Plantele adaptogene permit reglarea proceselor psihice, astfel incat corpul sa reziste problemelor emotionale, programului incarcat, activitatilor solicitante, dar si conditiilor fizice extreme.
Substantele continute de aceste plante ajuta la:
- scaderea nivelului de hormoni ai stresului
- sustinerea sistemului imunitar
= scaderea proceselor inflamatorii din organism
- cresterea nivelului de energie
- mentinerea echilibrului sistemului nervos si al neurotransmitatorilor
Altfel spus, aceste plante influenteaza in mod pozitiv atat sistemul imunitar cat si activitatea mentala, astfel incat sa putem face fata cu brio stresului zilnic.
Ginseng (Panax Ginseng) - Remediul adaptogen clasic, este utilizat pe scara larga in intreaga lume, pentru efectele sale remarcabile de combatere a stresului. "Panax" inseamna "panaceu" si face referire la utilizarea sa pentru tratarea unui numar foarte mare de afectiuni, in medicina chineza traditionala. Este popular si pentru efectele sale afrodisiace si de crestere a longevitatii.
Ashwaganda (Withania somnifera) - remediu indian, promovat de sistemul ayurvedic. Se gaseste usor in magazinele naturiste, datorita folosirii pe scara larga. Desi are un miros mai putin placut, ashwaganda trateaza insomnia, regleaza tensiunea, vindeca oboseala cronica si anxietatea.
Maca (Lepidium meyenii) - supranumita "ginseng peruvian", desi nu este inrudita cu acesta. Datorita efectului impresionant de energizare, era folosita de luptatorii Inca inainte de batalii. Sporeste vitalitatea si maximizeaza puterea de concentrare si efort.
Rhodiola rosea - Remediu stravechi, folosit de rusi si populatiile scandinave, aceasta planta a fost sudiata extensiv pentru efectul sau asupra hormonilor stresului. Extractul are efecte comparabile cu medicamentele de sinteza prescrise in depresie si anxietate. Regleaza nivelulurile hormonale si imbunatateste starea cardiaca.
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
