Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 sfaturi pentru a folosi timpul cat mai eficient si productiv

10 sfaturi pentru a folosi timpul cat mai eficient si productiv
Ai vrea cateodata sa ai mai mult timp la dispozitie? Ai avut zile cand aveai multe lucruri de facut, dar nu erai deloc eficienta? Ai dori sa dai dovada de mai multa productivitate astfel incat la sfarsitul zilei sa fii multumita de ceea ce ai realizat si sa iti dai seama ca ti-a mai ramas si o gramada de timp liber? Iata cateva sfaturi pentru cum sa iti folosesti timpul in mod eficient si productiv...


1. Sa nu crezi ca daca ai multe de facut vei avea si o productivitate crescuta. De obicei, oamenii foarte productivi nu sunt foarte ocupati, acesta fiind si unul din motivele succesului pe care il au. Henry David Thoreau spunea ca "nu e suficient sa fii ocupat, si furnicile sunt ocupate mereu; intrebarea este... cu ce anume esti ocupat?"
2. Ceva urgent nu e neaparat si ceva important. Lucrurile care iti distrag atentia pe moment de la ceea ce ai de facut nu sunt prioritati pentru tine. Hotaraste ce este important pentru tine si apoi da tot ce poti, asta e una din regulile pe care, daca le aplici, vei ajunge sa lucrezi mult mai eficient si productiv. "Timpul de care dispui este limitat, asa ca nu il pierde traind viata altcuiva" - Steve Jobs.
3. De fapt, daca stai sa te gandesti bine, nu timpul este adevarata problema, ci...tu. In puterea ta sta decizia de inlatura toate lucrurile care iti atrag atentia cand ai treaba astfel incat sa poti munci eficient si productiv.
4. Regula 80/20 de managament al timpului ne spune ca numai 20% din ceea ce facem in fiecare zi are o importanta relevanta. Asadar daca te concentrezi sa duci la bun sfarsit 20% din cele mai importante puncte de pe lista ta, vei simti ca esti mai productiva si ca ti-ai cheltuit timpul eficient.
5. Foloseste un planner, o agenda sau o simpla foaie de hartie pe care sa scrii ce ai de facut in ziua respectiva sau care sunt principalele proiecte pe care le ai de terminat intr-o anumita perioada, eventual cu o impartire pe zile; daca te constrange timpul, poti chiar sa imparti sarcinile pe ore.
6. Separa clar perioada de munca de cea de relaxare. Nu te pacali spunandu-ti ca o fuga la magazinul din colt sau pana la cofetarie te vor ajuta sa te relaxezi putin - sunt mari sanse ca o mica evadare sa iti distruga concentrarea, in loc sa o ajute.
7. La inceputul zilei fa o lista cu toate lucrurile pe care trebuie sa le realizezi si pe care ai vrea sa le faci.
8. Stabileste prioritatile. Poti pune o steluta in dreptul sarcinilor urgente sau le poti numerota de la 1 la 3, unde 1 sunt cele care trebuie indeplinite obligatoriu, 2 cele optionale si 3 cele care pot fi facute si a doua zi.
9. Verifica mereu lista. Taie sarcinile indeplinite, ca sa ai o imagine clara a ceea ce mai ai de facut. In plus, miscarea asta iti va da incredere in propriile puteri si iti va arata daca ai cheltuit timpul eficient si intr-un mod productiv.
10. Desi se spune "nu lasa pe maine ce poti face azi", de multe ori se intampla sa fim nevoiti sa lasam pe a doua zi cateva treburi de rezolvat. Transfera pe a doua zi si reorganizeaza prioritatile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre timp

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre eficient

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre productiv

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0