Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Si mamele singure pot avea o viata sociala

Si mamele singure pot avea o viata sociala
Da, este posibil. Multe femei au mers pe drumul asta si au avut succes si nu au afectat in niciun fel fericirea copilului. Daca simti ca nu ai viata sociala din lipsa de timp, daca ti-e teama de ce va zice lumea sau, pur si simplu, de necunoscut, trebuie sa incerci sa te redescoperi.


1. Trebuie sa te gandesti la viata sociala ca la ceva relevant pentru tine.
Ceea ce inseamna ca trebuie sa elimini gandurile care-ti spun ca timpul alocat tie este un gest egoist si iresponsabil. Este si normal, si sanatos sa vrei sa socializezi, sa ai pasiuni si sa te bucuri de viata, fara a avea copiii langa tine. Vei redescoperi lucruri despre tine, vei avea mai multa energie pentru copil si vei fi mai fericita. 
Nu este sanatos pentru copil sa te aiba doar pe tine ca punct de reper. El trebuie sa invete sa socializeze cu alti adulti, daca tu ai decis ca asta este impotriva religiei tale.
2. Nu te lasa coplesita de logistica. 
Multe mame singure simt ca este mult prea greu sa organizeze timp de socializare, asta pentru ca trebuie sa implice si pe altcineva. Adica sa aiba incredere in cineva. Este insa important sa ai pe cineva pe acre sa te bazezi sa aiba grija de copilul tau, de care acesta sa fie atasat. Nu te pune pe tine intr-o lumina nefavorabila. Vei gasi pe cineva dornic sa faca babysitting, numai ca trebuie sa ai curajul sa ceri (orinteaza-te spre familie, prieteni, mame pe care le cunosti bine).
3. Fa-ti timp.
Suna ca un cliseu, dar viata sociala nu poate sa prinda contur daca nu o planifici, daca nu-ti aloci timp pentru a face ceva pentru tine. Nu te gandi ca este prea greu, nu amana la nesfarsit. Mai cobora-ti si tu asteptarile privind treburile pe care le faci prin casa. Curata suficient, nu perfect. Nu trebuie sa calci toate hainele, nu trebuie sa stergi zilnic praful. 
4. Alege activitati pe care ti le permiti.
Este foarte posibil sa-ti fie teama sa nu cheltuiesti prea mult in oras, in loc sa-ti platesti facturile sau gradinita copilului. Sunt insa multe alegeri pe care le poti face fara a te ruina: mergi la muzeu sau la o galerie de arta, du-te in parc, la un curs de dans etc. Mananca acasa si alege doar o gustare cand mergi la restaurant sau afla daca au meniul zilei care, de obicei, este la un pret special.
5. Ia-ti copilul cu tine.
Socializarea nu inseamna numai intalniri intre adulti, ci si intalniri cu adulti cu copii. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre autocunoastere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mama

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viata sociala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bani

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0