Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Investitii inteligente: 5 idei usor de pus in aplicare

de Sunt Fericita la 2020-09-29
Investitii inteligente: 5 idei usor de pus in aplicare
Investitiile iti pot genera surse suplimentare de venit, te pot scoate dintr-un impas financiar si te pot ajuta sa-ti finantezi fondul de pensie. Insa multe persoane cred ca este un proces complicat si au retineri cand vine vorba de a-si crea o strategie. De aceea, in urmatoarele paragrafe iti prezentam 5 idei de investitii usor de pus in aplicare.


1. Locuinta pentru inchiriat

Inchirierea de locuinte este o investitie profitabila si care nu necesita sa ai cunostinte financiare avansate. Poti achizitiona un apartament, o casa, ori un complex de locuinte sau poti construi chiar tu un imobil. Daca mergi pe cea de-a doua varianta, opteaza pentru o constructie din BCA, material ale carui avantaje sunt numeroase: este durabil, simplu de manevrat, are un pret accesibil (verifica pret BCA pe MatHaus.ro), este usor, asigura un confort termic bun, este rezistent la foc, umezeala si mucegai.

2. Depozitul bancar

Depozitul bancar este printre cele mai sigure investitii existente la ora actuala. Conform legislatiei europene, aceste depozite sunt asigurate in limita a 100.000 € per persoana, per institutie bancara. Asta inseamna ca, in ciuda faptului ca banca responsabila de gestionarea contului da famiment, tu vei fi despagubit. 

3. Actiunile

Actiunile sunt titluri ce atesta dreptul de proprietate asupra unei parti din capitalul social al unei S.A. (societate emitente de actiuni). Asadar, daca esti proprietarul respectivelor actiuni, esti automat si proprietarul unei parti din compania care le-a emis, cota-parte corespunzand numarului de actiuni pe care le detii.

Poti face bani cu ajutorul actiunilor prin vanzarea acestora, in cazul in care valoarea de piata a companiei a crescut din momentul cumpararii unitatilor detinute. O alta metoda este reprezentata de dividente: pentru fiecare actiune detinuta, esti indreptatit la o cota parte din profiturile inregistrate de companie.

4. ETF-urile

ETF-ul (Exchange Traded Fund) este un portofoliu diversificat de active al carui pret variaza pe tot parcursul sedintei de tranzactionare. Un EFT poate fi cumparat sau vandul inclusiv in intervalul orar in care bursa este deschisa, ceea ce inseamna ca nu este nevoit sa astepti inchiderea zilei pentru a tranzactiona.

5. Fondurile de investitii

Cunoscute si sub denumirea de fonduri mutuale sau organisme de plasament colectiv, fondurile de investitii au ca scop sa puna la comun banii mai multor investitori si sa realizeze cu suma stransa diverse plasamente financiare. In acest fel, sumele cu care oamenii au contribuit initial se multiplica, generandu-se castiguri. Exista patru tipuri principale de fonduri mutuale: fonduri mixte, fonduri de actiuni, fonduri monetare si fonduri de obligatiuni.

 

Pentru a investi intr-un fond, trebuie sa achizitionezi unitati ale respectivului organism. Valoarea si pretul unitatii sunt determinate periodic. Automat, investiorii devin actionari ai companiilor in care fondul plaseaza banii stransi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0