Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unde iesim in seara asta: pe Facebook sau Twitter?

Unde iesim in seara asta: pe Facebook sau Twitter?
E 7.00 dimineata. M-am trezit de zece minute si, inainte sa imi fac o cafea, deschid laptopul. Verific notificarile de pe Facebook aparute peste noapte, intru pe Twitter sa vad cine ce a mai descoperit interesant pe Internet si ma furisez, pe varfuri, pana in bucatarie unde pun ibricul pe aragaz si revin in doar cateva secunde inapoi in fata laptopului.



Cei 200 de prieteni semi-virtuali si semi-necunoscuti au fost activi ieri asa ca acum am de recuperat. Imi ia cateva minute sa ma pun la curent cu asa-zisele noutati. Cateva poze noi, cateva invitatii la evenimente, cateva RSVP-uri si pot trece la blogurile preferate.


Pentru mine, Facebook a devenit, in scurt timp, o agenda completa. A inlocuit cu succes o mare parte din ce insemna corespondenta prin yahoo, chat-ul si inclusiv Twitterul, parca pe zi ce trece mai sleit de puteri.



Imi amintesc de zilele de nastere ale cunoscutilor pentru ca Facebook-ul are grija sa ma "anunte" din timp. Am evenimente organizate riguros pe care altminteri le-as fi scris cine stie unde si as fi uitat de ele. Am serii de videoclipuri si albume foto preferate, am prieteni cu care comunic in timpul saptamanii pana la sosirea weekendului cand stabilim, tot cu ajutorul Facebook-ului, sa ne intalnim.



Pe scurt, rolul de agenda virtuala si extrem de complexa al Facebook-ului m-a facut sa nu renunt la aceasta retea de socializare, ci dimpotriva, sa mi se para din ce in ce mai utila. Mai mult, m-am trezit rugandu-ma si de alti prieteni sa isi faca un cont pe Facebook ca sa... tinem legatura.


Facebook-ul e o fereastra catre viata privata a celuilalt. Ne face placere, fie ca vrem sau nu sa recunoastem, sa vedem cine ce a mai facut si pe unde s-a mai plimbat X-uleasca, fosta colega de liceu.


Explicatiile ni le dau sociologii si sunt pretutindeni aceleasi. Dorinta aceasta de a-i "spiona" pe ceilalti a transformat Facebook-ul in cea mai puternica retea de socializare. Sa nu uitam insa ca adesea prea multa curiozitate ne poate strica somnul si linistea.


Cu toate acestea, tot ma roade curiozitatea: voi ce obsesii virtuale aveti? Facebook, Twitter, bloguri?!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre facebook

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre twitter

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre agenda

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bloguri

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0