Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 tipuri de exercitii postnatale

3 tipuri de exercitii postnatale
Inainte de a incepe un program de exercitii de recuperare postnatala este recomandat sa ai acordul medicului ginecolog. Dupa nastere este important sa iti imbunatatesti conditia fizica, indiferent daca ai nascut natural sau prin cezariana. Cele mai multe mamici se simt pregatite sa inceapa sa faca exercitii postnatale la 6 saptamani dupa nastere.


Exercitiile postnatale te ajuta sa ajungi la forma fizica de dinaintea sarcinii si iti ofera mai multa energie pentru a putea face fata necesitatilor bebelusului.
Exercitiile fizice postnatale imbunatateasc circulatia sanguina, elimina stresul, oboseala, si starile de depresie. In primele luni dupa nastere articulatiile sunt inca slabite, asa ca exercitiile nu trebuie sa fie epuizante.
Cele mai indicate exercitii pentru tonifierea spatelui si bazinului se realizeaza la sol. Cel mai bine este sa faci exercitii dupa ce alaptezi, si nu inainte. Este bine sa incepi cu exercitii usoare pentru brate si picioare, treptat adaugandu-se cele pentru spate si abdomen.
Exercitiile de mai jos sunt pentru musculatura pelvina si abdominala:
1) Inspira incet, permitand abdomenului sa se ridice. Apoi expira contractand puternic muschii abdominali. Repeta de 4-6 ori. Incearca sa faci exercitiul  cat mai des.
2. Stai intinsa pe spate, cu mainile departate; incordeaza muschii pelvieni si ridica un pic bazinul de la sol si mentine-l cat poti de mult.
3) Stai in picioare cu mainile incrucisate pe piept. Roteste-ti trunchiul spre dreapta si spre stanga, fara a schimba pozitia.
Sfat: Evita sa faci exercitii ce implica un grad mare de dificultate si care te solicita sa faci miscari bruste.
In aceasta perioada evita urmatoarele exercitii: “bicicleta”, genoflexiuni sau ridicarea ambelor picioare din pozitia culcat. De asemenea, nu se recomanda nici joggingul, mai ales daca ai nascut natural, deoarece se pot produce luxatii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.64 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nastere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cezariana

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0