Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 2 milioane de oameni mor anual din cauza poluarii

Peste 2 milioane de oameni mor anual din cauza poluarii
Peste doua milioane de oameni mor in fiecare an pe glob in urma unor boli provocate de poluarea aerului, releva un studiu publicat luni de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Dintre aceste victime, 1,3 milioane mor din cauza poluarii urbane, atat in statele dezvoltate, cat si in cele sarace. Din totalul deceselor anuale, 1,1 milioane ar fi putut fi evitate daca normele in materie de poluare ar fi fost respectate, considera OMS.


In multe tari, poluarea atmosferica atinge niveluri periculoase pentru sanatate, cele mai afectate zone aflandu-se in statele cu crestere economica rapida, ca India si China, a subliniat Maria Neira, directorul departamentului de sanatate publica si mediu al OMS.

In unele orase, concentratia de particule fine depaseste de pana la 15 ori pragul maxim fixat de OMS.

Aerul poluat poate "patrunde in plamani, intra in circulatia sangelui si cauza cardiopatii, cancere ale plamanilor, astm si infectii respiratorii", indica OMS.

Principalele cauze ale poluarii aerului sunt mijloacele de transport, industria, folosirea biomasei sau a carbunelui pentru prepararea hranei si incalzirea locuintelor, precum si centralele electrice pe carbune. Efectele cele mai grave sunt observate la persoanele deja bolnave, la copii si la varstnici.

Pentru combatarea poluarii aerului, OMS recomanda dezvoltarea retelelor de transport public, promovarea mersului pe jos si cu bicicleta, sau construirea de centrale electrice bazate pe alti combustibili decat carbunele.

Studiul publicat luni a luat in calcul date privind calitatea aerului furnizate de 1.100 orase din 91 tari (lipsind, de pilda, Rusia sau unele state africane), dintre care 80 nu respecta valorile de referinta ale OMS.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre poluare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aer

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Nu de putine ori ni se intampla sa simtim nevoia unui aliment dulce si chiar sa devenim nervosi din ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016