1. "Where's Waldo?", de Martin Handford
Publicata in 1987, aceasta carte a fost interzisa, apoi republicata, intrucat in desenul de pe coperta era imaginea unei femei care facea plaja topless.
2. "The Giving Tree", de Shel Silverstein
In 1988, acest volum a fost interzis intr-o biblioteca din Colorado intrucat multe scoli americane sustineau ca aceasta carte "incrimineaza agentiile de exploatare a fondurilor forestiere".
3. "Winnie-the-Pooh", de A.A. Milne
In 2006, aceasta carte a fost interzisa in anumite regiuni din Statele Unite. Animalele care vorbesc sunt considerate "o insulta la adresa lui Dumnezeu". Mai multe institutii din Turcia si din Marea Britanie au interzis acest volum, afirmand ca personajul Piglet este ofensator pentru musulmani. Alte institutii au afirmat ca volumul face trimitere la nazism.
4. "James and the Giant Peach", de Roald Dahl
In 1999, cartea a fost interzisa intr-o scoala din Texas pentru ca in textul ei se regasea cuvantul "fund".
5. "Harriet the Spy", de Louise Fitzhugh
In 1983, cartea a fost interzisa în mai multe scoli, fiind considerata "un exemplu rau pentru copii". A fost criticata pentru ca ii invata pe copii sa minta, sa spioneze, sa raspunda obraznic si sa injure.
6. "Anne Frank: The Diary of a Young Girl", de Anne Frank
Aparuta in 2010, cartea a fost interzisa intr-o scoala din Virginia pentru ca avea un continut sexual si ca facea referire la homosexualitate. Cartea a fost interzisa in mai multe scoli americane pentru ca era considerata "prea deprimanta".
7. "Bridge to Terabithia", de Katherine Paterson
In 1996, cartea a fost interzisa in mai multe scoli din Pennsylvania pentru ca promova blasfemia si lipsa de respect fata de adulti.
8. "Charlotte's Web", de E.B. White
La fel ca volumul "Winnie-the-Pooh", aceasta carte a fost interzisa în 2006 in statul Kansas din cauza faptului ca animalele care vorbesc erau considerate "o insulta la adresa lui Dumnezeu".
9. "Alice în tara Minunilor", de Lewis Carroll
Cartea, aparuta în 1900, a fost interzisa in scolile din New Hampshire pe motiv ca face referire la fantezii sexuale. Parintii considera ca limbajul folosit este ofensator si de natura sexuala.
In China, cartea a fost interzisa pe motiv ca ii invata pe copii sa se poarte cu oamenii si cu animalele in acelasi fel ca in poveste.
Cartea a fost criticata si de alte institutii, iar in anii '60 a fost acuzata ca ii incurajeaza pe copii sa consume droguri.
10. "Where the Wild Things Are", de Maurice Sendak
Cartea, aparuta in 1963, a fost interzisa si a fost criticata in mod constant pentru faptul ca ar promova "vrajitoria si evenimentele supranaturale".
11. "The Lorax", de Dr. Seuss
O scoala din California a interzis aceasta carte aparuta in 1989, considerand ca ii invata pe copii sa urasca exploatarile forestiere.
12. "Green Eggs and Ham", de Dr. Seuss
Cartea a fost interzisa în California pentru ca promova "seductia homosexuala". A fost interzisa si in China, pentru "marxism timpuriu", si a fost din nou disponibila dupa moartea autorului, Dr. Seuss.
13. "Charlie and the Chocolate Factory", de Roald Dahl
O biblioteca din Colorado a interzis cartea (care a aparut in anul 1964), considerand ca aceasta promoveaza "o proasta filosofie de viata". In plus, autorul a fost acuzat ca a comparat personajele Oompa Loompa cu locuitorii din Africa. Descrierea personajelor a fost schimbata in editia revizuita din 1988.
14. "The Wonderful Wizard of Oz", de L. Frank Baum
Toate bibliotecile din Chicago au interzis aceasta carte, aparuta in 1928, din cauza faptului ca "descrie femei in roluri de conducatori puternici". In 1957, Biblioteca din Detroit a interzis volumul, pentru ca erau prezentate intr-o lumina favorabila magia si vrajitoria.
15. "Brown Bear, Brown Bear, What do you see?", de Bill Martin Jr.
In 2010, Consiliul de stat pentru educatie din Texas a interzis pentru scurt timp acest volum, aparut in 1967, dupa ce l-a confundat pe autorul ei, Bill Martin Jr., cu filosoful Bill Martin, autorul volumului "Ethical Marxism: The Categorical Imperative of Liberation". Greseala privind identitatea autorului a condus la interzicerea aceste carti pentru copii.
Sursa: buzzfeed.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.63
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!