Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Cum faci cea mai buna nuga

de SuntFericita.ro la 2019-06-04
Cum faci cea mai buna nuga
Nuga este prajitura copilariei. Este dulcele pe care il mancam cu totii cand eram mici si caruia inca ii ducem dorul, acum ca si adulti. Astazi ti-am pregatit reteta veche de nuga care te va ajuta sa pregatesti cea mai buna nuga.


Nuga este prajitura dulce, plina de zahar si implicit de calorii, insa acest lucru nu este un impediment sa o mancam. Este desertul copilariei si prajitura pe care o gaseam pe masa doar la ocazii speciale.

Nu se face greu, din contra, ai nevoie doar de putin timp si indemanare. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar si cum pregatesti cea mai buna nuga!

 
Ingrediente: 150 gr de amestec de alune, fistic si fructe confiate;
  • Doua albusuri de ou;
  • Jumatate de lingurita de sare;
  • 175 de gr de miere ori sirom de glucoza;
  • 60 gr de unt moale;
  • 500 gr de zahar;
  • Esenta de vanilie si colorant artificial;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Excel


Vrei sa lucrezi in Excel rapid si fara erori  Solutia sigura este CD-ul Ghid Practic EXCEL CD-ul Ghid Practic EXCEL iti pune la dispozitie solutii concrete necesare pentru activitatea ta zilnica Notiuni de baza pentru a lucra in Excel fara ezitari; Trucuri si sfaturi care iti cresc garantat eficienta in munca; Informatii...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Mod de preparare nuga
 
Pentru inceput, vei bate albusurile pana cand acestea devin o spuma tare. Ulterior, pe rand, vei adauga sarea si o lingura de zahar. Continui sa mai bati albusurile iar cand sunt foarte bine batute si tari, le lasi separat pentru 20 de minute. 
 
Intre timp, la foc mic, se va lasa mierea si cantitatea de zahar ramasa pana cand zaharul este dizolvat complet. Amestecul trebuie lasat la foc potrivit pana incepe sa fiarba, insa trebuie amestecat des pentru a nu se carameliza.
 
Dupa ce amestecul este gata, se adauga treptat peste albusurile spuma, in fir subtire, si se amesteca cu mixerul, la viteza mica, pana ce tot amestecul este incorporat. 
 
Se adauga esenta si aromele alese, dar si colorant alimentar, in cazul in care vrei sa colorezi nugaua.
 
Amestecul ramane pe foc pana cand devine o coca si se desprinde de pe vas. Cand este gata, il dam la o parte de pe foc, iar cu ajutorul unei linguri de lemn se adauga in compozitia fierbinte si alunele, fisticul, fructele confiate si untul moale. Amesteci bine, dupa care adaugi compozitia intr-o tava pe care ai uns-o inainte cu putin ulei. Poti adauga compozitia si intre foi de napolitana, insa nu uita sa pui deasupra un tocator de lemn si o greutate peste, pentru a presa foile de napolitana.
 
Nugaua se lasa la racit pentru 10-20 de ore la temperatura camerei, dupa care este numai buna de mancat. Se taie doar atunci cand este complet rece cu ajutorul unui cutit umed, iar bucatelele de nuga se impacheteaza individual in folie de plastic si se pastreaza la rece.


Sursa foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

    Spune-ne opinia ta despre "Cum faci cea mai buna nuga"

    Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


    5 + 8 =

    Cele mai citite articole

    Inlocuirea muncii manuale repetitive cu operatiuni automate, efectuate de softuri speciale, ...

    Comentarii articole

    Spune-ti parerea
    Prima data sa-l citesc
    Nr. 5- Mancatul inainte de somn este total neindicat! Mancatul seara este neindicat doarece in ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0