Cum sa nu racesti toamna asta
Iarna este cunoscuta drept sezonul in care isi fac aparitia cele mai multe raceli. Din cauza temperaturilor scazute, dar si a modului gresit de a ne imbraca si de a avea grija de obiectele din jur, racim foarte repede si ne putem confrunta cu stari gripale deosebit de grele. In momentul in care simti ca ai febra, te doare tot corpul si iti curge nasul, deja stii ca ai primele semne ale racelii, care pot dura si pana la doua saptamani, daca nu sunt tratate corespunzator. Intr-adevar poti si sa previi raceala si gripa, asta daca esti foarte atent asupra lucrurilor din jur si stii cand este momentul sa actionezi in tocmai. Iata cateva trucuri!
Spala-te des si corect pe maini. Obiectele cu care intri in contact pot fi deja contaminate cu anumiti virusi ori baterii, iar daca nu te speli corect pe maini cu apa si cu sapun, atunci risti sa te imbolnavesti foarte repede. Spala-te ori de cate ori atingi un obiect care nu este curat si spala-te foarte bine in special pe degetele mari care de obicei ating obiecte murdare. Chiar si telefonul este unul dintre obiectele murdare cu care mainile tale intra in contact.
Ai grija de periutele de dinti. Este locul ideal in care pot supravietui o multime de bacterii si virusi. Periutele de dinti trebuie sa fie pastrate intotdeauna separate una de cealalta, iar capatul acoperit cu un capacel special. Nu uita nici de faptul ca acestea trebuie schimbate o data la cel mult 3 luni de zile.
Consuma probiotice. Alimente precum iaurtul, chefirul sau branza sunt bogate in probiotice, respectiv bacterii bune care te pot ajuta sa combati gripa. Ele iti stimuleaza sistemul imunitar si te ajuta sa stai departe de agenti patogeni, care pot ajunge in tractul intestinal.
Nu manca la birou, in fata calculatorului. La locul de munca, pe birou se regasesc o multime de bacterii, spatiul de acolo fiind chiar mai murdar decat un vas de toaleta. Mergi si mananca in spatii special amenajate de luat masa ori daca vrei sa stai la birou, atunci sterge-l inainte foarte bine cu servetele dezinfectante.
Curata-ti telefonul. Este dispozitivul care poate acumula o serie de bacterii si care se pot transmite foarte usor daca nu cureti in tocmai aparatul. Mai mult de atat, nu lua niciodata cu tine telefonul mobil la toaleta deoarece acolo se poate contamina cu materii fecale si germeni. Curata in fiecare zi telefonul cu servetele umede care au in compozitie alcool.
Imbraca-te corespunzator. Chiar daca ai spune ca este cald afara pentru ca este soare, de fapt vremea este extrem de inselatoare, iar frigul de afara te poate face sa racesti instant. Renunta la garderoba de vara si treci deja la hainele mai groase de toamna- iarna.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!