Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum faci cea mai buna nuga

de Sunt Fericita la 2019-06-04
Cum faci cea mai buna nuga
Nuga este prajitura copilariei. Este dulcele pe care il mancam cu totii cand eram mici si caruia inca ii ducem dorul, acum ca si adulti. Astazi ti-am pregatit reteta veche de nuga care te va ajuta sa pregatesti cea mai buna nuga.


Nuga este prajitura dulce, plina de zahar si implicit de calorii, insa acest lucru nu este un impediment sa o mancam. Este desertul copilariei si prajitura pe care o gaseam pe masa doar la ocazii speciale.

Nu se face greu, din contra, ai nevoie doar de putin timp si indemanare. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar si cum pregatesti cea mai buna nuga!

 
Ingrediente: 150 gr de amestec de alune, fistic si fructe confiate;
  • Doua albusuri de ou;
  • Jumatate de lingurita de sare;
  • 175 de gr de miere ori sirom de glucoza;
  • 60 gr de unt moale;
  • 500 gr de zahar;
  • Esenta de vanilie si colorant artificial;
 
Mod de preparare nuga
 
Pentru inceput, vei bate albusurile pana cand acestea devin o spuma tare. Ulterior, pe rand, vei adauga sarea si o lingura de zahar. Continui sa mai bati albusurile iar cand sunt foarte bine batute si tari, le lasi separat pentru 20 de minute. 
 
Intre timp, la foc mic, se va lasa mierea si cantitatea de zahar ramasa pana cand zaharul este dizolvat complet. Amestecul trebuie lasat la foc potrivit pana incepe sa fiarba, insa trebuie amestecat des pentru a nu se carameliza.
 
Dupa ce amestecul este gata, se adauga treptat peste albusurile spuma, in fir subtire, si se amesteca cu mixerul, la viteza mica, pana ce tot amestecul este incorporat. 
 
Se adauga esenta si aromele alese, dar si colorant alimentar, in cazul in care vrei sa colorezi nugaua.
 
Amestecul ramane pe foc pana cand devine o coca si se desprinde de pe vas. Cand este gata, il dam la o parte de pe foc, iar cu ajutorul unei linguri de lemn se adauga in compozitia fierbinte si alunele, fisticul, fructele confiate si untul moale. Amesteci bine, dupa care adaugi compozitia intr-o tava pe care ai uns-o inainte cu putin ulei. Poti adauga compozitia si intre foi de napolitana, insa nu uita sa pui deasupra un tocator de lemn si o greutate peste, pentru a presa foile de napolitana.
 
Nugaua se lasa la racit pentru 10-20 de ore la temperatura camerei, dupa care este numai buna de mancat. Se taie doar atunci cand este complet rece cu ajutorul unui cutit umed, iar bucatelele de nuga se impacheteaza individual in folie de plastic si se pastreaza la rece.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0