Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 7 ceaiuri pentru o digestie usoara: remedii care calmeaza durerile de stomac

de Alina Ilie la 2023-05-02
Top 7 ceaiuri pentru o digestie usoara: remedii care calmeaza durerile de stomac
Alimentatia nesanatoasa, stresul, tratamentele pe baza de antibiotice si stilul de viata dezechilibrat pot afecta buna functionare a sistemului digestiv. Cand va confruntati cu probleme digestive, o ceasca cu ceai din plante, consumata dupa masa copioasa, este un remediu excelent pentru refacerea florei intestinale. Balonarea, indigestia si hiperaciditatea gastrica pot fi tratate cu remedii naturale eficiente care favorizeaza imbunatatirea digestiei. In randurile urmatoare, iata lista ceaiurilor care refac flora intestinala.


Plantele medicinale sunt o modalitate excelenta de a sustine in mod natural un intestin sanatos. Multe au fost folosite de mii de ani pentru a trata problemele digestive - de la constipatie si balonare pana la greata si diaree. In plus, exista tot mai multe dovezi stiintifice care demonstreaza ca aceste remedii naturale amelioreaza problemele intestinale. Plantele contin numeroase principii active care le confera multe beneficii asupra sanatatii.
 
De asemenea, deshidratarea poate cauza probleme intestinale, asa ca este esential sa va asigurati ca beti pe parcursul zilei cat mai multe lichide. Astfel, ceaiurile din plante sunt o modalitate excelenta de a introduce cat mai multe lichide in dieta dvs. 
 

7 ceaiuri din plante pentru o digestie sanatoasa

 

Ceai de menta

 
Pe langa aroma si gustul sau placut, ceaiul de menta este folosit in scopuri medicinale din cele mai vechi timpuri. Aceasta planta a fost folosita ca remediu pentru indigestie inca de pe vremea egiptenilor.

O ceasca de ceai de menta este ideala dupa masa. De asemenea, are o multime de beneficii pentru sanatatea digestiva. 
Menta contine un compus numit mentol, un ingredient activ care contribuie la reducerea durerilor abdominale si a altor simptome asociate cu sindromul colonului iritabil.
 
De asemenea, menta relaxeaza esofagul si intestinul, usureaza digestia, favorizeaza eliminarea gazelor, amelioreaza balonarea si poate fi unul dintre cele mai bune leacuri pentru constipatie.
 

Ceai de ghimbir 

 
O alta alegere excelenta pentru cei cu probleme digestive este ceaiul de ghimbir, care are un gust placut, usor picant. Ghimbirul este un condiment foarte popular, cu numeroase beneficii terapeutice. Aceasta planta s-a facut remarcata inca din cele mai vechi vremuri pentru aroma sa deosebita, dar si pentru calitatile terapeutice.
 
Ghimbirul ajuta la ameliorarea starii de greata si a crampelor, dar si la combaterea balonarii, indigestiei si a gazelor intestinale.
Consumat in primul trimestru de sarcina, alunga starea de greata si la previne varsaturile. 
 

Ceai de fenicul

 
Printre ceaiurile care refac flora intestinala se numara si cel de fenicul. Ca antiinflamator si antimicrobian, ceaiul de fenicul ajuta la restabilirea echilibrului intestinal si promoveaza sanatatea digestiva. Poate fi consumat ca atare sau in combinatie cu alte ceaiuri care refac flora intestinala.
Ceaiul de fenicul este popular ca fiind un remediu natural care sustine buna functionare a sistemului digestiv. 
 

Ceai din radacina de papadie

 
Si radacina de papadie constituie un remediu eficient pentru multe afectiuni, inclusiv probleme digestive.
 
Componentele active din radacina de papadie promoveaza o digestie sanatoasa. Fiind o sursa bogata de antioxidanti, radacina de papadie ajuta si la combaterea inflamatiei, care este adesea cauza problemelor intestinale.
 
Daca va simtiti balonat, ceaiul de radacina de papadie este o alegere excelenta. Atunci cand este consumat frecvent, acest ceai sporeste semnificativ refacerea florei intestinale si asigura o digestie usoara. 
 

Ceai de anghinare

 
Aceasta planta s-a facut remarcata pentru aroma sa deosebita, dar si pentru calitatile terapeutice. Ceaiul de anghinare este recomandat de medici in tratarea afectiunilor digestive. Contine inulina, un prebiotic, imbunatatind asadar nivelul de bacterii benefice din intestin.
 
Daca aveti senzatia de prea plin dupa masa, dureri abdominale, arsuri in capul pieptului, balonare si stari de greata, o cana cu ceai de anghinare poate fi de ajutor pentru a ameliora disconfortul digestiv.
 

Ceai din radacina de lemn dulce

 
De pe lista noastra nu lipseste ceaiul din radacina de lemn dulce, eficient in sustinerea sanatatii intestinale, fiind folosit ca remediu naturist de multe secole.
 
La fel ca anghinarea, lemnul dulce este excelent pentru a va proteja ficatul si pentru a elimina toxinele din organism. Lemnul dulce este un remediu eficient pentru indigestie si ajuta, de asemenea, la calmarea arsurilor la stomac.
 

Ceai de turmeric

 
Turmericul este si el un condiment folosit de secole in medicina ayurvetica indiana pentru efectele lui medicinale. Cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii, turmericul este un alt ingredient pe care il recomandam pentru mentinerea sanatatii digestive.
 
Principala componenta activa din turmeric este curcumina. Acest antioxidant poate ajuta la reducerea simptomelor multor afectiuni digestive, inclusiv sindromul colonului iritabil si colita. Daca este baut cu regularitate, ceaiul de turmeric poate relaxa sistemul digestiv, ameliorand durerea si spasmele de la nivelul acestuia.
 
 
Sursa: nutratea.co.uk
Foto: pixabay.com
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceaiuri din plante

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remedii naturale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai de menta

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0