Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Tratamente pe care le poti incerca pentru gura uscata

de Sunt Fericita la 2018-12-05
5 Tratamente pe care le poti incerca pentru gura uscata
Gura uscata poate favoriza aparitia cariilor dentare, a problemelor digestive si respiratia urat mirositoare. O productie suficienta de saliva te poate ajuta sa iti mentii hidratarea optima a gurii, dar si sa facilitezi procesul de digestie prin prelucrarea grasimilor. Iata ce tratamente naturale poti incerca pentru a evita gura uscata.


Xerostomia asa cum este cunoscut in termeni medicali sindromul de gura uscata este o afectiune care trebuie tratata cu interes deoarece poate duce la urmari grave. Afectiunea poate aparea din cauza inaintarii in varsta ori a anumitor tratamente medicamentoase sau a chimioterapiei. Iti recomandam cateva remedii naturale care te pot ajuta sa tratezi sindromul de gura uscata!
 
In primul rand, hidratarea. Este recomandat sa bei in fiecare zi cel putin 10 pahare de apa pentru a preveni senzatia de uscarea a gurii. De asemenea, pe timpul noptii, de fiecare data cand iti este sete, incearca sa bei ce cantitate de apa ai nevoie. Bea apa chiar si in timpul mesei. Consumul de apa in timpul mesei iti va facilita mestecarea, dar si inghitirea alimentelor mult mai usor. 
 
Consuma alimentele potrivite. Incearca sa iti stabilesti o dieta alimentara care sa iti hidrateze organismul. Asta inseamna ca ai nevoie sa consumi cat de des este posibil supe, ciorbe si alimente care se mesteca si se digera usor. Nu consuma doar alimente uscate precum biscuiti sau paine prajita.
 
Respira pe nas, nu pe gura. Respiratia pe gura este o cauza frecventa care duce la aparitia sindromului de gura uscata.Incearca sa respiri pe nas cat de mult poti si limiteaza respiratia pe gura. 
 
Clateste-ti gura cu ulei. Daca iti vei clati gura cu ulei in fiecare dimineata, vei reduce semnificativ simptomele gurii uscate, dar si a respiratiei urat mirositoare si vei preveni aparitia tartrului si a cariilor. Poti incerca ulei de cocos, ulei de susan sau ulei extravirgin de masline.
 
Mentine o igiena orala riguroasa. Periajul dintilor trebuie facut de doua ori pe zi: dimineata si seara, iar pe langa asta este indicat sa folosesti si ata dentara si apa de gura fara alcool. Iti poti prepara singur acasa o apa de gura naturala din ulei de menta sau ulei de arbore de ceai diluat in apa. Aceasta solutie te va ajuta sa elimini bacteriile si mirosul neplacut.  Periajul atent al dintilor te poate ajuta sa scapi de senzatia de gura uscata.
 
Pe langa acestea, nu uita ca este important si sa consumi alimente care sa stimuleze productia de saliva. Consuma castraveti care sunt bogati in apa, mere, dar si struguri sau morcovi care stimuleaza productia de saliva. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0