se ocupe de realizarea constructiilor, astfel incat acestea sa nu aiba vicii ascunse sau defecte care sa puna in pericol viata utilizatorilor. 
 
Lucrarile in constructii se desfasoara rapid si nu trebuie sa existe loc pentru greseli. Din acest motiv este important sa alegi o echipa de profesionisti care sa te asiste pe durata lucrarilor, pentru ca locuintele sa poata fi utilizate in siguranta. 
 
Inginerul proiectant este deosebit de important
 
Pentru ca o constructie sa fie rezistenta, este nevoie de realizarea unui proiect in cadrul caruia sa fie efectuat si un calcul structural al cladirii. Calculul structural vizeaza verificarea rezistentei cladirii in diferite ipostaze de incarcare. 
 
Cel mai adesea calcului manual este dublat de o modelare structurală asistata de calculator, in urma careia rezulta caracteristicile pe care trebuie sa le indeplinesca o constructie, pentru a rezista la solicitari. 
 
Studiu geotehnic
 
Aceasta analiza este vitala pentru construirea cladirilor, deoarece vizeaza verificarea terenului de fundare sub aspectul rezistentei la construire. Un teren bun de fundare este realizat din particule coezive, care ajuta la mentinerea rezistentei si a stabilitatii unei cladiri.
 
Fara un teren bun de fundare cladirile risca sa se rupa, sa cedeze sub actiunea fortelor si a incarcarilor. De aceea este necesara realizarea acestei analize, pentru a sti exact care sunt zonele care au nevoie de o intarire superioara. 
 
Constructiile au nevoie de rezistenta pentru a putea raspunde exigentelor utilizatorilor. Pentru aceasta este nevoie ca toti factorii implicati in procesul constructiv sa lucreze in mod eficient, iar alegerile beneficiarilor sa se bazeze pe dorinta de a construi durabil, sigur si eficient. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bca

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre muncitori

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0