Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Schimba-ti pentru totdeauna obiceiurile alimentare

Schimba-ti pentru totdeauna obiceiurile alimentare
Chiar daca, pana acum, ai slabit si te-ai ingrasat la loc de cateva ori bune, exista modalitati prin care sa-ti schimbi obiceiurile alimentare definitiv. Chiar daca ai incercat o data si apoi inca o data sa mananci sanatos si ai jurat sa nu mai pui nici ochii pe mancarurile nesanatoase, nu renunta. Nu este niciodata prea tarziu sa faci schimbari definitive, sanatoase. Mancatul corect iti ofera multe beneficii si la interior, si la exterior.


1. Stabileste daca esti gata
Unul din modurile prin care iti poti schimba definitiv obiceiurile alimentare este sa fii pregatita. La fel cum nu incepi un proiect pana cand nu ai totul gata, nu incerca sa-ti schimbi dieta cand nu esti gata sa limitezi alimentele preferate nesanatoase. Fa o lista cu schimbarile pe care vrei sa le faci. Incepe cu schimbari mici. Fa cate o schimbare pe rand.
2. Intreba-te DE CE faci asta
Inainte de a purcede spre a face orice schimbare, trebuie sa definesti de ce vrei s-o faci. Vrei sa te simti mai bine? Vrei sa-ti scada tensiunea arteriala? Sa ai mai mult timp cu nepotii? Oricare ar fi motivatia, defineste DE CE-ul. Am vazut multe persoane care au devenit vegetariene sau vegane inainte de a fi pregatite si s-au aruncat asupra carnii cateva zile mai tarziu. 
3. Defineste limitele si barierele
Un alt lucru important pe care sa-l faci inainte de a-ti schimba definitiv obiceiurile alimentare este sa-ti stabilesti limitele si barierele. Ce este permis in cadrul noului stil de viata sanatos? Ce trebuie limitat? Ce inseamna moderatie? Ce te face sa poftesti la dulce sau a prajit? Cate seri pe saptamana iti permiti ceva dulce dupa cina? Exista vreun factor ce trebuie luat in considerare inainte de a face schimbari? 
4. Stabileste obiective
Ca orice altceva in viata, trebuie sa setezi obiective precise cand vine vorba de planuri alimentare sanatoase. Daca ai raspuns la DE CE, stabileste apoi obiective. Vrei sa slabesti? Vrei sa te simi mai bine? Vrei sa-ti imbunatatesti starea pentru a ameliora o anumita afectiune? Cat timp ai la dispozitie? Cum stii cand ai succes? Fa-ti obiectivele SMART: Specifice, Masurabile, Accesibile, Relevante si incadrate in Timp.
5. Pregateste-te
Ai si obiectivele acum, asa ca fa-ti rost de instrumentele de care ai nevoie pentru noua calatorie, umple-ti camara cu lucruri sanatoase, planifica-ti mesele dinainte, pregateste-ti pachetul de pranz cu o seara inainte, cauta retete sanatoase pe Google etc. 
6. Treci la actiune
Ia-ti planul, motivatiile, limitele, barierele, obiectivele si instrumentele si treci la teaba! A manca sanatos nu trebuie sa fie o asa provocare. Cand te simti mai bine, arati mai bine si te bucuri de mancare delicioasa in acelasi timp, scurtele perioade de timp pe care le aloci pentru a face pregatiri este nimica toata.
7. Inregistreaza-ti progresul
In acest fel vei reusi sa ramai motivata. Noteaza ce si cat mananci si iti va fi mai usor sa vezi cand calci pe alaturi. Poate ca cel mic a facut o criza de personalitate si apoi ai mancat un Bounty intreg. Sau o sedinta stresanta te-a facut sa mananci cu colega de birou o pizza cu de toate. Un jurnal alimentar subliniaza tendintele.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vrei sa slabesti

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0