Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Remedii simple pentru 15 probleme deranjante ale corpului

Remedii simple pentru 15 probleme deranjante ale corpului
Multi dintre oameni ignora aceste probleme si asteapta sa treaca. Nu sunt probleme atat de grave incat sa pericliteze viata, dar de multe ori sughitul, un cos aparut pe fata, firele de par crescute pe sub piele, balonarea sau buzele crapate pot fi o sursa de nervi, un mod de a te face sa te simti rusinat sau un lucru care iti provoaca durere. Iata cateva remedii simple...


AMORTEALA LA PICIOARE. Miscarea piciorului in cerc te poate scapa rapid de aceasta problema. Daca amorteala apare la mana, strangerea si desfacerea pumnului este remediul cel mai indicat. "Schimbarea pozitiei, statul cu picioarele incrucisate doar pentru putin timp si pauzele pentru miscare previn aceasta problema", a spus doctorul Freeman. Daca partea amortita a corpului nu revine foarte repede la starea normala, poti avea probleme cu nervii sau cu circulatia, si trebuie sa consulti un specialist.
APA IN URECHI. "De cele mai multe ori e de ajuns sa-ti lasi capul intr-o parte si sa gasesti un unghi care sa permita apei sa se scurga din urechi", spune doctorul Rachel C. Freeman, profesor asistent de pediatrie la Universitatea de Medicina Indiana. Si mentinerea unui uscator de par la cativa centimetri de ureche poate fi solutia acestei probleme, dar doctorul avertizeaza ca aparatul trebuie setat la intensitate minima. Daca uscatorul este prea incins sau prea zgomotos, te poti rani sau iti poti afecta auzul.
BALONARE. Exercitiul fizic poate fi ultimul lucru la care sa te gandesti atunci cand te doare stomacul, dar o plimbare de 10-15 minute poate face diferenta. Doctorul Raj mai recomanda aplicarea de presiune usoara intr-un mod circular, cu patru degete deasupra buricului pentru cinci minute.
BASICI LA PICIOARE. "Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa le lasi in pace. Basicile se pot infecta usor si de asta nu e recomandat ca ele sa fie sparte decat daca sunt foarte mari", recomanda Freeman. "Daca trebuie sa spargi o basica, trebuie sa ai mainile curate, sa folosesti un ac steril pentru a permite lichidului sa iasa si nu trebuie sa indepartezi pielita care o acopera", a mentionat medicul.
BUZE CRAPATE. Umezirea lor nu face decat sa inrautateasca situatia. Aplicarea frecventa de creme special concepute este solutia pentru aceasta problema. De asemenea, doctorul Raj avertizeaza ca unele crapaturi aparute in coltul gurii pot fi semnul unei deficiente de vitamine.
COSURI PE FATA. Daca incerci sa spargi un cos si o faci gresit, vei ramane cu o cicatrice. Ca sa il indepartezi corect, acopera-l cu un prosop umed si cald pentru trei minute. Apoi, infasoara-ti degetele intr-un servetel si stoarce usor cosul din ambele parti pana cand fluidul iese afara. Daca este punct negru si nu iese usor, opreste-te si incearca mai tarziu.
FEBRA MUSCULARA. Doctorul Raj mentioneaza ca febra musculara aparuta din cand in cand nu este o cauza de ingrijorare. Alimentele bogate in potasiu, ca avocado sau bananele, sunt recomandate pentru cresterea potasiului. "Trebuie sa te asiguri ca te hidratezi adecvat inainte de exercitiile fizice si esti incalzit inainte de ele".
FIRE DE PAR CARE CRESC SUB PIELE. Trebuie sa nu te mai tunzi, barbieresti sau sa folosesti ceara pentru o perioada. Daca asta nu rezolva problema, doctorul trebuie sa-ti prescrie o crema speciala. De asemenea, inainte de barbierit ar trebuie sa-ti masezi fata cu un prosop cald.
GAT INTEPENIT. Trebuie sa fii atent la postura pe care o ai. Daca lucrezi la birou, trebuie sa te asiguri ca masa, scaunul, tastatura si monitorul sunt pozitionate in asa fel incat tu sa muncesti lejer. Aceleasi recomandari se aplica si pentru lucrul acasa. "Cel mai bun loc pentru a folosi laptop-ul este pe un birou, nu pe picioare", spune doctorul Raj. "Daca dupa o saptamana de calmante, masaje sau gheata durerea tot persista, trebuie consultat medicul".
GAT IRITAT. De cele mai multe ori iti vei simti gatul mai bine dupa remedii considerate de "casa". Poti sa bei mai multe lichide, sa faci gargara cu apa calda sarata si sa iei calmante pentru aceasta stare. Un umidificator in dormitor poate preveni aceasta problema.
GURA USCATA. Bea mai multa apa. Guma de mestecat sau o acadea fara zahar pot de asemenea sa ajute. Reducerea cafeinei este o alta solutie. De asemenea, daca persoana cu aceasta problema este fumatoare, ar trebui sa renunte la acest viciu. "Daca niciuna dintre aceste solutii nu functioneaza, ar trebui sa consultati un medic. Exista posibilitatea sa aveti o alta problema, o infectie respiratorie, sinuzita cronica sau diabet", a explicat doctorul Roshini Raj, editor al revistei Health.
INTEPATURI DE TANTARI. Daca ai fost deja intepat, exista creme speciale care se aplica pana cand nu mai simti nevoia de a te scarpina. Insa, cel mai bun remediu este sa nu fi intepat de tantari de la inceput. Purtarea de haine care sa acopere cat mai mult din corp si solutiile anti-tantari (aplicate inclusiv pe haine) pot preveni intepaturile tantarilor.
PIELE USCATA. Daca starea ta este provocata de factori de mediu, poti sa folosesti creme si sa faci dusuri cu apa calduta, in locul celei fierbinti.
STRANUTURI FRECVENTE. "Daca stranuti frecvent, trebuie sa te gandesti foarte atent cand se intampla si la ce ai putea fi alergic. Praful, polenul, animalele sunt cele mai frecvente cazuri de alergii", precizeaza Freeman. Consultarea unui alergolog este cea mai buna solutie. Dupa depistarea cauzei, evitarea ei va fi facila.
SUGHIT. Remediile foarte cunoscute, ca bautul unui pahar cu apa atunci cand stai cu capul pe spate sau tinerea respiratiei, pot ajuta in aceasta problema. "Multe dintre aceste solutii chiar functioneaza pentru ca intrerup ciclul de respiratie si permit diafragmei sa se relaxeze", a spus Freeman.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remedii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre probleme

Cele mai citite articole

In lupta impotriva celulitei, unul dintre cei mai importanti factori este alimentatia. Adoptand o ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0