Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

15 moduri prin care sa stai casatorita cel putin 15 ani

15 moduri prin care sa stai casatorita cel putin 15 ani
Daca nu v-ati ucis dupa 15 ani de casnicie, felicitari! Inseamna ca relatia voastra, chiar daca nu a fost tot timpul perfecta, merita sa luptati pentru ea. Inseamna ca inca va iubiti, ca munciti impreuna sa va faceti copiii mari si fericiti. Stiu ca uneori si voi sunteti surprinsi. El nu-ti aduce flori in fiecare joi, tu nu-i faci mereu prajitura preferata. Si, totusi, cum ati reusit?


1. Mergeti la culcare suparati. 
Vechea zicala conform careia nu trebuie sa te culci suparat pe partener este o prostie. Uneori e nevoie sa te mai si culci. De ce ai sta plansa si treaza pana dupa miezul noptii? Baga-te in pat, lasa-ti sotul sa doarma si el si luati micul-dejun impreuna. Lucrurile vor arata mult mai bine atunci, garantat.
2. Razi de poti!
In orice cearta, exista unul care e foarte suparat, mai ofticat decat celalalt. Cel din urma ar trebui sa faca o gluma, ceva prostesc, doar sa-l faca pe primul sa rada. Daca cearta este foarte serioasa si vrei sa mori cu ea de gat, OK, e treaba ta, nu ne bagam. Dar daca te certi de distractie, doar pentru ca partenerul nu raspunde, potoleste-te.
3. Nu critica. Niciodata.
 Daca vrei sa-i atragi celuilalt atentia asupra unei chestiuni grave, fii sigura ca el stie deja si se simte aiurea. Daca ai incredere ca te-ai casatorit cu o persoana cat de cat inteligenta, ai incredere si in capacitatea acesteia de a-si da seama cand a gresit. Poate te simti bine cand arati cu degetul, dar il poti rani pe celalalt. Trebuie sa gasesti o modalitate cat mai draguta de a corecta ceva neplacut, fara a rani. 
4. Fii oglinda ideala.
Sotul tau este oglinda in care te vezi pe tine insati. Iar lucrurile pe care i le spui ii dau si lui o imagine despre sine. Ai grija ca aceasta sa fie una pozitiva: esti destept, frumos, sexi, esti cel mai bun/ poti sa-l faci sa fie toate astea, doar prin puterea cuvantului? Nu stiu, dar alternativa nu merita luata in considerare. Lucrurile pe care le auzi de la sotul/ sotia ta sunt mai convingatoare decat orice altceva ti-ar spune altcineva in lumea-ntreaga.
5. Fii mandra si lauda-te cu el.
Lasa-ti sotul sa auda cum te lauzi cu el. Fii evidenta in laude. Vei ramane vesnic maritata.
6. Vezi-ti de pasiunile tale.
El merge cu bicicleta, tu tricotezi. Tu crezi ca el e cel mai tare biciclist, el ca faci macrameurile cele mai smechere. Pasiunile fiecaruia, prietenii separati, pasiunea fata de ceva care nu-l intereseaza pe celalalt, condimenteaza relatia. Veti avea mereu despre ce sa discutati. Nu trebuie sa aveti aceiasi prieteni. Nu trebuie sa cititi aceleasi carti.
7. Fa copii.
Copiii te impiedica sa fii pe cat de nebuna ai putea fi.
8. Devino experta in pat.
Ai tot timpul din lume sa devii experta nu numai in ceea ce priveste sexul in general, ci sexul cu sotul tau. Scopul tau in viata este sa stii sa-l satisfaci pe el. Reciproca este valabila. Nu exista nicio temere, rusine. Puneti-va intrebari, experimentati. Daca vreti sa stati mult timp impreuna, acesta va deveni o eternitate daca  nu sunteti fericiti.
9. Mutati-va.
Locuiti in mai multe case. In mai multe parti ale tarii. Calatoriti. Nu va fixati fizic si psihologic intr-un loc. Nu incremeniti in timp si spatiu. Stagnarea nu e deloc atractiva.
10. Nu mai gandi temporal.
Casatoria nu poate fi gandita in circumstantiale. Este permanenta. Pana la moarte. Este un dat. Pare evident, dar e greu sa te dezbari de „daca”: daca ma paraseste, daca ma ingras, daca schimb slujba. Este natural, mai ales la inceputul casniciei, sa te indoiesti. Dar, cu cat renunti mai repede la ideea ca mariajul este temporar, cu atat vei scapa de multe conflicte, dar si de stres. Se poate sa ajungi si la divort, dar sa stai tot timpul cu amenintarea lui deasupra capului nu pare o viata prea blanda. Fa ce poti mai bine cu ce ai si uita de Daca si cu Parca.
11. Nu te pune in calea problemelor.
Lasa-l in pace pe fostul. Nu mai testa apele. Sotul si casnicia sunt mai valoroase decat orice prietenie. Iar prieteniile care pun in pericol casnicia trebuie eliminate. Imediat. Nu-ti mai spune ca este doar un flirt nevinovat. Adulterul este un proces cu un eveniment la final. Nu pune piciorul pe cararea ce duce la casa bunicii unde te asteapta lupul.
12. Fa un pact cu prietenele tale vizavi de sot.
Ar trebui sa sune cam asa: promit sa te ascult cand te plangi de sotul tau, fara a-mi schimba parerea despre el. O sa fiu de acord cu cele mai aspre critici, o sa accept ecle mai sumbre predictii. O sa dau din cap si o sa ma incrunt cand il descrii ca pe un capcaun feroce. Si, cand va veti impaca, o sa uit totul si o sa-l reprimesc in viata mea ca pe Fat-Frumos
13. Plange-te la mama lui, nu a ta.
Mama lui il va ierta. A ta, nu. 
14. Fii fidela.
Sunteti voi doi impotriva lumii. Nimeni nu mai are voie sa intre in echipa. Niciunul dintre membri nu trebuie sa saboteze succesul echipei. 
15. Ai incredere in persoana cu care te-ai casatorit.
Pentru doi oameni care vor sa se ajute unul pe celalalt, este mai greu sa te lasi ajutat, decat sa fii cel care ajuta. Este mai greu sa fii cel care atenueaza cearta sau sa crezi ca sotul este dedicat unei casnicii pe toata viata. Este mai greu sa te schimbi pe tine insati decat sa-l schimbi pe celalalt. E mai greu sa fii iubit decat sa iubesti. Si totusi: ai incredere in el. Iubeste-l si lasa-l sa te iubeasca! 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre casnicie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre trucuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mama

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dragoste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0