Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fotografiile de vacanta: cele mai intelepte sfaturi pentru o fotografie perfecta

de Sunt Fericita la 2017-10-05
Fotografiile de vacanta: cele mai intelepte sfaturi pentru o fotografie perfecta
Cine nu se lauda pe retelele sociale cu fotografiile din vacanta perfecta. Dar cat de perfecte si apreciate sunt fotografiile pe care le postezi. Fie ca esti fotograf de profesie sau ca esti un simplu amator de fotografii si cadre perfecte, mai jos sunt cateva dintre sfaturile pe care le-am strans de la fotografi cunoscuti pentru arta pozarii cadrelor naturale sau citadine.


Gabriel Comanescu, un fotograf cu experienta in acest domeniu, ne spune mai jos ce trebuie sa facem pentru a avea fotografii de succes pe retelele sociale.

5 recomandari pentru fotografia de vacanta


O fotografie nu trebuie facuta superficial, chiar daca esti in graba sa vezi cat mai multe locuri si peisaje. Trebuie sa tii cont de anumite aspecte si reguli de fotografiere, astfel incat sa evite fotografiile miscate sau prost iluminate. Si mai jos sunt cateva sfaturi, astfel incat sa ai fotografii demne de colectie:

1. Focus pe mai putine elemente

Multa lume are tendinta sa incadreze in fotografii mai multe elemente, sa puna in fata cinci, sase elemente care pot incarca destul de mult cadrul. Concentreaza-te pe un singur punct, pe care sa il focalizezi si sa il pui in valoare. Fie o cladire, o statuie, un copac sau un pattern deosebit pe o cladire veche.


2. Atentie la lumina naturala

O problema des intalnita in fotografiile de vacanta este lumina. Fie razele soarelui se reflecta in obiectiv si fotografia este prea luminata si neclara, fie nu exista suficienta lumina. Alege un unghi potrivit. Misca-te in functie de razele soarelui. Nu uita ca blitz-ul poate fi folosit si in timpul zilei.


3. Imortalizeaza momentul potrivit

Corelat cu sfatul de mai sus, aceasta tehnica reprezinta pentru multi fotografi sansa de a obtine cel mai bun cadru. Lumina potrivita pentru fotografiat este cea de dimineata, intrucat obtii mai multa claritate si culoare. Asa ca, incepe de dimineata traseul de pozat cele mai importante obiective turistice. De asemenea, inainte de apus, poti obtine niste cadre cu efecte si umbre speciale.


4. Fa doi pasi in fata

Multi fotografi au tendinta de a se distanta de obiect, doar pentru a-l surprinde in intregime. In realitate, acestea nu sunt cele mai de succes fotografii. Sfatul meu este sa obtii si cadre cu detalii interesante. Apropie aparatul foto de cladirea care tocmai te-a impresionat, de parcul prin care tocmai ai trecut. Poti gasi un pattern atipic, un detaliu arhitectural deosebit sau o forma impresionanta copacilor etc.


5. Respecta regula treimilor

Este foarte important sa nu uiti de regula treimilor, pe care multi fotografi o apreciaza. Incadreaza obiectele de interes ori in stanga sus/jos ori in partea dreapta sus/jos. Evita sa il incadrezi in mijloc, o pozitie obisnuita in multe fotografii.


Tine cont de regulile de mai sus si vei avea parte de o fotografie exceptionala, care va primi multe aprecieri.


Sursa foto: www.pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vacanta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calatorie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fotografie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfaturi

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0