Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reteta. Chiftelute suedeze cu sos de merisoare

de SuntFericita.ro la 2021-02-22
Reteta. Chiftelute suedeze cu sos de merisoare
Renumitele chiftelute suedeze si iubitul sos de merisoare au fost pentru mult timp la mare cautare. Pana azi! Ambasada Suediei ne ofera ambele retete!


Daca voiati sa gatiti chiftelute suedeze acasa cu sos de merisoare, atunci o puteti face. Avem reteta!
 
"Te asteapta inca o saptamana grea de munca de pe canapea? Suntem alaturi de tine (cu gandul) si dorim sa te ajutam cu... o reteta de chiftelute suedeze. Aceasta iti poate oferi raspunsul la doua intrebari existentiale:
1. cum sa faci sa le mai mananci, acum ca s-a inchis Ikea;
2. cum sa-ti diversifici portofoliul de activitati, acum ca s-a inchis mall-ul (si Ikea)", a scris ambasada pe o retea de socializare.
 
Ai nevoie de:
  • 500 g de carne tocata (amestec vita/porc),
  • 250 ml lapte,
  • 75 g pesmet,
  • 1 ou,
  • 1 ceapa,
  • sare,
  • piper,
  • condimente dupa gust.
 
Toaca ceapa marunt si caleste-o in putin unt, fara a o rumeni. Inmoaie pesmetul in lapte. Amesteca carnea tocata cu ceapa, oul, laptele / pesmetul si condimentele. Adauga putina apa, daca este nevoie. Modeleaza chiftelutele si apoi rumeneste-le intr-o tigaie, intr-o cantitate suficienta de unt topit. Intoarce-le si lasa-le sa se rumeneasca pe toate partile. Serveste cu piure de cartofi sau cartofi fierti si sos de merisoare.
 
Sosul de merisoare
"Ca urmare a numeroaselor solicitari primite, publicam si reteta sosului de merisoare. Va rugam sa nu ne intrebati de unde luati merisoarele", a mai spus ambasada.
 
Aveti nevoie de:
  • 4 cani de merisoare,
  • 1 cana cu zahar,
  • 1/2 cana cu apa.
 
Se spala si se scurg merisoarele, se pun intr-o cratita cu apa si aduc la punctul de fierbere. Se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva. Se mai fierbe 10 minute. Se pune cratita in apa rece si se amesteca sosul timp de 1-2 minute.
 
Se serveste cald daca se foloseste pentru clatite; se raceste daca se serveste cu chiftelute.
 
Pofta buna!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reteta

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016