Spune-mi cate ceva despre tine... Se pare ca 80% din interviurile pentru un job incep cu aceasta intrebare bomba. Desigur, in epoca social media angajatorul poate afla pana si unde ai fost in vacanta si chiar ce costum de baie ai purtat, dar altfel trebuie sa recunosti ca aceasta este o intrebare legitima. Problema este cum raspunzi - nu poti incepe sa povestesti toate necazurile tale, dar nici sa te impotmolesti, sa nu poti scoate un cuvant, pentru ca habar nu ai de unde sa incepi. De fapt, prin aceasta intrebare angajatorul nu vrea decat sa vada cat de bine te poti exprima la un nivel profesional, iar modul in care raspunzi e la fel de important ca lucrurile pe care le spui:
- pastreaza-ti calmul si nu da detalii prea personale;
- vorbeste despre cateva lucruri importante, nu-ti povesti toata viata ta;
- mergi pregatita la interviu si vorbeste despre acele pasiuni care te recomanda pentru job, insa nu exagera;
- poti pune si tu intrebari, pentru a porni un dialog.
Vorbeste-mi despre o situatie in care ai gresit sau ai facut ceva de care iti este rusine/jena. Orice ai face, nu intra in defensiva - nimeni pe lumea asta nu e perfect, deci fiecare am gresit candva. De asemenea, nu vorbi despre ceva ce regreti. La un interviu pentru un job este foarte important sa fii pregatita, astfel incat sa nu fii luata prin surprindere. Poti incepe sa raspunzi prin a te descrie ca o persoana care a lucrat bine in orice mediu, apoi explica modul in care abordezi un conflict sau o situatie negativa. Controleaza-ti emotiile, nu recurge la clisee gen "lucrez prea mult" sau "vreau sa realizez multe lucruri", fii sincera si adreseaza-te angajatorului ca unui coleg de munca, nu unui prieten.
Poate ca cel mai enervant sau stresant moment din timpul unui interviu pentru in job este momentul acela de tacere, cand cel care iti ia interviul tuseste sau isi drege vocea, privindu-ti CV-ul. Nu e o intrebare, dar sigur tu te intrebi daca a fost multumit de raspunsul tau, ce te va intreba in continuare sau, in cel mai rau caz, daca ti-a citit inainte CV-ul. Aceasta pauza poate fi o incercare de a vedea cum te comporti la stres; pe de alta parte, poate e pur si simplu o pauza care nu ascunde nimic.
- priveste-l in ochi pe cel care iti ia interviul si nu te misca prea mult pe scaun;
- rezista tentatiei de a vorbi daa nu ai ceva important de spus;
- fii calma.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
