Plantele medicinale sunt o modalitate excelenta de a sustine in mod natural un intestin sanatos. Multe au fost folosite de mii de ani pentru a trata problemele digestive - de la constipatie si balonare pana la greata si diaree. In plus, exista tot mai multe dovezi stiintifice care demonstreaza ca aceste remedii naturale amelioreaza problemele intestinale. Plantele contin numeroase principii active care le confera multe beneficii asupra sanatatii.
De asemenea, deshidratarea poate cauza probleme intestinale, asa ca este esential sa va asigurati ca beti pe parcursul zilei cat mai multe lichide. Astfel, ceaiurile din plante sunt o modalitate excelenta de a introduce cat mai multe lichide in dieta dvs.
7 ceaiuri din plante pentru o digestie sanatoasa
Ceai de menta
Pe langa aroma si gustul sau placut, ceaiul de menta este folosit in scopuri medicinale din cele mai vechi timpuri. Aceasta planta a fost folosita ca remediu pentru indigestie inca de pe vremea egiptenilor.
O ceasca de ceai de menta este ideala dupa masa. De asemenea, are o multime de beneficii pentru sanatatea digestiva.
O ceasca de ceai de menta este ideala dupa masa. De asemenea, are o multime de beneficii pentru sanatatea digestiva.
Menta contine un compus numit mentol, un ingredient activ care contribuie la reducerea durerilor abdominale si a altor simptome asociate cu sindromul colonului iritabil.
De asemenea, menta relaxeaza esofagul si intestinul, usureaza digestia, favorizeaza eliminarea gazelor, amelioreaza balonarea si poate fi unul dintre cele mai bune leacuri pentru constipatie.
Ceai de ghimbir
O alta alegere excelenta pentru cei cu probleme digestive este ceaiul de ghimbir, care are un gust placut, usor picant. Ghimbirul este un condiment foarte popular, cu numeroase beneficii terapeutice. Aceasta planta s-a facut remarcata inca din cele mai vechi vremuri pentru aroma sa deosebita, dar si pentru calitatile terapeutice.
Ghimbirul ajuta la ameliorarea starii de greata si a crampelor, dar si la combaterea balonarii, indigestiei si a gazelor intestinale.
Consumat in primul trimestru de sarcina, alunga starea de greata si la previne varsaturile.
Ceai de fenicul
Printre ceaiurile care refac flora intestinala se numara si cel de fenicul. Ca antiinflamator si antimicrobian, ceaiul de fenicul ajuta la restabilirea echilibrului intestinal si promoveaza sanatatea digestiva. Poate fi consumat ca atare sau in combinatie cu alte ceaiuri care refac flora intestinala.
Ceaiul de fenicul este popular ca fiind un remediu natural care sustine buna functionare a sistemului digestiv.
Ceai din radacina de papadie
Si radacina de papadie constituie un remediu eficient pentru multe afectiuni, inclusiv probleme digestive.
Componentele active din radacina de papadie promoveaza o digestie sanatoasa. Fiind o sursa bogata de antioxidanti, radacina de papadie ajuta si la combaterea inflamatiei, care este adesea cauza problemelor intestinale.
Daca va simtiti balonat, ceaiul de radacina de papadie este o alegere excelenta. Atunci cand este consumat frecvent, acest ceai sporeste semnificativ refacerea florei intestinale si asigura o digestie usoara.
Ceai de anghinare
Aceasta planta s-a facut remarcata pentru aroma sa deosebita, dar si pentru calitatile terapeutice. Ceaiul de anghinare este recomandat de medici in tratarea afectiunilor digestive. Contine inulina, un prebiotic, imbunatatind asadar nivelul de bacterii benefice din intestin.
Daca aveti senzatia de prea plin dupa masa, dureri abdominale, arsuri in capul pieptului, balonare si stari de greata, o cana cu ceai de anghinare poate fi de ajutor pentru a ameliora disconfortul digestiv.
Ceai din radacina de lemn dulce
De pe lista noastra nu lipseste ceaiul din radacina de lemn dulce, eficient in sustinerea sanatatii intestinale, fiind folosit ca remediu naturist de multe secole.
La fel ca anghinarea, lemnul dulce este excelent pentru a va proteja ficatul si pentru a elimina toxinele din organism. Lemnul dulce este un remediu eficient pentru indigestie si ajuta, de asemenea, la calmarea arsurilor la stomac.
Ceai de turmeric
Turmericul este si el un condiment folosit de secole in medicina ayurvetica indiana pentru efectele lui medicinale. Cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii, turmericul este un alt ingredient pe care il recomandam pentru mentinerea sanatatii digestive.
Principala componenta activa din turmeric este curcumina. Acest antioxidant poate ajuta la reducerea simptomelor multor afectiuni digestive, inclusiv sindromul colonului iritabil si colita. Daca este baut cu regularitate, ceaiul de turmeric poate relaxa sistemul digestiv, ameliorand durerea si spasmele de la nivelul acestuia.
Sursa: nutratea.co.uk
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.83
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!