Reteta de papanasi - mod de preparare
La inceput de toamna, papanasii ocupa primul loc in clasamentul dulciurilor, asa ca a venit momentul sa iti spunem cea mai usoara reteta pe care sa o incerci acasa. Unde mai punem ca suntem cu un pas inainte de weekend, motiv pentru care avem liber la distractie si dulce. Pentru reteta de papanasi pe care ti-o recomandam vei pregati 9 bucati de papanasi, suficient cat sa iti aduni toata familia la masa si sa va bucurati impreuna de gustul delicios!
Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 gr de branza de vaci, 200 gr de faine, un ou, 50 de gr de zahar, o lingurita de praf de copt, o lingurita de coaja de portocala, un varf de cutit de sare, un plic de zhar vanilat si 500-600 ml de ulei de floarea soarelui sau de arahide.
Mod de preparare. Pentru inceput, trebuie scursa foarte bine branza, intr-o sita tapetata cu tifon. Se pune acolo si se lasa pentru o ora. Dupa ce s-a scurs, o punem intr-un vas si adaugam peste si oul, sarea, coaja de protocale, pliculetul de vanilie si zaharul. Toate ingredientele se amesteca pana in momentul in care se obtine o pasta perfect omogena.
Urmatorul pas este sa amesteci faina impreuna cu praful de copt si o cerni de doua ori prin sita pentru a te asigura ca obtii un aluat foarte fin. Faina pe care ai obtinut-o o adaugi treptat peste aluatul de papanasi pregatit anterior si amesteci pana in momentul in care se obtine un aluat moale, dar perfect compact.
Dupa ce ai pregatit aluatul, il pui pe blatul de lucru, pe care inainte l-ai pudrat cu faina, si incepi sa il aplatizezi cu mana si sa il intinzi cu facaletul pentru a obtine o foaie de aproximativ 1,5 cm grosime. Cu o forma rotunda de aproximativ 4 cm, vei decupa papanasii si apoi, cu o forma mai mica, decupezi centrul fiecarui papanas in parte.
Vei pune cantitatea de ulei intr-un vas cu un fund gros pe foc, focul sa fie mic, iar cand uleiul este incalzit suficient, adaugi papanasii. Ii prajesti uniform pe ambele parti.
Ii scoti de pe foc pe o farfurie tapetata cu hartie, pentru a se scurge uleiul, iar dupa ii decorezi cu smanatana si dulceata dupa preferinte.
Va uram pofta buna!
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.63
din 5
- 8 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!