Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tratamente si remedii naturale pentru gastrita

de Alina Ilie la 2016-09-09
Tratamente si remedii naturale pentru gastrita
Indigestia, balonarea, greata, varsaturile sau senzatia de arsura la nivelul stomacului sunt principalele simptome ale gastritei. Tratamentul implica metode naturale de vindecare si de ameliorare a simptomelor acesteia. Asadar, iata alimentele de care sa ne ferim complet si pe cele care alunga simptomele gastritei.


Intr-un articol anterior am discutat despre cele mai importante 4 cauze ale gastritei. In randurile de mai jos vom afla ce ne recomanda medicii pentru aceasta problema de sanatate.

Mananca alimente care ucid bacteriile Helicobacter pylori

O cercetarea medicala arata ca un nutrient din broccoli numit sulphoraphane poate distruge bacteriile pylori din mucoasa stomacului, care au devenit rezistente la antibiotice.

Usturoiul este un agent antimicrobian si antifungic cu spectru larg, si H. pylori sunt foarte sensibile la acesta. In cazul in care aveti arsuri la stomac, incercati sa mancati cantitati mici de usturoi mai intai (sau de a lua capsule de usturoi) si de a creste treptat cantitatea.

Consuma alimente care vindeca intestinul si ajuta la cresterea absorbtiei de vitaminei B12

Lactobacillus si Bifidobacterium sunt bacterii benefice care colonizeaza mucoasa tractului intestinal si vindeca astfel sistemul digestiv. Luand probiotice ajutati la cresterea capacitatii intestinului de a absorbi si digera substante nutritive. Pentru persoanele care au deficit de vitamina B12, consumul de alimente cu probiotice (sau administrarea de suplimente cu probiotice) poate ajuta enorm. Alimentele care contin probiotice includ iaurt, chefir, sana.

In plus fata de probiotice, alte alimente care vindeca stomacul si alunga simptomele de greata, dureri de stomac, arsuri, balonare, arsuri la stomac sunt:

- ghimbir;
- otet de mere;
- turmeric;
- oregano;
- suc de merisoare;
- ananas;
- suc de sfecla rosie;
- suc de morcov;
- ceai verde.

De asemenea, este esential sa manancati alimente bogate in vitamina A: ficat, morcovi, spanac, sparanghel, cartofi dulci, piersici, caise. Vitamina A este esentiala pentru sanatatea membranelor si repararea tesuturilor.

Mai mult, sucurile din frunze de telina, patrunjel au efect calmant, antiinflamator si ajuta la regenerarea mucoasei gastrice.

Evita alimentele iuti si bauturile carbogazoase

Multe persoane care sufera de gastrita stiu exact ce alimente le provoaca disconfort abdominal, fie ca este vorba de cafea, ciocolata, ardei iute. Alimentele bogate in proteine, vitamine si minerale asigura organismului substantele nutritive necesare pentru a sprijini vindecarea.

Plantele medicinale ajuta in tratarea gastritei

Cele mai eficiente plante folosite in vindecarea gastritei si a ulcerului sunt radacina de lemn dulce, frunzele de zmeur, galbenelele, radacina de tataneaza, musetelul. Acestea ajuta la refacerea mucoasei gastrice, au rol cicatrizant si antiinflamator.

Sursa: http://universityhealthnews.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.19 din 5 - 13 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gastrita

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre simptome

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remedii naturale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0