Hrana
Unul dintre cele mai costisitoare aspecte in ceea ce priveste ingrijirea unui animal de companie este asigurarea unei hrane potrivite, in functie de varsta si rasa. Spre exemplu, costurile pentru mancarea de caini difera in functie de talia acestora. In cazul cainilor de talie mare, trebuie sa ai intotdeauna asigurat un buget mult mai generos, deoarece acestia consuma mai multa mancare si au nevoie de anumite produse pentru a se dezvolta corespunzator. Pentru catelusi, costurile ajung intre 500 si 800 de lei pe an, in timp ce pentru cainii de talie mare bugetul porneste de la 1.200 de lei si poate ajunge pana la 1.500 de lei pe an. Pretul poate fi influentat si de calitatea produselor pe care le cumperi, nu doar de cantitatea acestora.
Suplimente
Pe langa hrana, trebuie sa ii asiguri animalului tau de companie si necesarul de suplimente nutritive care au rolul de a intari sistemul imunitar si de a sustine o dezvoltare corecta. Aceste suplimente sunt necesare mai ales pentru cainii si pisicile care inca se afla in crestere, sunt gestante sau se confrunta cu diferite afectiuni.
De asemenea, produsele de mestecat au un rol foarte important pentru o dantura sanatoasa. Asa ca, daca ai acasa un caine sau o pisica, trebuie sa ii asiguri acestuia produsele necesare pentru ingrijirea danturii. Acum, exista o multime de perii speciale pentru dantura animalelor, dar si sticksuri pentru mestecat care previn aparitia gingivitei, a cariilor si a depunerilor de tartru.
Snackurile au si ele un rol important, insa nu trebuie oferite in exces. Daca vrei sa iti recompensezi din cand in cand cainele, poti sa ii asiguri o provizie de snackuri sanatoase care pot fi de un real folos in faza de educare sau pentru dresare.
Control medical
Vizitele la veterinar sunt o alta investitie peste care nu poti trece. Atat in cazul pisicilor, cat si al cainilor, vaccinarile si controalele anuale sunt extrem de importante. Trebuie, totusi, sa iei in calcul si consultatiile neasteptate, dar si sterilizarea, care pot reprezenta costuri in plus. In general, pentru vaccinari bugetul anual ar fi intre 25 si 200 de lei, iar pentru controale intre 50 si 100 de lei. Operatia de sterilizare poate porni de la 300 de lei si poate ajunge chiar si pana la 800 de lei, in functie de procedura aleasa.
Pe langa vaccinari, trebuie sa iei in calcul si deparazitarea, tratamentele pentru ingrijirea blanii, dar si suplimentele cu vitamine sau posibilele medicamente pe care le-ar putea prescrie medicul veterinar.
Produse de igiena
La fel ca in cazul oamenilor, si animalele au nevoie de produse de igiena speciale, asa ca trebuie sa te asiguri ca ai un buget alocat si pentru acest lucru. Sampoanele, periile si spray-urile antiparazitare sunt esentiale pentru ingrijirea blanii. Este important sa alegi produsele de ingrijire in functie de tipul de blana, dar si de varsta animalului tau de companie. Spre exemplu, sampoanele pentru catelusi au o formula mult mai usoara, potrivita pentru pielea lor.
Accesorii
Orice animal de companie are nevoie de o serie de accesorii de baza, cum ar fi o perna sau un culcus special, o zgarda, dar si cateva jucarii. Desigur, lista de accesorii pentru prietenul tau blanos se poate prelungi, mai ales daca vei adauga si cateva haine, boluri pentru hrana, o cusca sau o litiera.
Asadar, ingrijirea unui animal de companie inseamna o responsabilitate, atat morala, cat si economica, deoarece un caine sau o pisica inseamna o serie de cheltuieli in plus. Atunci cand te decizi sa iei acasa un animal de companie, trebuie sa te asiguri ca bugetul iti permite sa faci o serie de investitii pentru ingrijirea acestuia.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!