Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Placinta de dovleac cu umplutura dubla

de SuntFericita.ro la 2020-10-16
Placinta de dovleac cu umplutura dubla
Uneori nevoia de a manca ceva dulce poate aparea in cele mai rele momente, mai ales daca esti la dieta. De aceea, astazi iti propunem o idee culinara gustoasa, sanatoasa si nu foarte calorica.


PLACINTA DE DOVLEAC CU UMPLUTURA DUBLA
 

Ingrediente (2 portii)
  • 600 g dovleac placintar
  • 2 linguri samburi de rodie
  • 1 lingurita rozmarin tocat
  • 1 ceapa
  • 100 g vinete
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • sare
  • 120 g bulgur
  • 150 g ciuperci Champignon
  • piper
  • 100 g castane
  • 4 linguri ulei de masline extra virgin
  • 100 g telina
  • 1 lingurita curry
  • 60 g branza Feta
  • nucsoara macinata
 
Preparare
1. Dovleacul se spala, se taie in jumatati si se scot samburii cu o lingura.
 
2. Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade aer recirculat.
 
3. Jumatatile de dovleac se ung cu 2 linguri de ulei de masline, se sareaza, pipereaza si se coc in cuptor, intr-o tava tapetata cu foaie de copt, aproximativ 40 minute.
 
4. Intre timp se inmoaie bulgurul in apa sarata cu pudra de curry.
 
5. Ceapa se curata si se taie cubulete. Ciupercile se curata si se taie in sferturi. Branza Feta se faramiteaza fin.
 
6. Cubuletele de ceapa se prajesc intr-o tigaie, intr-o lingura de ulei de masline incins, timp de 2 minute, iar apoi se adauga ciupercile, se condimenteaza cu sare si piper si se inabusa timp de 3-4 minute.
 
7. Bulgurul, branza Feta si patrunjelul se incorporeaza, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, dupa gust.
 
8. Castanele se taie in bucati mari. Vanata se spala si se taie cubulete. Tulpinile de telina se spala, se usuca prin tamponare si se taie in bucati fine.
 
9. Cubuletele de vanata, tulpinile de telina si castanele se prajesc intr-o tigaie cu restul de ulei de masline, timp de 4-5 minute. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si rozmarin.
 
10. Jumatatile de dovleac se umplu cu fiecare umplutura si se coc aproximativ 15 minute, in cuptor. Se presara samburi de rodie pe jumatatile de dovleac si se servesc.

Pofta buna! 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre prajitura

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016