Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 Retete delicioase cu ou si branza

de Sunt Fericita la 2019-07-31
3 Retete delicioase cu ou si branza
Ouale sunt alimentele bogate in proteine, sanatoase si care iti asigura o masa satioasa. Unde mai pui ca, se pot combina atat de usor cu branza si pot iesi cateva retete absolute delicioase. Mai jos gasesti 3 retete cu branza si ou pe care le poti pregati oricand drept gustare, pranz sau cina.


3 Retete cu ou si branza
 

Ouale pot transforma o reteta banala intr-o masa extrem de gustoasa, potrivita pentru orice moment al zilei. Combinatia perfecta este impreuna cu branza deoarece vei obtine un gust savuros si un preparat satios. Iata mai jos trei retete simple si numai bune de incercat!
 
Cartofi frantuzesti. Ai nevoie de: 1 kg de cartofi, 2 oua fierte, 2 oua crude, 300 gr de telemea, 300 gr de smantana, 2 linguri de unt si condiment precum: sare, piper si rezmarin. Poate fi o masa de pranz perfecta!
 
Cum se prepara: Taie cartofii in jumatate si fiebre-i in coaja impreuna cu putina sare. Dupa ce au fiert, decojeste-i si taie-i in felii cat mai subtiri. 
Intr-un bol amesteca cele doua oua crude cu branza sfaramata si cu smantana, iar intr-o tava termorezistenta, pe care inainte ai uns-o cu unt, aseaza alternativ un rand din felii de cartof, un rand de ou fiert si deasupra pune amestecul format din telemea si oul crud.
Pune totul la cuptorul bine incins pentru aproximativ 20 de minute, iar cand il scoti din cuptor adauga rozmarin.

 
Briose cu spanac si branza. Ai nevoie de: 259 gr de spanac proaspat, 2 oua, 350 gr de faina, 250 ml de iaurt, 60 ml de ulei de masline, 200 gr de telemea, 3 lingurite cu praf de copt, un praf de sare si 50 gr de masline negre feliate.
 
Cum se prepara: Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, adauga frunzele de spanac si pune deasupra un praf de sare si de piper. Lasa-le timp de 2-3 minute la foc mediu si scoate-le pe o hartie absorbanta pentru a se scurge uleiul. Pune faina intr-un bol, adauga deasupra praful de copt, sarea si ouale batute. Amesteca tot si incorporeaza pe rand si uleiul de masline, iaurtul si spanacul. Dupa ce ai amestecat bine, adauga si branza zdrobita si amesteca totul pana in momentul in care tot amestecul este perfect omogenizat. Pune aluatul pe care l-ai obtinut intr-o tava de briose si pune totul la cuptor pentru 30-40 de minute.

 
Budinca de legume. Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 2-3 buchetele de conopida, 1 dovlecel, o legatura de ceapa, 2 cepe albe uscate, 200 gr de mazare, 4-5 graunti de usturoi, 50 gr de unt, 4 oua, 200 gr de telemea, 200 gr de smanatana, o legatura de patrunjel, 2 linguri de pesmet, sare, piper, boia dulce, 1-2 fire de oregano.
 
Mod de preparare: Taie toate legumele: dovlecelul si rosiile in rondele, ceapa verde si ceapa alba in cubulete, ardeii in fasii si conopida desfa-o in cubulete mici. 
Intr-o tigaie, pune untul la topit si caleste ceapa, dupa care adauga ardeiul gras si oregano si lasa-le pe foc pentru 2-3 minute. Adauga si restul legumelor, amesteca si lasa-le pe foc pentru inca 2-3 minute. Intr-un vas, bate ouale cu smantana, branza rasa, patrunjelul tocat si boiaua si pune-le la cuptor, la 180 de grade. 
 
Ultimul pas este sa tapetezi un vas ceramic cu unt si pesmet si sa adaugi alternativ amestec de legume si amestecul de branza, ai grija ca ultimul strat sa fie format din amestec de branza. Pune totul la cuptorul incins pentru 40 de minute, pana cand observi ca budinca este perfect coapta si se desprinde pe margini.
 
Pofta buna!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Oamenii de stiinta spun ca aproximativ jumatate din variatiile personalitatii umane sunt definite ...
    Pentru un cuplu casatorit, iubirea trece prin diferite stadii de-a lungul timpului, de aceea ...
    Iti oferim mai jos un model de cerere de angajare. Iata cum trebuie sa formulezi aceasta cerere!
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016