1. Stabileste daca esti gata
Unul din modurile prin care iti poti schimba definitiv obiceiurile alimentare este sa fii pregatita. La fel cum nu incepi un proiect pana cand nu ai totul gata, nu incerca sa-ti schimbi dieta cand nu esti gata sa limitezi alimentele preferate nesanatoase. Fa o lista cu schimbarile pe care vrei sa le faci. Incepe cu schimbari mici. Fa cate o schimbare pe rand.
2. Intreba-te DE CE faci asta
Inainte de a purcede spre a face orice schimbare, trebuie sa definesti de ce vrei s-o faci. Vrei sa te simti mai bine? Vrei sa-ti scada tensiunea arteriala? Sa ai mai mult timp cu nepotii? Oricare ar fi motivatia, defineste DE CE-ul. Am vazut multe persoane care au devenit vegetariene sau vegane inainte de a fi pregatite si s-au aruncat asupra carnii cateva zile mai tarziu.
3. Defineste limitele si barierele
Un alt lucru important pe care sa-l faci inainte de a-ti schimba definitiv obiceiurile alimentare este sa-ti stabilesti limitele si barierele. Ce este permis in cadrul noului stil de viata sanatos? Ce trebuie limitat? Ce inseamna moderatie? Ce te face sa poftesti la dulce sau a prajit? Cate seri pe saptamana iti permiti ceva dulce dupa cina? Exista vreun factor ce trebuie luat in considerare inainte de a face schimbari?
4. Stabileste obiective
Ca orice altceva in viata, trebuie sa setezi obiective precise cand vine vorba de planuri alimentare sanatoase. Daca ai raspuns la DE CE, stabileste apoi obiective. Vrei sa slabesti? Vrei sa te simi mai bine? Vrei sa-ti imbunatatesti starea pentru a ameliora o anumita afectiune? Cat timp ai la dispozitie? Cum stii cand ai succes? Fa-ti obiectivele SMART: Specifice, Masurabile, Accesibile, Relevante si incadrate in Timp.
5. Pregateste-te
Ai si obiectivele acum, asa ca fa-ti rost de instrumentele de care ai nevoie pentru noua calatorie, umple-ti camara cu lucruri sanatoase, planifica-ti mesele dinainte, pregateste-ti pachetul de pranz cu o seara inainte, cauta retete sanatoase pe Google etc.
6. Treci la actiune
Ia-ti planul, motivatiile, limitele, barierele, obiectivele si instrumentele si treci la teaba! A manca sanatos nu trebuie sa fie o asa provocare. Cand te simti mai bine, arati mai bine si te bucuri de mancare delicioasa in acelasi timp, scurtele perioade de timp pe care le aloci pentru a face pregatiri este nimica toata.
7. Inregistreaza-ti progresul
In acest fel vei reusi sa ramai motivata. Noteaza ce si cat mananci si iti va fi mai usor sa vezi cand calci pe alaturi. Poate ca cel mic a facut o criza de personalitate si apoi ai mancat un Bounty intreg. Sau o sedinta stresanta te-a facut sa mananci cu colega de birou o pizza cu de toate. Un jurnal alimentar subliniaza tendintele.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!