3 Retete cu ou si branza
Ouale pot transforma o reteta banala intr-o masa extrem de gustoasa, potrivita pentru orice moment al zilei. Combinatia perfecta este impreuna cu branza deoarece vei obtine un gust savuros si un preparat satios. Iata mai jos trei retete simple si numai bune de incercat!
Cartofi frantuzesti. Ai nevoie de: 1 kg de cartofi, 2 oua fierte, 2 oua crude, 300 gr de telemea, 300 gr de smantana, 2 linguri de unt si condiment precum: sare, piper si rezmarin. Poate fi o masa de pranz perfecta!
Cum se prepara: Taie cartofii in jumatate si fiebre-i in coaja impreuna cu putina sare. Dupa ce au fiert, decojeste-i si taie-i in felii cat mai subtiri.
Intr-un bol amesteca cele doua oua crude cu branza sfaramata si cu smantana, iar intr-o tava termorezistenta, pe care inainte ai uns-o cu unt, aseaza alternativ un rand din felii de cartof, un rand de ou fiert si deasupra pune amestecul format din telemea si oul crud.
Pune totul la cuptorul bine incins pentru aproximativ 20 de minute, iar cand il scoti din cuptor adauga rozmarin.
Briose cu spanac si branza. Ai nevoie de: 259 gr de spanac proaspat, 2 oua, 350 gr de faina, 250 ml de iaurt, 60 ml de ulei de masline, 200 gr de telemea, 3 lingurite cu praf de copt, un praf de sare si 50 gr de masline negre feliate.
Cum se prepara: Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, adauga frunzele de spanac si pune deasupra un praf de sare si de piper. Lasa-le timp de 2-3 minute la foc mediu si scoate-le pe o hartie absorbanta pentru a se scurge uleiul. Pune faina intr-un bol, adauga deasupra praful de copt, sarea si ouale batute. Amesteca tot si incorporeaza pe rand si uleiul de masline, iaurtul si spanacul. Dupa ce ai amestecat bine, adauga si branza zdrobita si amesteca totul pana in momentul in care tot amestecul este perfect omogenizat. Pune aluatul pe care l-ai obtinut intr-o tava de briose si pune totul la cuptor pentru 30-40 de minute.
Budinca de legume. Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 2-3 buchetele de conopida, 1 dovlecel, o legatura de ceapa, 2 cepe albe uscate, 200 gr de mazare, 4-5 graunti de usturoi, 50 gr de unt, 4 oua, 200 gr de telemea, 200 gr de smanatana, o legatura de patrunjel, 2 linguri de pesmet, sare, piper, boia dulce, 1-2 fire de oregano.
Mod de preparare: Taie toate legumele: dovlecelul si rosiile in rondele, ceapa verde si ceapa alba in cubulete, ardeii in fasii si conopida desfa-o in cubulete mici.
Intr-o tigaie, pune untul la topit si caleste ceapa, dupa care adauga ardeiul gras si oregano si lasa-le pe foc pentru 2-3 minute. Adauga si restul legumelor, amesteca si lasa-le pe foc pentru inca 2-3 minute. Intr-un vas, bate ouale cu smantana, branza rasa, patrunjelul tocat si boiaua si pune-le la cuptor, la 180 de grade.
Ultimul pas este sa tapetezi un vas ceramic cu unt si pesmet si sa adaugi alternativ amestec de legume si amestecul de branza, ai grija ca ultimul strat sa fie format din amestec de branza. Pune totul la cuptorul incins pentru 40 de minute, pana cand observi ca budinca este perfect coapta si se desprinde pe margini.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.25
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!