Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 Greseli pe care le faci la restaurant din dorinta de a fi politicos

de Camelia Diaconu la 2018-12-12
7 Greseli pe care le faci la restaurant din dorinta de a fi politicos
Uneori, fara sa ne dam seama, incalcam regulile bunelor maniere, doar din dorinta de a fi politicosi. Chiar daca dorinta ta este doar de a-l ajuta pe ospatar atunci cand sunteti intr-un restaurant, de fapt, nu faci altceva decat sa gresesti. Iata cateva dintre greseli.


Chiar daca tu ai intentii bune in momentul in care te oferi sa il ajuti pe barmanul care serveste la masa, este posibil sa incalci reguli de bune maniere. Iata ce gesturi ar trebui sa eviti atunci cand mergi la un restaurant.
 
Sa mergi singur catre o masa. De regula, la intrarea in restaurant exista o persoana care are rolul special de a te conduce la masa. Daca te vei duce sa te asezi la orice masa pe care o vezi libera, nu faci altceva decat sa ii incurci pe chelnerii din locatie. Cel mai bine, asteapta cateva minute pana cand cineva vine si te conduce la masa.
 
Nu pune farfuriile una peste alta. Nu il ajuti pe chelner daca dupa ce ai mancat asezi farfuriile una peste alta, deoarece acestea se pot dezechilibra si se pot rasturna atunci cand vine sa le ridice. Cel mai bine le lasi pe masa si il astepti pe el sa vina sa le ridice.
 
Nu comanda de la un alt chelner. Fiecare chelner se ocupa de un anumit numar de mese din locatie. Daca vei comanda de la mai multi chelneri nu vei face altceva decat sa ii incurci si pe ei si sa iti intarzie si tie comanda. Mai mult de atat, se poate crea o confuzie si la nota de plata. 
 
Nu te intinde prea mult la vorba cu cel care te serveste la masa. Chiar daca incerci sa fii prietenos, nu depasi bariera si nu adresa intrebari personale chelnerului. Tot ce trebuie sa faci este sa fii politicos si sa ii zambesti omului care te serveste la masa.
 
Nu curata tu dupa un mic accident. Daca ai varsat un pahar de suc ori de vin sau ai spart un pahar, nu incerca sa strangi tu cioburile de sticla de pe jos. Chiar daca este de la sine inteles ca vrei sa ajuti, nu ai instrumentele de care ai nevoie si nu vei face altceva decat sa incurci.
 
Nu te oferi sa asezi comanda pe masa. Chiar daca il vezi pe chelner ca are o tava plina cu bauturi, nu incerca sa il ajuti daca el nu iti cere acest lucru. El isi aseaza de obicei bauturile intr-un echilibru si ii poti strica acel balans, iar tava sa se rastoarne. Tot ce poti face pentru a-l ajuta este sa lasi masa cat mai curata, sa iti iei manusile, geanta si telefonul de pe masa.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0