Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 Remedii naturiste impotriva racelii

de Camelia Diaconu la 2018-10-11
3 Remedii naturiste impotriva racelii
Inceputul de toamna aduce intotdeauna stari de raceala sau chiar gripa din cauza unui sistem imunitar slabit supus schimbarilor bruste de temperatura. Si, pentru ca medicamentele nu sunt intodeauna potrivite pentru starea generala de sanatate a ficatului, remediile naturiste care au la baza leacurile babesti pe care le-am auzit in copilarie de la bunicile noastre, sunt solutia ideala!


3 remedii naturiste impotriva racelii
 

Sezonul rece este cunoscut drept sezonul gripelor si al virozelor tocmai din cauza factorilor externi la care suntem supusi. Pentru tratarea simptomelor de raceala nu este obligatoriu sa urmezi intotdeauna un tratament medicamentos, mai ales daca vorbim despre o simpla raceala de toamna. Iata trei remedii naturiste, care te vor ajuta sa iti intaresti imunitatea!
 
Sare grunjoasa.  Daca te lupti cu tusea, atunci sarea grunjoasa poate fi unul dintre remediile naturiste care sa te ajute sa o combati. Pentru a da randament, incalzeste in jur de 400 de grame de sare  intr-o tigaie si pune-o intr-un saculet mai gros sau chiar intr-un prosop din fibre naturale. Acopera-l astfel incat sa nu fie fierbinte cand il atingi, dar sa ramana cald si pune sarea fierbinte  pe piept, pentru cat timp rezisti. Repeta acest procedeu de cateva ori pe zi pana in momentul in care vei vedea ca dispar simptomele de raceala si mai ales tusea.
 
Ridichie neagra. Recomandata chiar si in timpul sarcinii, atunci cand femeile chiar daca racesc nu au voie sa ia medicamente pentru a nu afecta copilul, ridichia neagra este un remediu excelent impotriva racelii. Taie ridichia neagra si scobeste intr-o jumatate pana in momentul in care iei aproximativ o treime sau o patrime din pulpa ridichiei. In cavitatea care a ramas adauga putina miere sau zahar si lasa asa pentru cateva ore sau chiar peste noapte. Dupa, poti consuma siropul precum un sirop obisnuit pentru raceala, de 3 ori pe zi, cate o lingura.
 
Hrean. In momentul racelii iti sunt afectate si simturile si simti ca nu poti sa mai respiri corect. Prezinti simptome precum cele ale sinuzitei, iar hreanul este unul dintre remediile naturiste pentru a trata aceasta afectiune. Rade aproximativ 2 bucati de hrean de dimensiune medie si pune totul intr-un saculet. Pune-ti saculetul in zona T pentru 10 secunde, sau mai mult, daca rezisti. Aroma hreanului este extrem de puternica si iti poate irita zona T, tocmai din acest motiv este recomandat sa folosesti o crema hidratanta ori de cate ori iti faci acest tratament acasa. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0