Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Tincturi naturale care iti protejeaza stomacul

de Sunt Fericita la 2020-02-10
5 Tincturi naturale care iti protejeaza stomacul
Afectiunile digestive apar in momentul in care regimul alimentar nu este unul corespunzator. De regula, problemele de la nivelul stomacului apar in perioadele in care consumam multe alimente grele si facem excese culinare. Mai jos iti prezentam cateva tincturi naturale si concentrate care te vor ajuta sa tii sub control hiperaciditatea gastrica, spasmele si arsurile la stomac.


Tincturi care iti protejeaza stomacul si pe care le poti prepara singur acasa


 
Un adevarat disconfort, afectiunile digestive se instaleaza in urma unei diete alimentare neadecvate, respectiv a consumului de alimente nepotrivite. In perioada sarbatorilor apar smasmele, arsurile ori hiperaciditatea din cauza consumului in exces a mai multor alimente grase. Din fericire, exista cateva tincturi care se obtin prin macerarea cu alcool si care sunt benefice pentru o serie de afectiuni. Iata cateva dintre cele mai recomandate tincture pentru a-ti proteja stomacul.

 
  • Tinctura de ghintura. Este un adjuvant natural pentru sanatatea sistemului digestiv deoarece imbunatateste functia hepatica, favorizeaza secretiile gastrice si sustine digestia. Tinctura de ghintura are proprietati tonice, antiseptice, detoxifiante, antiinflamatoare si depurative si ajuta la eliminarea parazitilor intestinali, reface tonusul gastric si usureaza digestia.
     
Este recomandata pentru: gastrita, ulcer stomacal de orice tip, arsuri stomacale, enerocolite, hiper-hipo secretii biliare, inflamatii gastrice, colon iritat, bila lenesa, viermi intestinali, etc.

 
  • Tinctura de angelica. Cunoscuta si sub denumirea de iarba ingerilor, tinctura de angelica are proprietati stomahice, aperitive, antiseptice, antibiotice, depurative si calmante pentru durerile gastrice. 
     
Este recomandata pentru: balonare, colici gastrice si intestinale, aciditate gastrica, eliminarea gazelor intestinale, arsuri stomacale, enterite, ulcer gastroduodenal, hepatita, ciroza, dureri de stomac, crampe stomacale, constipatii, bulimie pe fond nervos.


 
  • Tinctura de anghinare. Normalizeaza secretiile biliare si este un adjuvant natural pentru eliminarea sucurilor in stomac. Tinctura de anghinare imbunatateste tranzitul intestinal si elimina toxinele din corp. Are actiune hepatoptotectoare, hepatoregeneratoare, depurativa.
     
Este recomandata pentru: ciroza hepatica, hepatita, leziuni la nivelul ficatului, varsaturi, constipatie, digestie lenta, fermentatii intestinale, colite, enterite.

 
  • Tinctura de galbenele. Cunoscuta de sute de ani datorita beneficiilor majore, tinctura de galbenele are actiune antiinflmatoare si functioneaza drept un pansament gastric. 
     
Este recomandata pentru: ulcer gastric, ictere, inflamatii la nivelul colonului, boli de ficat, enterocolita.

 
  • Tinctura de flori de salcam. Planta are o actiune benefica pentru numeroase boli, printre care si pentru gastrita hiperacida, aparuta pe fond nervos.  Ajuta la eliminarea disconfortului digestiv.
     
Este recomandata pentru: ulcer gastroduodenal, hiperaciditate, colici, arsuri la stomac, stari spasmice ale aparatului digestiv, constipatie ori diaree, esofagita de reflux, colon iritabil.
 
Cum iti poti prepara tinctura singur acasa?
 
Este foarte simplu sa iti prepari si sa te bucuri de beneficiile tincturilor. Ai nevoie de planta uscata,pe care o pui la zdrobit intr-un recipient cu capac. Ca si gramaj, se foloseste o parte de planta la cinci parti de lichid. Se amesteca o cantitate de apa peste o jumatate de cantitate de alcool, iar amestecul obtinut se adauga peste planta.
 
Va trebui sa lasi amestecul pentru doua saptamani la macerat si sa amesteci cu regularitate. Dupa aceasta perioada, strecori printr-un tifon amestecul obtinut si torni lichidul pe care l-ai obtinut intr-un recipient de sticla ce se inchide ermetic. Se pastreaza intr-un loc uscat si racoros si poti consuma tincutra de trei ori pe zi, cate o lingurita.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.11 din 5 - 19 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0