Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reteta. Chiftelute suedeze cu sos de merisoare

de Sunt Fericita la 2021-02-22
Reteta. Chiftelute suedeze cu sos de merisoare
Renumitele chiftelute suedeze si iubitul sos de merisoare au fost pentru mult timp la mare cautare. Pana azi! Ambasada Suediei ne ofera ambele retete!


Daca voiati sa gatiti chiftelute suedeze acasa cu sos de merisoare, atunci o puteti face. Avem reteta!
 
"Te asteapta inca o saptamana grea de munca de pe canapea? Suntem alaturi de tine (cu gandul) si dorim sa te ajutam cu... o reteta de chiftelute suedeze. Aceasta iti poate oferi raspunsul la doua intrebari existentiale:
1. cum sa faci sa le mai mananci, acum ca s-a inchis Ikea;
2. cum sa-ti diversifici portofoliul de activitati, acum ca s-a inchis mall-ul (si Ikea)", a scris ambasada pe o retea de socializare.
 
Ai nevoie de:
  • 500 g de carne tocata (amestec vita/porc),
  • 250 ml lapte,
  • 75 g pesmet,
  • 1 ou,
  • 1 ceapa,
  • sare,
  • piper,
  • condimente dupa gust.
 
Toaca ceapa marunt si caleste-o in putin unt, fara a o rumeni. Inmoaie pesmetul in lapte. Amesteca carnea tocata cu ceapa, oul, laptele / pesmetul si condimentele. Adauga putina apa, daca este nevoie. Modeleaza chiftelutele si apoi rumeneste-le intr-o tigaie, intr-o cantitate suficienta de unt topit. Intoarce-le si lasa-le sa se rumeneasca pe toate partile. Serveste cu piure de cartofi sau cartofi fierti si sos de merisoare.
 
Sosul de merisoare
"Ca urmare a numeroaselor solicitari primite, publicam si reteta sosului de merisoare. Va rugam sa nu ne intrebati de unde luati merisoarele", a mai spus ambasada.
 
Aveti nevoie de:
  • 4 cani de merisoare,
  • 1 cana cu zahar,
  • 1/2 cana cu apa.
 
Se spala si se scurg merisoarele, se pun intr-o cratita cu apa si aduc la punctul de fierbere. Se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva. Se mai fierbe 10 minute. Se pune cratita in apa rece si se amesteca sosul timp de 1-2 minute.
 
Se serveste cald daca se foloseste pentru clatite; se raceste daca se serveste cu chiftelute.
 
Pofta buna!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reteta

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0