SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu vom iesi din criza atat de repede pe cat credeam

Nu vom iesi din criza atat de repede pe cat credeam
Fondul Monetar International (FMI) a revizuit negativ prognoza de crestere economica referitoare la acest an pentru toate marile economii ale lumii si se asteapta la un avans de 4% la nivel mondial, cu 0,3 puncte procentuale mai mic decat estimarile precedente.


Pentru anul urmator, fondul a modificat prognoza pentru expansiunea economiei globale de la 4,5% in iunie la 4%, se arata in raportul Perspectiva Economiei Globale.

In privinta Romaniei, FMI a mentinut estimarile de crestere la 1,5% pentru acest an si 3,5% pentru anul umator. La incheierea misiunii FMI la Bucuresti de la sfarsitul lunii iunie, institutia financiara a anuntat 1,5% pentru acest an si 3,5-4% pentru anul urmator. Fondul anticipeaza un avans mediu anual al preturilor de consum in Romania de 6,4% in acest an si 4,3% anul urmator, respectiv o majorare foarte usoara a deficitului de cont curent de la 4,5% in acest an la 4,6% in 2012. Somajul este estimat la 5% pentru anul in curs, fata de 7,6% in 2010, respectiv la 4,8% anul urmator.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, luni, ca Romania trebuie sa-si revizuiasca prognoza de crestere economica, asa cum fac in aceasta perioada toate tarile europene.

"Din cauza incetinirii cresterii economice la nivel mondial, toate tarile trebuie sa faca aceasta revizuire, iar Romania nu va fi scutita de acest lucru", a spus Ialomitianu.

Intrebat care sunt noile prognoze, Ialomitianu a raspuns: "Noi facem analize si decizia o luam impreuna cu FMI si Comisia Europeana, pentru ca suntem intr-un acord cu FMI si suntem parteneri si acolo vom lua o decizie".

Potrivit raportului, FMI a inrautatit estimarile de crestere economica si pentru Uniunea Europeana, de la 2% la 1,7% pentru acest an si de la 2,1% la 1,4% pentru anul urmator. In Europa Centrala si de Est, avansul economiei ar urma sa fie mai mic cu un punct procentual in acest an, de 4,3%, si cu 0,5 puncte in 2012, respectiv de 2,7%.

Fondul a revizuit in scadere prognozele pentru marile economii dezvoltate, precum SUA, Germania, Franta, Italia, Japonia si Marea Britanie, dar si pentru noile "forte" economice ale lumii, respectiv China, India, Rusia si Brazilia.

Institutia si-a redus asteptarile cel mai puternic in privinta SUA, unde anticipeaza in prezent o crestere de 1,5% in acest an, fata de 2,5% in iunie, si de 1,8% pentru 2012, in comparatie cu estimarea de 2,7% din iunie.

Pentru marile economii europene, revizuirea negativa se situeaza la 0,4-0,5 puncte procentuale in acest an. Germania va inregistra in acest an cea mai mare crestere din randul principalelor economii europene, de 2,7%, urmata de Franta, cu 1,7%, Marea Britanie, cu 1,1%, si Italia, cu 0,6%. Pentru anul urmator, FMI anticipeaza un avans al PIB de 1,3% in Germania, 1,6% in Marea Britanie, 1,4% in Franta si 0,3% in Italia.

Deficitele bugetare si datoriile mari, scaderea productiei si tensiunile in crestere de pe pietele financiare afecteaza economia in Europa dezvoltata, potivit raportului. In plus, exista o tranzitie catre o diferentiere mai clara intre riscurile datoriei suverane a statelor din zona euro. In afara uniunii monetare, multe economii din Europa Centrala si de Est inregistreaza o rvenire puternica din recesiune. Chiar si in acest context, fondul se asteapta la o incetinire a activitatii in cea mai mare parte a Europei. Raspunsul liderilor din zona euro la criza datoriilor suverane va modela perspectivele pe termen scurt ale Europei, noteaza FMI.

Din randul marilor tari emergente, China va avea, atat in acest an cat si in 2012 cele mai accelerate cresteri, de 9,5%, respectiv 9%. In iunie, Fondul estima cresteri de 9,6% pentru China in acest an si de 9,5% in anul urmator.

Economia Indiei va avansa cu 7,8% in acest an si cu 7,5% in 2012, cea a Rusiei cu 4,3%, respectiv 4,1%, iar cea a Braziliei cu 3,8% si 3,6%.

La nivelul Europei emergente, Turcia va avea cea mai buna crestere in acest an, de 6,6%, urmata de Polonia, cu 3,8%. Totodata, economia Bulgariei va avansa cu 2,5%, cea a Serbiei cu 2%, iar cea a Ungariei cu 1,8%. Pentru anul urmator, cresterea economica se va accelera la 3% in Bulgaria si la 3% in Serbia, in timp ce in Turcia va incetini la 2,2%, in Polonia la 3%, iar in Ungaria la 1,7%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania


De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fmi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre economii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre iunie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre 2012

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romania

Cele mai citite articole

Oricat de mult am vrea sa ascundem faptul ca nu ne-am odihnit suficient, incercand cu ajutorul ...
Calitatea machiajului, a obiectelor sau accesoriilor pe care le purtam ne poate ajuta sa obtinem un ...
Caderea parului este o problema cu care se confrunta multi oameni, indiferent de varsta sau sex. ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016