Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Filmele Disney ne mint. Ce spun povestile adevarate

Filmele Disney ne mint. Ce spun povestile adevarate
Cand ai fost mica, ai adorat povestile. Iti placea ideea ca se poate sa te intelegi cu animalele, sa le vorbesti, sa devii o eroina care invinge raul. Si apoi te-ai indragostit de filmele Disney, caci toate au finaluri fericite. Iara acum, cand esti amma, stii ca poti sa-ti lasi linistita copiluls a se uite la „Aladdin” sau „Frumoasa din padurea adormita”.


Numai ca, daca faci pasul urmator si te apuci sa citesti povestile originale scrise de fratii Grimm sau pe cele de Charles Perrault, o sa dai peste niste detalii teribile care sunt departe de ecranizarile gingase cu care ne-am obisnuit.
Cenusareasa: In povestea fratilor Grimmm, pentru ca sa poata proba condurul de clestar, una din surorile vitrege isi taie degetele de la picioare, iar cealalta calcaiul. Mai mult, la petrecerea de nunta a surorii mici, ochii le sunt mancati de pasari. Cenusareasa nu are o zana pe post de nasa in poveste. Ea se roaga la mormantul mamei in fiecare zi si, la ocazii, isi gaseste rochiile (aici sunt trei, nu una) sub copac. Are parte de ajutoare, dar acestea sunt pasari, nu soareci. Iar papucul si-l pierde pentru ca printul uge scarile cu smoala, s-o faca sa nu mai plece.
Mica sirena: Povestea lui Hans Christian Andersen este la 180 de grade de filmul Disney. Unele parti seamana. Ea il vede pe print din departare, il salveaza de la inec si se indragosteste de el. El nu o vede. Se duce la vrajitoarea marii care ii ia limba in schimbul picioarelor si ii spune ca fiecare pas va semana cu impunsaturile a mii de cioburi. In cele din urma, printul se casatoreste cu alta despre care el CREDE ca l-a salvat, sirena se arunca in mare si moare. Daca l-ar fi ucis pe print, s-ar fi transformat la loc in sirena. Nu a facut-o.
Pinocchio: Poate crezi ca baietelul delemn din film face multe dracarii, dar, in cartea lui Carlo Goldoni, el face mult mai multe. In primul rand, fuge de acasa de indata ce poate merge. Este gasit de politie care il aresteaza pe Geppetto, pentru ca au impresia ca Pinocchio este abuzat. Baiatuls e intoarce acasa unde-l omoara pe greiere care-l avertizeaza in legatura cu pericolele hedonismului. Iar balena din film este un rechin in carte.
Frumoasa din padurea adormita: In povestea lui Giambattista Basile (care sta la baza variantei lui Charles Perrault), un rege trege pe langa castelul eroinei si bate la usa. Nu priemste raspuns, asa ca intra pe fereastra. O gaseste pe printesa si o viloeaza. Apoi pleaca. Printesa se trezeste pentru ca da nastere unor gemeni care i-au supt spinul din deget. Regele se intoarce si se indragostesc. Numai ca este casatorit cu altcineva. Sotia afla si incearca sa omoare copiii, sa-i prajeasca si sa-i dea regelui sa-i manance, iar pe printesa incearca sa o traga in teapa. Din fericire, nu reuseste. Printesa se casatoreste, in cele din urma, cu regele.
Rapunzel: In versiunea fratilor Grimm, Rapunzel ramane insarcinata cu printul inainte sa se casatoreasca si vrajitoarea ce a rea afla. Aceasta ii taie parul lui Rapunzel, si-l pune peruca sa-l pacaleasca pe print si pe ea o alunga in salbaticie. De disperare, printuls e arunca de la geam si-si pierde ochii in niste spini. Apoi pleaca in lume in cautarea iubitei. Rapunzel naste si ea gemeni si se intalneste cu printul care o recunoaste dupa voce. Lacrimile dragostei ii redau vederea. Se intorc cu totii la palat si traiesc fericiti pana la adanci batraneti.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.38 din 5 - 16 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre basme

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cenusareasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre casatorie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016