Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Terapia prin fotografie: sfaturi pentru o vara plina de lumina si culoare

de Sunt Fericita la 2019-08-19
Terapia prin fotografie: sfaturi pentru o vara plina de lumina si culoare
Fotografia nu este doar un hobby, poate fi si o metoda foarte buna de autovindecare, o terapie pentru momentele in care esti foarte stresata si treci printr-o perioada dificila. Asta deoarece fotografia nu este despre obiectul sau scena care apare in poza, ci despre tine si modul in care tu vezi lumea si pe cei din jurul tau.


O cercetare ampla realizata in anul 2010, care s-a bazat pe 100 de studii privind efectul artei asupra starii de spirit, a demonstrat ca fotografierea este o metoda foarte buna de exprimare, ca ajuta oamenii sa vada mai mult partile pozitive din viata lor, le creste stima de sine si chiar reduce nivelul de cortizol, care este un hormon produs in situatii stresante.

Iata cum poti descoperi si tu terapia prin fotografie, ca sa te bucuri de o vara linistita, regasindu-ti echilibrul interior.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/2vzy1ZvfV8A 

Lasa-te dusa de val 

Cu siguranta ai auzit de multe ori expresia asta, dar ce inseamna mai exact si cum te poate ajuta? Ei bine, este vorba despre o activitate careia persoana respectiva i se dedica in totalitate, din pasiune, fiind concentrata pe ceea ce are de facut si ignorand alte probleme. Poate fi vorba de dans, de pictura sau de gatit, ori, in cazul nostru, de fotografie. In momentele in care faci ceea ce iti place, spre exemplu fotografiezi, timpul pare sa dispara si esti complet absorbita de activitatea asta.

In plus, tehnica necesara pentru a fotografia, adica incadrarea, potrivirea aparatului, alegerea luminii, setarile etc, necesita atentie foarte mare, concentrare. In acest fel te vei linisti si vei putea uita de alte griji.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/P1GL_FSF8po 

Exprima-te liber

Cum spuneam la inceput, o fotografie este despre tine, nu despre ceea ce ai surprins in cadru. Asta inseamna ca este modul perfect prin care iti poti exprima starea de spirit si poti arata celorlalti cum vezi tu lumea. Fotografia este ceva foarte personal, pentru ca acelasi obiect va fi imortalizat diferit de fiecare fotograf in parte, totul este subiectiv, unic. Iata de ce o fotografie chiar spune mai mult decat o mie de cuvinte. Poate fi o adevarata pozie. Despre tine.

Tot ce trebuie sa faci este sa alegi un model din numeroasele aparate de fotografiat disponibile acum in magazine si sa dai frau liber imaginatiei. Desigur, poti face poze si cu telefonul mobil, dar cadrele surprinse cu un aparat performant vor fi mult mai reusite si iti ofera mai multe optiuni. 


Prin fotografiere vei reconstrui practic lumea din jurul tau, vei alege ce este important si ce nu, ce vrei sa importalizezi in imagine si ce merita sa ignori. In acest fel iti poti exprima dorintele, gandurile si sentimentele, intr-un mod cat se poate de direct.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/6NHyiqGlP1Q 

Redescopera bucuria de a trai

Prin fotografie vei putea sa descoperi frumusetea care exista chiar si in lucrurile marunte, aparent banale, pe care le ignoram de obicei in goana noastra de zi cu zi. Ia aparatul si surprinde farmecul din zambetul unui copil, puterea unei flori care a crescut intr-o groapa din asfalt. Toate aceste detalii te vor ajuta sa intelegi mai bine cat de complexa si de frumoasa este viata si ca nu ai nevoie de foarte multe pentru a redescoperi fericirea.

In plus, ai ocazia sa scapi de anxietatea sociala si sa iti faci chiar si noi prieteni. Intra in vorba cu oamenii de pe strada, roaga-i sa te lase sa ii fotografiezi sau sa faci poze cu animalele sau obiectele lor, daca observi ceva care ti-a atras atentia. O sa vezi ca multi vor fi de acord, vor fi amabili si prietenosi cu tine.

Prin urmare, fotografia este o pasiune, o forma de arta, dar totodata este si o cale de vindecare, pentru ca iti permite sa te exprimi liber intr-un mod foarte personal, sa fii tu insati.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fotografie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fotografiere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0