Exista cateva obiecte care pot ajuta proaspata mamica sa se adapteze mai usor la noua normalitate. Acestea ar fi bine sa fie achizitionate inainte de nastere, iar o parte dintre ele, pe masura ce se va constata necesitatea lor, pentru a simplifica etapa hranirii bebelusului in primele luni de viata.
Iata o lista a celor mai utile articole pe care mamele le-ar putea lua in considerare atunci cand vine vorba despre hranirea bebelusului.
-
1. Protectii din silicon pentru mameloane: pot ajuta la reducerea durerii asociate alaptarii. Acestea pot fi confectionate din silicon sau din latex si protejeaza sanul de aparitia ragadelor.
-
2. Crema cu lanolina: calmeaza durerile si previne uscarea pielii in zona mamelonului, asociata cu alaptarea.
-
3. Ceai pentru lactatie: poate ajuta la stimularea productiei de lapte, care poate fluctua.
-
4. Sterilizator biberoane: iti poate fi de mare ajutor mai ales in primele luni, atunci cand ai emotii in legatura cu tot ce tine de alimentatia si ingrijirea bebelusului. Este important sa sterilizezi biberoanele intre fiecare utilizare, iar un sterilizator de biberoane va face mult mai usor acest proces.
-
5. Perna pentru alaptare: o perna confortabila pentru alaptare poate ajuta la sustinerea copilului, ridicandu-l la nivelul sanului. Pernele pentru alaptare pot fi deosebit de utile pentru mamele care se recupereaza dupa cezariana sau mamele care alapteaza gemeni. Ele sunt, de asemenea, utile atunci cand incerci noi pozitii de alaptare, cum ar fi pozitia culcat pe o parte, o pozitie salvatoare pentru proaspetele mame epuizate.
-
6. Pungi pentru depozitarea laptelui: pentru mamele care pompeaza si au nevoie sa isi pastreze laptele, pungile de depozitare a laptelui sunt o optiune excelenta. Cele mai multe variante au o inchidere cu sigiliu, pentru a preveni scurgerile si a bloca mirosurile din congelator.
-
7. Paturi pentru alaptare: sunt o chestiune de preferinte, dar sunt utile atunci cand bebelusul vrea sa manance si te afli intr-o incapere plina de oameni.
-
8. Pompa de san: pompele de san extrag laptele matern, care poate fi ulterior colectat sau oferit bebelusului in biberon. Acestea pot fi folosite si pentru a ameliora congestia sanilor, pentru a gestiona o rezerva de lapte supraabundenta sau pentru a stimula productia de lapte.
-
9. Prajituri pentru lactatie: fulgii de ovaz sunt ingredientul principal in fursecurile pentru alaptare datorita nutrientilor, precum fierul, care pot creste productia de lapte.
-
10. Un set de biberoane de diferite marimi: nou-nascutii sunt pretentiosi cand vine vorba de sursa lor de hrana. Este util sa oferi mamelor care nu alapteaza exclusiv la san o varietate de biberoane pe care sa le ofere bebelusului, atunci cand cauta biberonul perfect. Pe baza aceluiasi rationament pentru care ai nevoie de biberoane de mai multe dimensiuni, vei avea nevoie si de tetine de mai multe dimensiuni. Pe masura ce bebelusul creste, este posibil sa prefere un debit mai rapid. Cu toate acestea, nu uita intotdeauna sa incepi cu marimea 0.
-
11. Gustari bogate in proteine: nucile, migdalele, batoanele proteice si pachetele de fructe uscate sunt toate optiuni excelente si usor de mancat cu o singura mana pentru mame.
-
12. Pungi sterilizatoare: curatarea pieselor pompei de san si a sticlelor este o corvoada, dar trebuie facuta frecvent, pentru a preveni contaminarea cu bacterii. Aceste pungi sterilizatoare fac ca piesele sa fie curate ca lacrima cu doar cinci minute in cuptorul cu microunde.
-
13. Carti despre hranirea bebelusului: noua experienta a maternitatii va genera cu siguranta o tona de intrebari. Exista resurse despre etapa hranirii bebelusului disponibile pentru a te ajuta la fiecare pas.
Unele dintre aceste articole faciliteaza pur si simplu procesul de hranire al bebelusului si il fac mai confortabil pentru mamici; altele sunt articole esentiale la care trebuie sa apelezi in cazul in care intampini probleme in procesul de hranire. Exista atat de multe produse destinate alaptarii si hranirii bebelusului cu formula incat poate fi coplesitor sa te gandesti de care ai nevoie cu adevarat si care ar putea ocupa loc in dulap fara a fi utilizate.
Asadar, cu determinare, un sistem de sprijin bine definit si accesoriile potrivite, mamele isi pot construi o rutina de hranire a bebelusului confortabila si eficienta.
Sursa foto: Shutterstock.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!