1. Locuinta pentru inchiriat
Inchirierea de locuinte este o investitie profitabila si care nu necesita sa ai cunostinte financiare avansate. Poti achizitiona un apartament, o casa, ori un complex de locuinte sau poti construi chiar tu un imobil. Daca mergi pe cea de-a doua varianta, opteaza pentru o constructie din BCA, material ale carui avantaje sunt numeroase: este durabil, simplu de manevrat, are un pret accesibil (verifica pret BCA pe MatHaus.ro), este usor, asigura un confort termic bun, este rezistent la foc, umezeala si mucegai.
2. Depozitul bancar
Depozitul bancar este printre cele mai sigure investitii existente la ora actuala. Conform legislatiei europene, aceste depozite sunt asigurate in limita a 100.000 € per persoana, per institutie bancara. Asta inseamna ca, in ciuda faptului ca banca responsabila de gestionarea contului da famiment, tu vei fi despagubit.
3. Actiunile
Actiunile sunt titluri ce atesta dreptul de proprietate asupra unei parti din capitalul social al unei S.A. (societate emitente de actiuni). Asadar, daca esti proprietarul respectivelor actiuni, esti automat si proprietarul unei parti din compania care le-a emis, cota-parte corespunzand numarului de actiuni pe care le detii.
Poti face bani cu ajutorul actiunilor prin vanzarea acestora, in cazul in care valoarea de piata a companiei a crescut din momentul cumpararii unitatilor detinute. O alta metoda este reprezentata de dividente: pentru fiecare actiune detinuta, esti indreptatit la o cota parte din profiturile inregistrate de companie.
4. ETF-urile
ETF-ul (Exchange Traded Fund) este un portofoliu diversificat de active al carui pret variaza pe tot parcursul sedintei de tranzactionare. Un EFT poate fi cumparat sau vandul inclusiv in intervalul orar in care bursa este deschisa, ceea ce inseamna ca nu este nevoit sa astepti inchiderea zilei pentru a tranzactiona.
5. Fondurile de investitii
Cunoscute si sub denumirea de fonduri mutuale sau organisme de plasament colectiv, fondurile de investitii au ca scop sa puna la comun banii mai multor investitori si sa realizeze cu suma stransa diverse plasamente financiare. In acest fel, sumele cu care oamenii au contribuit initial se multiplica, generandu-se castiguri. Exista patru tipuri principale de fonduri mutuale: fonduri mixte, fonduri de actiuni, fonduri monetare si fonduri de obligatiuni.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI
Lucrarea Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizarea in invatamantul prescolar ofera solutii practice si punctuale cu ajutorul carora poti obtine punctaj maxim la examenul de tiltularizare Axata pe experienta examenelor de titularizare precedente procente de promovabilitate identificarea si eliminarea problemelor...
valabila 48h
Pentru a investi intr-un fond, trebuie sa achizitionezi unitati ale respectivului organism. Valoarea si pretul unitatii sunt determinate periodic. Automat, investiorii devin actionari ai companiilor in care fondul plaseaza banii stransi.
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole