Beneficiile consumului de portocale
Sunt fructele sarace in calorii, insa contin nutrienti care asigura un sistem imunitar puternic si valori nutritionale care au un efect direct asupra frumusetii si sanatatii.
Mentin inima sanatoasa. Vitamina C, potasiul, dar si fibrele din compozitia portocalelor ajuta la mentinerea unei stari generale de sanatate, in special sanatate inimii. Aportul considerabil de potasiu pe care il contin portocalele mentine sanatatea oaselor, reduce riscul de formare a pietrelor la rinichi si previne atacul cerebral.
Previn aparitia acneei. Vitamina A din compozitia portocalei are rolul de a preveni atat dezvoltarea, cat si raspandirea bacteriilor in organism. Reduce inflamatiile de la nivelul pielii imbunatatind vizibil aspectul pielii. Portocalele, datorita acidului citric pot avea efect exfoliant, pot inlatura celulele moarte si micsora porii si pot preveni aparitia acneei.
Reduc colesterolul. Sunt bogate in fibre solubile, astfel ca sunt alimentul ideal pentru reducerea colesterolului. Consumul de portocale isi extinde beneficiile pena la nivelul sistemului cardiovascular, iar potasiul pe care il contin portocalele ajuta la o functionare mai buna a inimii.
Hidrateaza pielea. Acidul citric este ingredientul principal pentru ameliorarea ridurilor si pentru catifelarea pielii. Portocalele hidrateaza pielea, avand in acelasi timp capacitatea de a o curata si exfolia.
Previn imbatranirea pielii. Antioxidantii din compozitia portocalelor protejeaza pielea de efectele nocive ale soarelui, in felul acesta pielea fiind in permanenta protejata, prevenind aparitia cancerului de piele.
Previn bolile. Portocalele, datorita continutului de vitamina C, protejeaza celulele pielii de radicalii liberi, acestia sunt si principalii daunatori care duc la aparitia bolilor cronice, cardiovasculare sau cancerul. Portocalele au puterea si de a proteja organismul impotriva infectiilor virale.
Pot trata constipatia. Datorita continutului de fibre, portocalele pot usura digestia deoarece stimuleaza eliberarea sucurilor digestive, ameliorand astfel simptomele constipatiei.
Regleaza tensiunea arteriala. Flavonoidele din compozitia portocalelor contribuie la reglarea presiunii sangvine, iar magneziul imbunatateste tensiunea arteriala.
Contine carbohidrati buni. Majoritatea fructelor contin zahar, insa, portocalele ofera zaharuri simple, care nu au un indice glicemic mare. Portocalele au un indice de 40, ceea ce inseamna ca un consum regulat de portocale nu ingrasa si nici nu duce catre o glicemie mare.
Imbunatatesc vederea. Portocalele contin si carotenoide, care sunt convertite in vitamina A. De aici, consumul de portocale protejeaza organismul si de macularea degenerativa.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.8
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!