Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 aliati naturali in lupta cu stresul

de Rebeca Roman la 2021-01-14
4 aliati naturali in lupta cu stresul
Viata presupune adaptarea la conditiile din mediul inconjurator, atat pentru plante si animale, cat si pentru oameni. Plantele adaptogene sunt cele care imbunatatesc in mod clar capacitatea organismului uman de adaptare la stres.


Organismul uman foloseste mecanisme foarte fine de reglare a tuturor proceselor fizice, de la temperatura pana la nivelul de glucoza din sange.

Plantele adaptogene permit reglarea proceselor psihice, astfel incat corpul sa reziste problemelor emotionale, programului incarcat, activitatilor solicitante, dar si conditiilor fizice extreme.

Substantele continute de aceste plante ajuta la:

- scaderea nivelului de hormoni ai stresului
- sustinerea sistemului imunitar
= scaderea proceselor inflamatorii din organism
- cresterea nivelului de energie
- mentinerea echilibrului sistemului nervos si al neurotransmitatorilor

Altfel spus, aceste plante influenteaza in mod pozitiv atat sistemul imunitar cat si activitatea mentala, astfel incat sa putem face fata cu brio stresului zilnic.

Ginseng (Panax Ginseng) - Remediul adaptogen clasic, este utilizat pe scara larga in intreaga lume, pentru efectele sale remarcabile de combatere a stresului. "Panax" inseamna "panaceu" si face referire la utilizarea sa pentru tratarea unui numar foarte mare de afectiuni, in medicina chineza traditionala. Este popular si pentru efectele sale afrodisiace si de crestere a longevitatii.

Ashwaganda (Withania somnifera) - remediu indian, promovat de sistemul ayurvedic. Se gaseste usor in magazinele naturiste, datorita folosirii pe scara larga. Desi are un miros mai putin placut, ashwaganda trateaza insomnia, regleaza tensiunea, vindeca oboseala cronica si anxietatea.

Maca (Lepidium meyenii) - supranumita "ginseng peruvian", desi nu este inrudita cu acesta. Datorita efectului impresionant de energizare, era folosita de luptatorii Inca inainte de batalii. Sporeste vitalitatea si maximizeaza puterea de concentrare si efort.

Rhodiola rosea - Remediu stravechi, folosit de rusi si populatiile scandinave, aceasta planta a fost sudiata extensiv pentru efectul sau asupra hormonilor stresului. Extractul are efecte comparabile cu medicamentele de sinteza prescrise in depresie si anxietate. Regleaza nivelulurile hormonale si imbunatateste starea cardiaca.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.19 din 5 - 16 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0