Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planta care alunga tristetea si durerea de cap

de Alina Negrutiu la 2014-04-28
Planta care alunga tristetea si durerea de cap
Cunoscuta din vremuri stravechi, sunatoarea si-a dobandit un loc distinct in randul plantelor medicinale datorita puterilor sale terapeutice si a nenumaratelor utilizari. In Gracia antica era folosita in lupta cu febra, la curatarea ranilor si la tratarea arsurilor superficiale. Astazi se stie ca are si proprietati antivirale si antibacteriene, dar si de normalizare a nivelului de serotonina. De aici si calitatea de planta antidepresiva, caci depresia si unele dureri de cap apar din cauza dezechilibrelor concentratiilor de serotonina.


Sunatoarea contine o substanta maro-rosiatica numita hipericina care poate fi observata cu usurinta atunci cand se prepara tinctura. Pe langa aceasta substanta, sunatoarea contine si hiperforina, ulei volatil si tanin. Datorita acestor substante, planta actioneaza ca antiseptic, astringent si cicatrizant. Flavonoizii sunt responsabili de actiuni vasodilatatoare si hipotensive.
Un grup de oameni de stiinta de la Universitatea Benjamin Franklin din Berlin au adus probe care arata ca sunatoarea poate inlocui medicamentele recomandate pentru starile de depresie.
Tratamente
Bila lenesa, enterocolita cronica, gastrita hiperacida, ulcerul gastric, hepatita, hepatita cronica si colecistita pot fi tratate cu succes cu infuzie de sunatoare. In acelasi timp, persoanele care retin apa in tesuturi trebuie sa consume o lingura de ceai de sunatoare dupa fiecare masa.
Tinctura de sunatoare este folosita la tratarea hipertensiunii arteriale, a distoniei neurovegetative, a simptomelor menopauzei, starilor de irascibiliate si a nervozitatii psihomotorii. Cateva picaturi pot fi consumate dupa fiecare masa principala. Doza exacta se stabileste in functie de varsta si de boala.
Gingivita si abcesele dentare pot fi tratate cu gargara cu sunatoare. In timpul unei zile, sunt recomandate cateva sesiuni si este nevoie si de o gargara seara.
In cazul tulburarilor de vorbire, de somn, al crizelor de isterie si de somnambulism, tot sunatoarea este indicata, la fel ca in cazul starilor depresive si a incontinentei urinare.
Uleiul de sunatoare nu trebuie sa lipseasca din nicio casa, caci puterile sale curative se pastreaza pana la doi ani. Poate fi folosit pentru a trata rani, hematoame, imflamatii ale ganglionilor, durerile de spate, lumbago si dureri reumatice sau sciatice.
Bebelusii care au colici pot fi ajutati sa se relaxeze daca burtica le este masata cu ulei de sunatoare.
In cosmetica, florile plantei sunt folosite in special pentru efectul lor tonic asupra pielii uscate sau imbatranite.
Infuzie de sunatoare
Infuzia se prepara adaugand o lingura de ierburi pisate in 200 m de apa fiarta. Lasa acoperit 15-20 de minute si apoi filtreaza.
Acest ceai se bea de trei ori pe zi, timp de sase saptamani, apoi se face o pauza de doua saptamani. Se poate bea indulcit cu miere, pentru a reduce gustul amar.
Atentionari
Persoanele cu ten deschis trebuie sa evite expunerea la soare sau la alte surse de radiatii violete in timpul tratamentului cu sunatoare, caci acesta poate cauza fotosensibilitate. Trebuie evitate, de asemenea, si bauturile alcoolice. Nu se bea ceai de sunatoare odata cu tirozina, narcotice, amfetamine, antiinflamatoare nesteroidiene, loperamida, contraceptive orale, medicamente pentru astm sau antihipertensive si antidepresive. Sunatoarea este interzisa in timpul sarcinii si al alaptarii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.29 din 5 - 21 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sunatoare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai de sunatoare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre depresie

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0