Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tataneasa: planta de leac pentru diverse probleme de sanatate

de Alina Ilie la 2015-09-21
Tataneasa: planta de leac pentru diverse probleme de sanatate
Tataneasa este o planta excelenta pentru sanatate. Poate trata o serie de afectiuni si boli cum ar fi bronsita, diabetul, ulcerele gastrointestinale.


Aceasta planta a fost folosita inca din antichitate de greci si romani pentru ameliorarea problemelor de sanatate.

Contine o substanta numita alantoina, care are capacitatea de a stimula proliferarea celulelor. Un alt compus importanta gasit in aceasta planta este mucilagiul. Atat alantoina cat si mucilagiul au proprietati antiinflamatorii. Deci, planta poate fi folosita pentru ameliorarea durerii si inflamatiei.

Frunzele acestei plante pot fi aplicate direct pe rana. Unele persoane o utilizeaza ca remediu naturist pentru sangerarea gingiilor.

De asemenea, poate fi folosita pentru a atenua probleme ale pielii cum ar fi acnee, furuncule, eczeme.

Tataneasa este utilizata pe scara larga in homeopatie, pentru tratarea mai multor boli.

Potrivit unor studii, tataneasa poate ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, reducand nivelul de colesterol din organism.

Radacinile pot fi folosite si pentru tratarea problemelor pulmonare.

Mai are in compozitia sa vitaminele A, C, B12. Vitamina C este un antioxidant care protejeaza organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi si reduce riscul de boli cardiovasculare, iar vitamina A este necesara pentru imbunatatirea vederii, pentru cresterea si dezvoltarea oaselor.

Vitamina B12 este esentiala pentru formarea celulelor rosii iin sange, este importanta pentru diviziunea celulara, precum si pentru dezvoltarea corespunzatoare a celulelor nervoase.

Aceasta planta contine, de asemenea, minerale esentiale, precum calciu, potasiu, fosfor, magneziu, cupru, zinc, seleniu, germaniu.

Germaniu este un antioxidant puternic, in timp ce calciul si fosforul sunt necesare pentru dinti si oase sanatoase. Potasiul este esential pentru mentinerea echilibrului electrolitic in corp.

Mai trebuie sa stiti ca tataneasa ajuta la reglarea nivelului tensiunii arteriale si reduce riscul de boli cardiovasculare. Zincul consolideaza sistemul imunitar, in timp ce magneziul este important pentru un o inima sanatoasa.

Sursa: buzzle.com
Foto: tumorfight.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0