Iata cum sa faci diferenta dintre un plan durabil si unul care-ti promite efecte instantanee.
Fii atenta la promisiunile magice.
Se pare ca e in natura umana sa fim atrasi de dietele fade care promit rezultate facile si rapide via incercari sisifice, cum ar fi:
- dieta iti promite sa slabesti rapid sau intr-un ritm nerealist; ceea ce-ti propune pare prea bun pentru a fi adevarat; recomandarile dietei se bazeaza pe un singur studiu sau pe niciunul;
- recomandarile dietei par extreme;
- afirmatiile dietei sunt contrazise de organizatii stiintifice cu reputatie;
- testimonialele sunt folosite pentru a „vinde” dieta;
- reducerea drastica a consumului de alimente sau lichide.
Dietele fade sunt populare pe scurte perioade de timp (un anotimp sau cativa ani) si apoi devin nepopulare sau chiar sursa de batjocura, pana cand sunt inlocuite de cu totul alte diete.
Cum ajung dietele drastice celebre?
In primul rand, sunt multe vedete care jura ca au slabit cu dieta A sau B. Apoi, fiindca traim intr-o era in care totul se petrece foarte rapid, ne dorim sa ajungem la dimensiunile ideale in saptamani, poate chiar zile, dar nu in luni de zile. Si sa nu uitam de presiunea sociala: daca prietena ta o tine, o vei incerca si tu.
Ideea ca eliminarea anumitor alimente sau grupe alimentare duce la slabire este unul din principiile de baza ale dietelor. Oamenii ajung astfel sa puna semn de egalitate intre nefericire si deprivare si dieta.
Intrebari de siguranta
Inainte de a incepe orice, intreaba-te dac a dieta este sanatoasa si sigura pentru tine.
Multe diete drastice functioneaza pe termen scurt, ducand la slabire din cauza reducerii nesanatoase a numarului de calorii sau a eliminarii apei. Ocazional, se prea poate sa deprinzi un truc sau doua privind adaugarea unui aliment sanatos in dieta sau poate chiar o reteta care iti place.
Dietele fade reusesc sa te rupa de ciclul vicios al gustarilor constante, al consumului de junk food cand esti pe fuga si de toate caloriile goale pe care le consumi aiurea (frisca oe cappucciono, felia de pizza din statia de autobuz pana la birou). Uneori, doar aceste simple ajustari ale stilului de viata sunt suficiente pentru a atrage slabirea.
Totusi, majoritatea dietelor drastice nu te ajuta sa-ti satisfaci nevoile nutritionale. Iata cateva semne care ti-arata ca dieta nu este buna pentru tine:
- ai crampe musculare,
- ai ameteli,
- te simti confuza,
- ai stari de lesin,
- esti deshidratata,
- suferi de constipatie sau diaree severa,
- treci de la o stare la alta,
- ti-e foame continuu.
Mai ales persoanele care sufera de boli cronice trebuie sa fie atente inainte de a incepe o dieta. Exista si consecinte psihologice ale acestor diete. Faptul ca slabesti rapid fara a-ti satisface nevoile traditionale poate sa atraga ingrasarea si mai rapida, daca te intorci la vechile obiceiuri alimentare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.5
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!