Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 moduri prin care sa-ti construiesti increderea de sine

de Alina Negrutiu la 2014-04-25
7 moduri prin care sa-ti construiesti increderea de sine
Increderea de sine este diferenta dintre senzatia ca esti de neoprit si cea in care ti-e frica si de umbra ta. Perceptia sinelui are un impact enorma supra modului in care te percep ceilalti. Perceptia este realitate – cu cat ai mai multa incredere in tine, cu atat iti maresti sansele de a avea succes.


Desi multi dintre factorii care influenteaza increderea de sine sunt in afara controlului tau, exista si lucrui pe care le poti face constient pentru a-ti intari acest sentiment. Foloseste 10 strategii demonstrat valabile si iti vei putea atinge potentialul maxim.
1. Imbraca-te bine.
Desi nu haina face pe om, ea influenteaza modul in care ne simtim. Nimeni nu este mai constienta de felul in care arati decat tu insati. Cand nu arati bine, ti se schimba modul in care mergi si interactionezi cu ceilalti. Foloseste acest lucru in avantajul tau si ai grija de tine. 
Nu inseamna ca trebuie sa cheltuiesti enorm pe haine. O regula de aur este aceea ca trebuie sa cheltuiesti de doua ori mai mult, dar sa cumperi de doua ori mai putin. In loc sa cumperi tone de haine ieftine, ia ceva mai scump care nu se deterioreaza la fel de repede si se incadreaza mai multa vreme stilurilor la moda.
2. Mergi mai repede.
Unul dintre cele mai simple moduri prin care poti analiza ce simte o persoana vizavi de ea insasi este sa te uiti la mers. Este acesta lent? Obosit? Pare dureros? Sau este plin de viata? Persoanele cu incredere de sine merg repede. Au unde merge, cu cine sa se intalneasca si ce sa faca. Chiar daca nu te grabesti, iti poti mari increderea de sine accelerand mersul.
Similar, si modul in care sta o persoana spune o poveste. Cei cu umerii adusi in fata si miscari letargice demonstreaza lipsa de incredere in sine. Nu sunt entuziasmati de ceea ce fac si nu se considera importanti. Exerseaza o buna postura si simte-te automat mai increzatoare. Stai dreapta, cu privirea inainte si vei simti fluxul de putere venind inspre tine.
4. Reclama personala.
Unul dintre cele mai bune moduri de a-ti dezvolta increderea de sine este sa asculti discursuri motivationale. Din nefericire, oportunitatile nu sunt atat de la indemana. Creeaza-ti, in schimb, propriul discurs. Scrie un speech de 30-60 de secunde care puncteaza punctele tale tari si obiectivele pe care vrei sa le atingi. Spune-l cu voce tare in fata oglinzii pentru a te intari.
5. Recunostinta.
Cand te concentrezi prea mult pe ceea ce vrei, mintea creeaza motive pentru care nu poti avea acel ceva. Ceea ce duce la prea mult focus pe puncte slabe. Cel mai bun mod de a evita asta este sa te concentrezi pe recunostinta. Aloca-ti in fiecare zi timp pentru a face o lista a lucrurilor pentru care esti recunoscatoare. Vei fi surprinsa de cat de plina este viata ta si, in acelasi timp, motivata pentru a face urmatorul pas spre succes.
6. Ofera complimente celor din jur.
Cand nu avem o parere buna despre noi, tindem sa proiectam acest sentiment si asupra celorlalti, sub forma de insulte si barfe. Pentru a sparge acest ciclu de negativitate, lauda-i pe cei din jur. Nu te baga la barfit si vei fi o persoana placuta, ceea ce te va face sa te simti bine. Cautand cei mai bun in ceilalti, scoti indirect la lumina ce-i mai bun la tine.
7. Stai in randul din fata.
La scoala, la birou, la adunari, multi se chinuiesc sa gaseasca un loc in spate.majoritatea oamenilor fac asta pentru ca nu vor sa fie remarcati. Ceea ce reflecta lipsa increderii de sine. Luand decizia de a sta in fata, scapi de aceasta teama irationala si iti consolidezi increderea de sine. Vei fi si mai vizibila pentru persoanele importante care vorbesc in fata voastra.

Sursa: http://www.pickthebrain.com/

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dezvoltare personala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre incredere de sine

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0