Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum imbracam corect bebelusii in functie de temperatura?

de Sunt Fericita la 2020-05-28
Cum imbracam corect bebelusii in functie de temperatura?
Venirea pe lume a unui nou-nascut genereaza o suma intreaga de responsabilitati, cu care mamicile se confrunta pentru prima data in viata. Grija excesiva pentru siguranta celui mic (mai ales in cazul primului copil al unei familii) le poate face pe tinerele mamici sa aiba dubii in privinta modului in micutii trebuie imbracati, atunci cand se afla afara sau in casa. Temperaturile exreme nu trebuie sa ingrijoreze pe nimeni, deoarece avem pregatite cele mai bune sfaturi despre cum trebuie imbracati bebelusii, atat in lunile racoroase, cat si in zilele calduroase ale mijlocului de an:


Temperatura optima a camerei in care se afla bebelusul

Daca bebelusul cantareste peste 2.5 kilograme, temperatura ambientala optima din camera in care mananca si se joaca trebuie sa fie cuprinsa intre 20 - 25°C. Copiii foarte mici isi pot foarte regla foarte bine temperatura corporala, mai ales atunci cand sunt tinuti in contact direct cu unul dintre parinti. De aceea, este indicat ca in astfel de conditii, bebelusul  sa fie imbracat cat mai subtire. De asemenea, aerul cald din incapere absoarbe umezeala localizata la nivel nazal, ingreunand respiratia si reducand rezistenta celor mici la infectii. Asadar, nici prea multe haine, nici prea multe grade in termostatul din spatiul in care se afla cel mic. Problema hainutelor din casa pentru bebelusi si a temperaturii ambientale, in camera in care cei mici se afla, se bazeaza pe anxietate si pe grija exagerata a unui parinte fara experienta. Insa supraincalzirea bebelusului reprezinta un risc major, ce poate veni la pachet cu un scenarii catastrofale. Asadar, multa atentie in privinta acestor aspecte.  
 

Cum imbracam bebelusul atunci cand este scos la aer curat?

Variatiile de temperatura il ajuta pe micut sa se adapteze din ce in ce mai bine la frig si la cald. Il poti scoate fara probleme la aer curat pe cel mic, daca acesta cantareste deja patru kilograme, iar temperatura de afara este de peste 20°C. Umiditatea din aer reprezinta inca un factor-cheie pentru decizia de a-l scoate sau nu afara pe bebelus, deoarece aerul umed determina o racire mai rapida a corpului, comparativ cu efectul produs de aerul uscat, insa la aceeasi temperatura. Chiar si in cazul unor minime termice, un bebelus cu o greutate de sase kilograme se poate bucura de un confort optim, atunci cand este acoperit si imbracat corespunzator cu cea mai buna imbracaminte pentru bebelusi. 
 

Cum imbracam bebelusul daca afara este frig (pana in 24°C)?

In aceste conditii climaterice, bebelusul are nevoie de mai multe straturi de textile, pentru a putea fi incalzit corespunzator. Bumbacul este un material natural recomandat pentru imbracamintea de afara a bebelusului, atunci cand maximele din termometru nu inregistreaza chiar cele mai ridicate valori. Atunci cand iesi cu cel mic in parc, iar temperatura aerului se afla in jurul pragului termic de 24°C, este recomandat sa il imbraci cu un maiou din bumbac si o pijama din bumbac pentru bebelusi, apoi sa il acoperi cu patura din bumbac, sau realizata dintr-o alta tesatura naturala. Sacul de dormit poate reprezenta un strat suplimentar pentru confortul termic al celui mic, insa atat este suficient. 
 

Cum imbracam bebelusul daca afara este cald (peste 24°C)?

In eventualitatea unei zile calduroase, imbracamintea pentru bebelus poate fi redusa la un singur rand. In acest context, o regula de care trebuie sa tii cont, atunci cand il imbraci pe cel mic, subliniaza urmatorul aspect: bebelusul trebuie mereu imbracat cu un strat suplimentar de haine fata de randurile de haine pe care le porti tu. In cazul in care bebelusul a fost nascut prematur, se poate face o exceptie de la regula, prin adaugarea unui strat suplimentar de imbracaminte, pana cand acesta atinge greutatea unui copil nascut la termen. 

 

Consulta acum intreaga lista de imbracaminte pentru bebelusi de pe auchan.ro! Profita de preturile avantajoase pentru toate articolele textile din aceasta categorie si comanda online cele mai bune solutii pentru imbracarea bebelusului tau! Cumperi de pe auchan.ro mai simplu decat ai crede, iar hainutele pentru bebelusul tau ajung in cel mai scurt timp, chiar la adresa pe care ai specificat-o in pasii de comanda!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0