Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scoala Altfel 2012. Peste 4.000 de prescolari si elevi, in vizita la Palatul Parlamentului

Scoala Altfel 2012. Peste 4.000 de prescolari si elevi, in vizita la Palatul Parlamentului
Aproximativ 4.000 de prescolari si elevi de la scoli si licee din tara si din municipiul Bucuresti au vizitat Palatul Parlamentului, de luni pana miercuri, in cadrul programului "Scoala altfel", initiat de Ministerul Educatiei si desfasurat in perioada 2 - 6 aprilie. Dintre cei patru mii de copii care au vizitat Palatul Parlamentului, peste 750 au participat la activitatile organizate de Centrul educational al Camerei Deputatilor.


Pana la finalizarea programului "Scoala altfel", pe 6 aprilie, alti 500 de elevi de la sapte unitati de invatamant din Bucuresti si din alte judete ale tarii si-au inregistrat participarea la vizitele educative sustinute si organizate de Centrul educational. Printre acestea se numara Liceul bilingv 'Miguel de Cervantes', Scoala Centrala, Scoala numarul 10 si Scoala numarul 195 (Bucuresti), un grup de 40 de elevi olimpici din Marghita, judetul Bihor, elevi din Bistrita, Constanta, Dambovita si Arges.

Lectiile educative de la Palatul Parlamentului au o durata de aproximativ doua ore si vor fi sustinute zilnic in aceasta saptamana.

"In afara turului obisnuit de vizitare a institutiei, grupurile de elevi care au optat pentru participarea la aceste 'lectii de democratie' primesc informatii despre functionarea Camerei Deputatilor, procesul de vot si reprezentare, rolul deputatilor, procesul legislativ. Totodata, elevii propun initiative legislative si simuleaza procedurile specifice ale traseului legislativ in cadrul acestui program initiat si derulat de Camera Deputatilor din 2007", se arata in comunicatul citat.

Centrul educational organizeaza programul de vizite educative pe toata durata anului, doua zile pe saptamana: marti, intre orele 09,00- 16,00 si vineri, intre orele 09,00-14,00. In cele doua luni ale primei sesiuni parlamentare din acest an (februarie si martie), lectiile educative au beneficiat de participarea a aproximativ 1.300 de elevi si studenti.

Programul "Scoala altfel" se desfasoara in scolile din Romania in perioada 2 - 6 aprilie.

Obiectivul principal al proiectului consta in implicarea elevilor si a profesorilor in activitati de educatie non-formala, care sa puna in valoare talentele, preocuparile extrascolare si competentele elevilor, in domenii cat mai diverse si interesante, dupa cum mentioneaza MECTS.

In saptamana ''Scoala altfel'' se organizeaza, printre altele, activitati culturale, activitati tehnico-stiintifice, activitati sportive, activitati de educatie pentru cetatenie democratica, pentru promovarea valorilor umanitare (inclusiv voluntariat, caritate, implicare activa in societate, responsabilitate sociala, relatii si comunicare etc.), activitati de educatie pentru sanatate si stil de viata sanatos (inclusiv referitoare la dependenta de calculator, siguranta pe internet etc.), activitati de educatie ecologica si de protectie a mediului (inclusiv colectare selectiva, economisirea energiei, energie alternativa etc.) si activitati de educatie rutiera.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scoala altfel

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre activitati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre educatie

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0