Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa investesti in tine? Top 7 metode pe care sa le ai in vizor

de Sunt Fericita la 2020-03-12
Cum sa investesti in tine? Top 7 metode pe care sa le ai in vizor
Obiceiurile si actiunile zilnice au un efect profund asupra bunastarii si fericirii noastre. Cu siguranta si tu ti-ai propus de foarte multe ori sa realizezi mici schimbari in viata ta, astfel incat sa poti avea un viitor stralucitor. Educatie, alimentatie sau dezvoltare personala – capacitatea ta de a prospera si de a performa este strans legata de modul in care alegi acum sa investesti in tine, pentru ca maine sa iti fie mai bine.


Mai exact, este vorba de un efort constant pe care trebuie sa-l depui ca sa obtii o crestere personala si profesionala ce va juca un rol important in determinarea calitatii vietii tale. Iar daca ai nevoie de inspiratie ca sa devii cea mai buna versiune a ta, descopera mai departe cateva idei care iti pot aduce un efect pozitiv.

1. Gestioneaza-ti eficient timpul

Timpul este cel mai valoros lucru pe care il ai, asa ca gestionarea eficienta a fiecarui minut reprezinta o metoda foarte buna de a investi in tine. Incearca sa iti stabilesti o rutina zilnica si un program din a face ceea ce ti se pare cel mai important in viata. Renunta la obiceiurile care nu iti aduc niciun beneficiu, cum ar fi petrecerea orelor in sir in fata televizorului. In schimb, implica-te in activitati creative sau actiuni care te ajuta sa fii mai productiva.

2. Calatoreste

Unul dintre cele mai simple moduri de a investi in tine este sa calatoresti mai des. In acest fel vei iesi din zona ta de confort si vei lua contact cu oameni si culturi noi. Orice experienta te va ajuta sa iti maresti perspectiva asupra vietii si sa descoperi lucruri extrem de folositoare. Asadar, pune banii deoparte sau imprumutate-te, mai ales ca aici gasesti un credit simplu si rapid care te va determina sa vezi calatoriile ca o investitie si nu ca pe o cheltuiala.

3. Citeste

Lectura iti ofera o multime de beneficii importante, studiile dovedesc faptul ca doar 6 minute de citit pot reduce nivelul de stres cu peste 60%. Prin intermediul cartilor ai ocazia de a explora taramuri necunoscute si de a-ti dezvolta aria de cunostinte in cat mai multe domenii diferite. Cititul stimuleaza imaginatia, imbunatateste vocabularul ori ajuta la rezolvarea problemelor, iar de multe ori aceasta activitatea nu te costa nimic, deoarece in contextul actual cele mai multe opere se gasesc in format digital.

4. Dezvolta-ti abilitatile

Procesul de invatare nu trebuie sa se incheie odata cu finalizarea studiilor. Dincolo de toate cunostintele teoretice acumulate la scoala iti poti dezvolta noi aptitudini. Si nu este vorba doar despre invatamant, desi aceasta este in mod sigur o modalitate excelenta pentru a investi in cariera ta, ci de orice alta abilitate care ajuta la cresterea stimei de sine. Poate fi vorba de invatarea unei limbi straine, obtinerea permisului de conducere, certificari pentru un anumit domeniu de activitate sau explorarea partii creative.

5. Participa la cursuri si seminarii

O oportunitate deosebita de a-ti aprofunda cunostintele este sa participi la cat mai multe cursuri, seminarii, workshopuri sau conferinte. Urmareste-i pe profesionistii din domeniul tau de expertiza, indreapta-ti atentia catre tutoriale online ori mergi la diferite evenimente  si creeaza-ti cat mai multe conexiuni cu oameni din sfera ta de activitate.

6. Alege-ti cu atentie prietenii

Se spune ca orice persoana este media a celor mai apropiati cinci oameni. Practic, tipul de prieteni cu care alegi sa-ti petreci timpul are un impact urias asupra modului in care te dezvolti ca persoana. In mare masura, esti un produs al mediului in care traiesti si, oricare ar fi scopul tau in viata, este important sa gasesti oameni cu care sa impartasesti valori comune si sa investesti in relatii de calitate.   

7. Seteaza-ti obiective

Cu toate ca multe persoane neglijeaza acest lucru, stabilirea unor obiective pe termen mediu ori lung este unul dintre cele mai puternice moduri de a investi in tine. Acest proces poate fi privit ca si cum ai avea o harta si ti-ai determinat destinatia finala, un lucru mult mai bun decat sa te deplasezi fara nici un scop si sa speri ca vei ajunge acolo unde iti doresti. Planificarea anumitor lucruri te ajuta sa te concentrezi mai bine asupra vietii tale si sa obtii rezultate uimitoare.
 

A investi in tine inseamna mai mult decat costuri financiare. Este vorba despre timp, curaj, rabdare, efort si energie, abilitati ce te pot ajuta sa gasesti un echilibru pe termen lung. Spre deosebire de bunurile materiale, investitia in propria persoana reprezinta un aspect esential pentru satisfactiile viitoare, asa ca nu mai pierde timpul si acorda-ti atentia de care ai nevoie!

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0