Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reteta de papanasi - cum sa pregatesti cei mai gustosi papanasi

de Camelia Diaconu la 2019-10-07
Reteta de papanasi - cum sa pregatesti cei mai gustosi papanasi
Se apropie weekend-ul, asa ca este momentul ideal sa pregatesti acasa un desert cu care sa ii bucuri pe toti din familie! Iti recomandam reteta de papanasi care te va ajuta sa prepari cei mai gustosi papanasi. Nu ai nevoie de multe ingrediente, nici de prea mult timp, iar gustul este de departe cel mai bun! Iata cum sa pregatesti acasa o portie de papanasi!


Reteta de papanasi - mod de preparare
 

La inceput de toamna, papanasii ocupa primul loc in clasamentul dulciurilor, asa ca a venit momentul sa iti spunem cea mai usoara reteta pe care sa o incerci acasa. Unde mai punem ca suntem cu un pas inainte de weekend, motiv pentru care avem liber la distractie si dulce. Pentru reteta de papanasi pe care ti-o recomandam vei pregati 9 bucati de papanasi, suficient cat sa iti aduni toata familia la masa si sa va bucurati impreuna de gustul delicios!
 
Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 gr de branza de vaci, 200 gr de faine, un ou, 50 de gr de zahar, o lingurita de praf de copt, o lingurita de coaja de portocala, un varf de cutit de sare, un plic de zhar vanilat si 500-600 ml de ulei de floarea soarelui sau de arahide.
 
Mod de preparare. Pentru inceput, trebuie scursa foarte bine branza, intr-o sita tapetata cu tifon. Se pune acolo si se lasa pentru o ora. Dupa ce s-a scurs, o punem intr-un vas si adaugam peste si oul, sarea, coaja de protocale, pliculetul de vanilie si zaharul. Toate ingredientele se amesteca pana in momentul in care se obtine o pasta perfect omogena.
 
Urmatorul pas este sa amesteci faina impreuna cu praful de copt si o cerni de doua ori prin sita pentru a te asigura ca obtii un aluat foarte fin. Faina pe care ai obtinut-o o adaugi treptat peste aluatul de papanasi pregatit anterior si amesteci pana in momentul in care se obtine un aluat moale, dar perfect compact. 
 
Dupa ce ai pregatit aluatul, il pui pe blatul de lucru, pe care inainte l-ai pudrat cu faina, si incepi sa il aplatizezi cu mana si sa il intinzi cu facaletul pentru a obtine o foaie de aproximativ 1,5 cm grosime. Cu o forma rotunda de aproximativ 4 cm, vei decupa papanasii si apoi, cu o forma mai mica, decupezi centrul fiecarui papanas in parte.
 
Vei pune cantitatea de ulei intr-un vas cu un fund gros pe foc, focul sa fie mic, iar cand uleiul este incalzit suficient, adaugi papanasii. Ii prajesti uniform pe ambele parti.
 
Ii scoti de pe foc pe o farfurie tapetata cu hartie, pentru a se scurge uleiul, iar dupa ii decorezi cu smanatana si dulceata dupa preferinte. 
Va uram pofta buna!

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0