Conform New York Times, egiptenii antici au inventat arta imbaierii cu arome si isi aplicau parfum la sub brat.
Primul deodorant scos pe piata a fost unul MUM (in anul 1888), iar primul antiperspirant, Everyday a fost lansat dupa 15 ani.
Deodorantul ucide bacterii
Transpiratia nu este in sine mirositoare. De fapt, este aproape lipsita de miros. Duhoarea este cauzata de bacteriile care descompun cele doua tipuri de transpiratie pe pielea ta. Deodorantul are putere antibacteriala care opreste mirosul greu inainte de a se forma, in timp ce antiperspirantele se ocupa direct de transpiratie. Aluminiul din antiperspirante opreste eficient glandele sudoripare ecrine.
Poti deveni „imuna” la antiperspirantul tau
Se pare ca trupurile noastre se pot adapta la antiperspirante si gasesc un mod de a repune in functiune glandele blocate sau producand si mai multa transpiratie.
De aceea este o idee buna sa schimbi antieprspirantul la sase luni odata, pentru a preveni rezistenta.
Deodorantului tau nu-i pasa daca esti femeie sau barbat
Desi femeile au mai multe glande sudoripare decat barbatii, glandele sudoripare ale barbatilor produc mai multa transpiratie. Dar deodorantele pentru femei sau pentru barbati nu sunt altceva decat o strategie de marketing. Aceelasi ingrediente active sunt in ambele tipuri de produse, diferind doar ambalajul si parfumul.
Nu toata lumea are nevoie de deodorant si este posibil sa vezi in ce categori te aflii dupa cantitatea de ceara din ureche
Publicitarii au facut o treaba foarte buna si ne-au convins ca suntem niste animale urat mirositoare si ca ne putem rafina doar folosind produsele propuse de ei.
Dar cei mai multi oameni nu miros pe atat de urat pe cat cred sau nu miros deloc. Nu trebuie neaparat sa uiti de deodorant zile la rand pentru a-ti descoperi adevaratul miros al pielii, dar te poti uita in ureche. Daca ai coji albe, poti arunca deodorantul. Ceara inchisa la culoare si lipicioasa... nu te grabi. Celor carora au ceara uscata le lipseste o substanta chimica cu care se hranesc bacteriile care produc miros, conform LiveScience.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 2.5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!