Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 remedii naturiste eficiente pentru balonare

de Alina Ilie la 2024-02-16
10 remedii naturiste eficiente pentru balonare
Balonarea poate fi o problema suparatoare, dar exista multe remedii naturiste eficiente care pot ajuta la reducerea simptomelor si la imbunatatirea confortului digestiv. De la ceaiuri si tincturi la alimente si obiceiuri sanatoase, exista o varietate de optiuni disponibile pentru gestionarea balonarii in mod natural. Incercati diferitele remedii prezentate in acest articol si descoperiti ce functioneaza cel mai bine pentru dvs.


In timp ce exista medicamente disponibile pentru a trata aceasta afectiune, multe persoane prefera sa apeleze la remedii naturiste pentru a reduce balonarea si pentru a imbunatati confortul stomacal. In acest articol, vom prezenta zece remedii naturiste eficiente pentru balonare, bazate pe plante medicinale, alimente si obiceiuri sanatoase.

Remedii balonare - 10 recomandari utile

 
Ceai de menta
Mentolul din frunzele de menta are proprietati antispasmodice care pot ajuta la relaxarea muschilor stomacului si intestinelor. Consumul regulat de ceai de menta poate reduce disconfortul asociat cu balonarea si poate promova digestia sanatoasa. Se recomanda consumul a unei cani de ceai de menta de doua pana la trei ori pe zi pentru a obtine beneficii maxime.
 
Infuzie de ghimbir
Ghimbirul este cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce inflamatia si de a promova digestia. Infuzia de ghimbir poate ajuta la calmarea stomacului si la eliminarea gazelor intestinale, reducand astfel senzatia de balonare. Pentru a pregati infuzia, adaugati cateva felii subtiri de radacina de ghimbir in apa clocotita si lasati-le sa stea timp de 5-10 minute inainte de a consuma lichidul.
 
Ulei esential de menta
Uleiul esential de menta poate fi folosit pentru masajul abdominal pentru a reduce balonarea si disconfortul asociat. Amestecati cateva picaturi de ulei esential de menta cu ulei de baza, cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de migdale dulci, si masati usor zona stomacului in sensul acelor de ceasornic timp de cateva minute. Acest lucru poate ajuta la stimularea circulatiei si la relaxarea muschilor abdominali.
 
Seminte de chimen
Chimenul este o planta aromatica cu proprietati carminative, ceea ce inseamna ca ajuta la eliminarea gazelor intestinale si la reducerea balonarii. Consumul de seminte de chimen dupa masa poate promova digestia sanatoasa si poate preveni formarea excesiva de gaze. Puteti mesteca simplu cateva seminte de chimen sau puteti pregati un ceai de seminte de chimen prin fierberea acestora in apa timp de 10-15 minute.
 
Probiotice
Suplimentele probiotice contin bacterii benefice care pot ajuta la restabilirea echilibrului florei intestinale si la imbunatatirea digestiei. Consumul regulat de probiotice poate reduce balonarea si poate imbunatati simptomele asociate, cum ar fi disconfortul abdominal si senzatia de plenitudine. Asigurati-va ca alegeti un supliment probiotic de inalta calitate, care sa contina tulpini bacteriene variate. Iata 5 semne care indica o nevoie crescuta de probiotice >>
 
Tinctura de fenicul
Feniculul este cunoscut pentru proprietatile sale carminative si antispasmodice, care pot ajuta la relaxarea muschilor stomacului si la reducerea balonarii. Tinctura de fenicul poate fi administrata sub forma de picaturi diluate in apa si consumate de doua sau trei ori pe zi. Aceasta metoda poate ajuta la ameliorarea disconfortului abdominal si la promovarea unei digestii sanatoase.
 
Consumul de apa
Uneori, balonarea poate fi cauzata de deshidratare sau de retentia de lichide. Consumul adecvat de apa poate ajuta la prevenirea acestor probleme si poate facilita tranzitul intestinal. Asigurati-va ca beti cel putin opt pahare de apa pe zi si ca evitati consumul excesiv de bauturi care pot provoca deshidratare, cum ar fi alcoolul si cafeaua.
 
Alimente bogate in fibre
Fibrele alimentare sunt esentiale pentru o digestie sanatoasa si pot ajuta la prevenirea constipatiei si a balonarii. Consumati alimente bogate in fibre, cum ar fi fructele proaspete, legumele, cerealele integrale si semintele, pentru a asigura un aport adecvat de fibre in dieta dvs. Evitati sa consumati fibre in exces intr-o perioada scurta de timp, deoarece acest lucru ar putea agrava simptomele de balonare.
 
Exercitii fizice regulate
Activitatea fizica poate ajuta la stimularea tranzitului intestinal si la reducerea acumularii de gaze in tractul digestiv. Includeti in rutina dvs. zilnica exercitii moderate, cum ar fi mersul pe jos, yoga sau inotul, pentru a promova o digestie sanatoasa si pentru a reduce balonarea.
 
Evitarea alimentelor care provoaca balonare
Unele alimente pot fi mai greu digerate si pot provoca balonare la anumite persoane. Incercati sa identificati alimentele care va provoaca disconfort si sa le evitati sau sa le consumati in cantitati mai mici. Printre aceste alimente se numara leguminoasele, broccoli, varza, ceapa, merele si bauturile carbogazoase.


Foto: pixabay.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre balonare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remedii naturiste

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0