Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iti vaccinezi copilul? Iata lista cu vaccinurile ''obligatorii'' si optionale

Iti vaccinezi copilul? Iata lista cu vaccinurile ''obligatorii'' si optionale
In acceptul majoritatii, vaccinarea este o modalitate de aparare impotriva bolilor serioase; pentru evitarea imbolnavirii si a complicatiilor lasate de diferite boli grave, fiecare tara are, in functie de specificul ei, o lista cu vaccinuri obligatorii. Alte voci, din ce in ce mai auzite, ridica un mare semn de intrebare in ceea ce priveste vaccinarea si beneficiile sale reale pentru sanatate. Dincolo de aceste dezbateri, cea mai importanta este informarea, cunoasterea conditiilor optime in care se poate administra vaccinul si posibilele reactii adverse. Iata lista cu vaccinurile asa-numite obligatorii si cale optionale...


Vaccinul se administreaza prin injectie in muschi. La copilasii mici care au mai putin de 1 an, injectia se face in coapsa. Dupa 1 an, injectia se face in umar.

Vaccinuri obligatorii: antihepatita B, BCG, DTP (difterie, tetanos, tuse convulsiva), VPI (poliomelita), Hib (bacteria Hemophillus influenzae, care poate provoca otita, epiglotita, pneumonie si meningita) si vaccinul antirujeolic-antirubeolic-antioreion (ROR).

Vaccinul antihepatita B
Se face la 1 zi, 2 luni si 6 luni. Se spune ca protejeaza impotriva virusului cu hepatita B si, indirect, impotriva hepatitei D (aceasta nu poate aparea decat in prezenta hepatitei B).

Vaccinul BCG
Se administreaza in materniate, la toti copiii cu greutate mai mare de 2,5 kg. In cazul in care copilasul are o greutate mai mica, vaccinarea se amana.

Vaccinul DTP
Se face la 2, 4, 6, 12 luni si la 4 ani. DTP protejeaza impotriva diferiei, o afectiune respiratorie care poate avea complicatii extrem de grave, impotriva tetanosului (boala care apare in urma infectarii ranilor deschise si care afecteaza sistemul nervos) si a tusei convulsive (afectiune care se manifeste prin respiratie ingreunata si accese de tuse sufocanta).

Vaccinul VPI
Se administreaza la 2, 4, 6, 12 luni si apoi in clasa a 3-a (8-9 ani). Acest vaccin asigura protectie impotriva poliomelitei.

Vaccinul Hib
Se face la 2, 4, 6 si 12 luni. Hib protejeaza impotriva infectiilor cu periculoasa bacterie Hemophillus influenzae de tip B, responsabila pentur otita, epiglotita, pneumonie si meningita.

Vaccinul antirujeolic-antirubeolic-antioreion (ROR)
Dupa cum ii spune si numele, acesta protejeasa impotriva formelor grave de rujeola, rubeola si oreion, bolli care pot avea complicatii serioase.

Vaccinuri optionale:
- vaccinul antirotavirus;
- vaccinul antipneumococic (protejeaza impotriva otitelor, pneumoniilor, meningitelor si septicemiei provocate de bacteria Streptococcus pneumoniae);
- vaccinul antivaricela (protejeaza impotriva vorusului varicelo-zosterian care provoaca varsatul de vant);
- vaccinul antimeningococic (impotriva meningitei provocate de Nisseria meningitis);
- vaccinul antihepatita A (hepatita A este o boala grava care afecteaza ficatul);
- vaccinul antigripal, ce se poate administra in perioadele de toamna-iarna.

Vaccinarea trebuie sa se faca in cunostinta de cauza. Orice vaccin poate avea reactii adverse, de obicei manifestate prin febra sau stare generala proasta, dar care pot avea urmari grave atunci cand vaccinul nu a fost facut in conditii de siguranta. Din nou, este foarte important sa te informezi si sa stii ce masuri sa iei in cazul aparitiei reactiilor adverse.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vaccin

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vaccinul

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre impotriva

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre protejeaza

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vaccinarea

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0