Nuga este prajitura dulce, plina de zahar si implicit de calorii, insa acest lucru nu este un impediment sa o mancam. Este desertul copilariei si prajitura pe care o gaseam pe masa doar la ocazii speciale.
Nu se face greu, din contra, ai nevoie doar de putin timp si indemanare. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar si cum pregatesti cea mai buna nuga!
Nu se face greu, din contra, ai nevoie doar de putin timp si indemanare. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar si cum pregatesti cea mai buna nuga!
Ingrediente: 150 gr de amestec de alune, fistic si fructe confiate;
- Doua albusuri de ou;
- Jumatate de lingurita de sare;
- 175 de gr de miere ori sirom de glucoza;
- 60 gr de unt moale;
- 500 gr de zahar;
- Esenta de vanilie si colorant artificial;
Mod de preparare nuga
Pentru inceput, vei bate albusurile pana cand acestea devin o spuma tare. Ulterior, pe rand, vei adauga sarea si o lingura de zahar. Continui sa mai bati albusurile iar cand sunt foarte bine batute si tari, le lasi separat pentru 20 de minute.
Intre timp, la foc mic, se va lasa mierea si cantitatea de zahar ramasa pana cand zaharul este dizolvat complet. Amestecul trebuie lasat la foc potrivit pana incepe sa fiarba, insa trebuie amestecat des pentru a nu se carameliza.
Dupa ce amestecul este gata, se adauga treptat peste albusurile spuma, in fir subtire, si se amesteca cu mixerul, la viteza mica, pana ce tot amestecul este incorporat.
Se adauga esenta si aromele alese, dar si colorant alimentar, in cazul in care vrei sa colorezi nugaua.
Amestecul ramane pe foc pana cand devine o coca si se desprinde de pe vas. Cand este gata, il dam la o parte de pe foc, iar cu ajutorul unei linguri de lemn se adauga in compozitia fierbinte si alunele, fisticul, fructele confiate si untul moale. Amesteci bine, dupa care adaugi compozitia intr-o tava pe care ai uns-o inainte cu putin ulei. Poti adauga compozitia si intre foi de napolitana, insa nu uita sa pui deasupra un tocator de lemn si o greutate peste, pentru a presa foile de napolitana.
Nugaua se lasa la racit pentru 10-20 de ore la temperatura camerei, dupa care este numai buna de mancat. Se taie doar atunci cand este complet rece cu ajutorul unui cutit umed, iar bucatelele de nuga se impacheteaza individual in folie de plastic si se pastreaza la rece.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.1
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!