Un copil are nevoie de ajutor pentru a se forma si pentru a-si defini caracterul, iar cel mai bun ajutor il primeste intotdeauna din partea parintilor, pe care ii vede ca un exemplu demn de urmat. Este in stare sa reuseasca, sa isi depaseasca limitele si sa invete sa lupte atunci cand este crescut in acest spirit, cand vede in familie aceleasi provocari pe care si el, la randul lui, ar trebui sa le depaseasca. Increderea in sine se formeaza in timp, asa ca, invata cum ar trebui sa te comporti cu copilul.
Ofera-i liberatate. Nu-i ingradi libertatea din prea multa iubire sau din dorinta de a nu esua. Ofera-i posibilitatea sa ia decizii singur, sa fie pus in situatii care sa il provoace si sa invete sa fie responsabil si raspunzator pentru raspunsurile sau faptele pe care le savarseste. Incurajandu-l sa ia decizii singur, il vei ajuta sa isi controleze mult mai bine emotiile, gandurile si trairile si intotdeauna va gandi mai mult inainte de a face orice gest. Se va simti stapan pe situatie, direct raspunzator si cu o putere mai mare, atunci cand va vedea ca este cel mai in masura sa ia decizii singur.
Invata-l si ajuta-l sa se comporte frumos in public. Interactiunea cu cei din jur este cea mai usoara modalitate de a-l educa. Faptul ca trebuie sa intre in contact cu oameni care au un statut social diferit, il va ajuta sa invete sa se comporte in mai multe situatii. Va invata cand este bine sa vorbeasca, dar si numai sa asculte, cand este nevoie sa actioneze ori sa se retraga dintr-o activitate. Incurajeaza-l sa fie sociabil, sa ajute oamenii din jurul lui, sa fie amabil. Comporta-te cu el atat de elegant pe cat ti-ai dori sa se comporte in public. Vorbeste-i frumos si asculta-l ori de cate ori are nevoie. Invata-l sa adopte intotdeauna cea mai potrivita pozitie in fata celorlalti. Mereu drept, cu capul sus si cu umerii in spate este o pozitie care il va ajuta sa se simta mai increzator si sigur pe el.
Lauda-l atunci cand merita, dar nu exagera. Chiar daca se supara in urma raspunsurilor pe care le primeste, nu-l lauda cand nu este cazul. Daca nu a obtinut cele mai bune rezultate la scoala ori la sala de sport, atunci nu il incuraja sa continue in acelasi ritm. Incurajeaza-l sa lupte si sa dovedeasca faptul ca poate mai mult. Daca il vei lauda in mod constant, indiferent de felul in care isi desfasoara o activitate, nu va invata sa diferentieze raul de bine si nu va stii cand este cazul sa schimbe ceva in comportament. Nu il va ajuta sa gaseasca o rezolvare mult mai rapida atunci cand va intampina o situatie dificila pentru ca nu este obisnuit cu esecul. Ii va fi teama sa actioneze si nu va fi suficient de motivat sa lupte.
Ajuta-l sa fie independent. Faptul ca iti doresti sa il ajuti ori de cate ori are nevoie nu inseamna ca este neaparat gresit, insa este indicat sa il ajuti sa devina o persoana cat mai independenta. O persoana care este in stare sa isi rezolve problemele singura, care sa nu depinda intotdeauna de ajutorul celor din jur. Daca va primi intotdeauna ajutor, se va obisnui cu acest stil si ii va fi greu sa depaseasca aceasta zona de confort.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!