Cand o persoana minte, se misca foarte putin si are o postura mai degraba rigida. Mincinosul si tine mainile foarte apropiate de corp. Psihologic, acest lucru se traduce prin faptul ca nu vrea sa atraga prea multa atentie asupra sa.
2. Discurs rupt, raspunsuri dubioase
Cand cineva minte, de obicei trebuie sa inventeze pe loc minciuna sau e emotionat ca ar putea fi prins; indiferent de varianta, aceasta emotivitate se transmite in comportament, mai precis in felul in care vorbeste. Discursul unui om care spune o minciuna este intrerupt de pauze, iar daca este intrebat ceva, raspunsurile vin usor intarziate. Alteori, tocmai din cauza emotiei, cel care minte raspunde foarte rapid, fara sa se gandeasca inainte, ca si cum ar fi gandit bine totul.
3. Evita contactul vizual
Omul care spune o minciuna nu se va uita niciodata in ochii tai sau daca o face, e pentru foarte scurt timp, in incercarea de a masca minciuna.
4. Se ascunde
Oamenii care mint au tendinta se a se pozitiona dupa un scaun sau masa, de a pune intre ei si cei pe care ii mint diferite obiecte (un pahar, caiet, geanta, chiar si un creion, etc). Psihologic, acest lucru se traduce prin nevoia de a se ascunde, indiferent cat de mic e obiectul pe care il foloseste.
5. Isi atinge chipul
Omul care spune o minciuna isi atinge de multe ori chipul, la intervale regulate si de cele mai multe ori in zona nasului, gurii sau urechii.
6. Respira mai greu
Din cauza emotiilor, mincinosul respira mai greu, mai sacadat, ca si cum ar face efort.
7. Expresiile faciale nu sunt coordonate
Grimasele si expresiile faciale ale unui om care minte nu sunt coordonate si nu au nici o legatura cu ceea ce vorbeste sau cu situatia.
8. Atitudine defensiva
O persoana vinovata va fi intotdeaua defensiva, chiar pana la agresivitate sau absurd, in incercarea de a intoarce situatia in favoarea sa. Era o vorba... cine se scuza, se acuza... caz cat se poate de aplicabil aici. Mincinosul va incerca intotdeauna sa se protejeze si sa dea vina pe altii.
9. Schimba subiectul
Poti recunoaste un mincinos pentru ca el schimba brusc subiectul sau raspunde cu sarcasm, in incercarea de a se ascunde si de a devia discutia de la subiectul care il deranjeaza.
10. Gesticuleaza cu mainile
Cei care folosesc in exces mainile atunci cand vorbesc, desi de obicei nu fac asta, nu arata decat ca nu se simt confortabil cu ceea ce spun... cel mai probabil mint.
11. Isi umezeste des buzele
Cand cineva spune o minciuna, are tendinta de a-si umezi des buzele pentru ca isi simte gura uscata (de obicei semn al nervozitatii).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.6
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!