Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 lucruri pe care probabil ca nu le stiai despre deodorant

4 lucruri pe care probabil ca nu le stiai despre deodorant
Transpiram cu un scop. Si, totusi, numai americanii cheltuiesc cam 18 miliarde anual pentru a incerca sa opreasca asta sau sa mascheze mirosul transpiratiei. Poate nu stiai insa ca substantele antimiros nu sunt o inventie a modernitatii.


Conform New York Times, egiptenii antici au inventat arta imbaierii cu arome si isi aplicau parfum la sub brat. 
Primul deodorant scos pe piata a fost unul MUM (in anul 1888), iar primul antiperspirant, Everyday a fost lansat dupa 15 ani.
Deodorantul ucide bacterii
Transpiratia nu este in sine mirositoare. De fapt, este aproape lipsita de miros. Duhoarea este cauzata de bacteriile care descompun cele doua tipuri de transpiratie pe pielea ta. Deodorantul are putere antibacteriala care opreste mirosul greu inainte de a se forma, in timp ce antiperspirantele se ocupa direct de transpiratie. Aluminiul din antiperspirante opreste eficient glandele sudoripare ecrine. 
Poti deveni „imuna” la antiperspirantul tau
Se pare ca trupurile noastre se pot adapta la antiperspirante si gasesc un mod de a repune in functiune glandele blocate sau producand si mai multa transpiratie.
De aceea este o idee buna sa schimbi antieprspirantul la sase luni odata, pentru a preveni rezistenta.
Deodorantului tau nu-i pasa daca esti femeie sau barbat
Desi femeile au mai multe glande sudoripare decat barbatii, glandele sudoripare ale barbatilor produc mai multa transpiratie. Dar deodorantele pentru femei sau pentru barbati nu sunt altceva decat o strategie de marketing. Aceelasi ingrediente active sunt in ambele tipuri de produse, diferind doar ambalajul si parfumul.
Nu toata lumea are nevoie de deodorant si este posibil sa vezi in ce categori te aflii dupa cantitatea de ceara din ureche
Publicitarii au facut o treaba foarte buna si ne-au convins ca suntem niste animale urat mirositoare si ca ne putem rafina doar folosind produsele propuse de ei.
Dar cei mai multi oameni nu miros pe atat de urat pe cat cred sau nu miros deloc. Nu trebuie neaparat sa uiti de deodorant zile la rand pentru a-ti descoperi adevaratul miros al pielii, dar te poti uita in ureche. Daca ai coji albe, poti arunca deodorantul. Ceara inchisa la culoare si lipicioasa... nu te grabi. Celor carora au ceara uscata le lipseste o substanta chimica cu care se hranesc bacteriile care produc miros, conform LiveScience.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrijirea corpului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre deodorant

Cele mai citite articole

Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0