Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sondaj CCSL: Aproape 40% dintre romani ar refuza vaccinul anti-Covid-19

de Sunt Fericita la 2020-11-12
Sondaj CCSL: Aproape 40% dintre romani ar refuza vaccinul anti-Covid-19
Un nou sondaj CCSL releva ca aproape 40% dintre romani ar refuza vaccinul anti-Covid-19.


Compania farmaceutica Pfizer Inc a anuntat luni ca vaccinul sau experimental impotriva COVID-19 are o eficienta de peste 90%, iar la scurt timp dupa acestia Rusia a anuntat ca Sputnik V are o eficienta studiata de peste 92%. Cum parerile sunt impartite oriunde in lume, UE a batut palma cu Pfizer pentru vaccin, dar Ungaria a ales Rusia cu al sau Sputnik V.
 
In Romania nu s-a luat o decizie in acest sens, insa tara noastra va primi cu siguranta doze de vaccin anti-Covid-19  de la Pfizer. Mai mult, pretul obtinut de UE pentru tarile membre e mai mic decat cel practicat pentru SUA. 
 
In urma unui sondaj, totusi, s-a aflat ca nu toti romanii vor dori vaccinul. 
 
Sondajul a fost efectuat in perioada 25 septembrie - 16 octombrie, de catre Centrul de Cercetari Sociologice Larics (CCSL), in parteneriat cu Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) si cu Institutul de Stiinte Politice si Relatii Internationale (ISPRI), sub egida Sectiei de Stiinte Medicale a Academiei Romane. Volumul esantionului a fost de 1.000 de persoane, iar eroarea maxima admisa a datelor a fost de +/- 3%. Metoda folosita a fost ce a chestionarului aplicat telefonic.
 
Astfel, 38,6% dintre respondenti au precizat ca ar refuza sa se vaccineze daca ar exista un vaccin impotriva COVID-19. 30% au declarat ca ar astepta o perioada si s-ar vaccina doar daca ar auzi ca persoanele care si-au administrat un astfel de tratament nu au avut probleme. 21,8% au afirmat ca s-ar vaccina, iar 8% au spus ca ar accepta doar daca li s-ar explica mai multe despre acest tratament.
 
46,25% au fost de parere ca marile puteri (SUA; Rusia, China, Germania, Marea Britanie, Franta, Japonia) investesc cel mai mult in descoperirea unui vaccin impotriva Sars-CoV-2, in timp ce 16,78% au indicat companiile multinationale producatoare de vaccinuri.
 
Totodata, 44,2% au opinat ca vaccinarea ar trebui discutata pentru fiecare persoana in parte. 26,6% au apreciat ca riscurile vaccinarii sunt mai mari decat avantajele, in timp ce 25,5% au considerat ca avantajele vaccinarii sunt mult mai mari decat riscurile.
 
Dintre respondenti, 55,24% au aratat ca, in general, sunt de acord cu vaccinurile si vaccinarea; 35,46% au apreciat ca aceasta este potrivita doar in anumite cazuri, iar 8,49% au precizat ca nu sunt de acord cu un astfel de tratament.
 
Totodata, 68,5% au declarat ca nu s-au vaccinat niciodata in ultimii cinci ani. 11,7% au spus ca in acest interval de timp le-a fost administrat un singur vaccin recomandat adultilor, in timp ce 9,1% s-au vaccinat de doua-trei ori, iar 8% s-au vaccinat in fiecare an.
 
In 74,9% dintre cazuri aceasta vaccinare a fost recomandata de medicul de familie, in 12,7% de medicul specialist, iar in 7,4% de rude sau prieteni.
 
23,4% au mentionat ca intentioneaza sa se vaccineze impotriva gripei in aceasta toamna, in conditiile in care anul trecut s-au vaccinat 17,5% dintre cei chestionati.
 
43,5% au apreciat ca vaccinurile din ziua de azi sunt eficiente, dar ca nu se stie cat de sigure sunt. 33,7% au spus ca acestea sunt eficiente si sigure; 14,5% au fost de parere ca vaccinurile nu sunt nici atat de eficiente, nici atat de sigure cum se spune; 4,5% au apreciat ca acestea nu sunt bune din niciun punct de vedere.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sondaj

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vaccin

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romani

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vaccinare

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0