EMA s-a reunit miercuri pentru a doua oara saptamana aceasta, cu scopul de a lua o decizie cu privire la autorizarea vaccinului Moderna.
Autorizarea agentiei are loc in contextul in care o lentoare a vaccinarii este tot mai criticata in numeroase state membre ale Uniunii Euroene (UE).
Vaccinul Moderna devine astfel al doilea vaccin impotriva covid-19 autorizat de EMA in UE, dupa cel al aliantei americano-germane Pfizer-BioNTech.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE de limba si literatura engleza pentru reusita la examenul de titularizare
Teste REZOLVATE de Limba si Literatura engleza pentru reusita la examenul de titularizare din 2021 - proba scrisa Lucrarea reuneste 25 de teste rezolvate special alcatuite pentru a te ajuta sa parcurgi sa recapitulezi sa fixezi usor materia de examen; sa intelegi modul corect de abordare rezolvare a cerintelor pentru obtinerea punctajului...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
”EMA a recomandat sa se acorde o autorizatie conditionata de punere pe piata a vaccinului impotriva covid-19 al Moderna, in vederea prevenirii bolii la persoanele in varsta si de peste 18 ani”, a anuntat intr-un comunicat autorittatea europeana de reglementare a medicamentelor, cu sediul la Amsterdam.
Serul Moderna a demonstrat in studiile clinice o eficienta comparabila cu vaccinul produs de BioNTech / Pfizer, aprobat deja in UE, dar prezinta avantajul ca poate fi depozitat la o temperatura de minus 20 de grade Celsius, si nu la minus 80, cum trebuie pastrat primul vaccin. Uniunea Europeana a comandat deja 160 de milioane de doze de vaccin Moderna.
Preparatul Moderna este administrat in SUA deja din data de 21 decembrie. Si in Canada vaccinul este deja injectat. Israelul a fost prima tara din afara Americii de Nord care a aprobat vaccinul produs de Moderna.
In Marea Britanie au demarat luni primele vaccinari cu serul produs de concernul suedezo-britanic AstraZeneca, in colaborare cu Universitatea Oxford. EMA a explicat insa ca este "improbabila" aprobarea acestui vaccin in UE pe parcursul lunii ianuarie, fiindca AstraZeneca inca nu depusese o cerere in acest sens.
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole