Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sunt prea desteapta pentru a face un copil?

Sunt prea desteapta pentru a face un copil?
Cand m-a intrebat sotul daca vreau copii, m-am speriat ingrozitor. Pentru mine maternitatea era ceva ce fac alte femei, la fel ca prajiturile cu foietaj si vizitele la psihiatru. Dar, pentru ca-l iubeam, mi-am dat seama ca „problema” copiilor va sta tot timpul intre noi. Asa ca, in loc sa rad si sa zic NU, am ras si am zis: „Putem incerca, dar nu stiu daca o sa si reusim”. Avem 43 de ani si stiam ca sansa de a concepe un copil este mica.


Trei luni mai tarziu eram insarcinata si m-am gandit la ceea ce-mi spusese o prietena de-ale mele, si anume ca studiile universitare si maternitatea nu se pupa”. Cat de tare s-a inselat.
Sotul meu se visase mereu in rolul de tata, dar eu ajunsesem la 40 de ani fara sa ma gandesc o clipa la posibilitatea asta. Nu ma indrumase nimeni intr-o directie anume, dar imi formasem eu o parere proasta despre situatia in sine, bazandu-ma pe ceea ce auzisem de la alte mame.
In primul rand, perioada sarcinii: toate kilogramele in plus, celuliat permanenta, vergeturile de nesters daca nu esti prietena cu Maruta de la Pro TV sa te trimita la doctorul nu-stiu-care. Pe urma, nasterea: toata acea durere dincolo de fire, detaliile grotesti ale trupului uman in suferinta ma dezgustasera profund. Stiam prea multe despre cezariana si avorturi decat despre compozitia apei, sa zicem. Mi-am spus ca orice femeie inteligenta poate sa se pastreze demna si sa evite batalia suprem.
In plus, cei din jurul meu care aveau copii nu pareau foarte incantati. Erau tot timpul obositi, nu mai aveau timp liber, se plangeau in continuu de cat de greu le e lor. 
Viata mea era cumsecade: puteam citi in voie, mergeam la concerte si la teatru, ascultam muzica, ma plimbam, aratam bine in orice rochie. Visam ca o sa vad toata lumea, asa, la ritmul de o tara pe an.  
Acum, la 48 de ani, sunt o mama mai plinuta si mult mai obosita. Mi-e dor de posibilitatea de a ma concentra pe un singur lucru odata, fara a fi nevoita sa manevrez sticla de suc, tigaia fierbinte, telefonul cu Salvarea pe fir si papusa cu par roz, totul in acelasi timp. Dar sunt si mult mai fericita. Fetita mea de patru ani a dezvelit asptecte ale personalitatii mele care nu stiam ca exista. Cine isi inchipuia ca pot avea rabdare? Sau ca nici nu o sa clipesc in fata vomei verzi si mirositoare a enterocolitei? Cine stia ca sunt o mare poetesa (bine, recunosc, numai ea imi apreciaza versurile)?
Maternitatea m-a educat in moduri in care universitatea nu a facut-o. Sunt mai creativa, stiu sa comunic mult mai bine. Sunt mai bine informata in legatura cu situatia sociala, economica si educationala a tarii, pentru ca stiu ca o afecteaza pe EA.
Maternitatea mi-a facut si marele dar de a imprieteni cu niste fete haioase si luminoase, mame si ele, pe care nu le-as fi cunoscut daca nu as fi avut copii.
Am sau nu dreptate?
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mama

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femeie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre maternitate

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0