Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti inveti copilul sa aiba mai multa incredere in el

de Camelia Diaconu la 2020-04-10
Cum iti inveti copilul sa aiba mai multa incredere in el
Increderea in sine si in fortele proprii este cea mai importanta abilitate pe care trebuie sa inveti sa o stapanesti inca de la varste fragede. Vartsa copilariei este momentul ideal in care trebuie sa inveti sa te dezvolti singur, dar si cu ajutorul primit din partea parintilor. Pentru ca familia are cel mai important rol in educatia si buna crestere a copiilor, iata ce trebuie sa faci pentru a-l ajuta pe copilul tau sa aiba mai multa incredere in el.


Un copil are nevoie de ajutor pentru a se forma si pentru a-si defini caracterul, iar cel mai bun ajutor il primeste intotdeauna din partea parintilor, pe care ii vede ca un exemplu demn de urmat. Este in stare sa reuseasca, sa isi depaseasca limitele si sa invete sa lupte atunci cand este crescut in acest spirit, cand vede in familie aceleasi provocari pe care si el, la randul lui, ar trebui sa le depaseasca. Increderea in sine se formeaza in timp, asa ca, invata cum ar trebui sa te comporti cu copilul.
 
Ofera-i liberatate. Nu-i ingradi libertatea din prea multa iubire sau din dorinta de a nu esua. Ofera-i posibilitatea sa ia decizii singur, sa fie pus in situatii care sa il provoace si sa invete sa fie responsabil si raspunzator pentru raspunsurile sau faptele pe care le savarseste. Incurajandu-l sa ia decizii singur, il vei ajuta sa isi controleze mult mai bine emotiile, gandurile si trairile si intotdeauna va gandi mai mult inainte de a face orice gest. Se va simti stapan pe situatie, direct raspunzator si cu o putere mai mare, atunci cand va vedea ca este cel mai in masura sa ia decizii singur. 
 
Invata-l si ajuta-l sa se comporte frumos in public. Interactiunea cu cei din jur este cea mai usoara modalitate de a-l educa. Faptul ca trebuie sa intre in contact cu oameni care au un statut social diferit, il va ajuta sa invete sa se comporte in mai multe situatii. Va invata cand este bine sa vorbeasca, dar si numai sa asculte, cand este nevoie sa actioneze ori sa se retraga dintr-o activitate. Incurajeaza-l sa fie sociabil, sa ajute oamenii din jurul lui, sa fie amabil. Comporta-te cu el atat de elegant pe cat ti-ai dori sa se comporte in public. Vorbeste-i frumos si asculta-l ori de cate ori are nevoie. Invata-l sa adopte intotdeauna cea mai potrivita pozitie in fata celorlalti. Mereu drept, cu capul sus si cu umerii in spate este o pozitie care il va ajuta sa se simta mai increzator si sigur pe el.
 
Lauda-l atunci cand merita, dar nu exagera. Chiar daca se supara in urma raspunsurilor pe care le primeste, nu-l lauda cand nu este cazul. Daca nu a obtinut cele mai bune rezultate la scoala ori la sala de sport, atunci nu il incuraja sa continue in acelasi ritm. Incurajeaza-l sa lupte si sa dovedeasca faptul ca poate mai mult. Daca il vei lauda in mod constant, indiferent de felul in care isi desfasoara o activitate, nu va invata sa diferentieze raul de bine si nu va stii cand este cazul sa schimbe ceva in comportament. Nu il va ajuta sa gaseasca o rezolvare mult mai rapida atunci cand va intampina o situatie dificila pentru ca nu este obisnuit cu esecul. Ii va fi teama sa actioneze si nu va fi suficient de motivat sa lupte. 
 
Ajuta-l sa fie independent. Faptul ca iti doresti sa il ajuti ori de cate ori are nevoie nu inseamna ca este neaparat gresit, insa este indicat sa il ajuti sa devina o persoana cat mai independenta. O persoana care este in stare sa isi rezolve problemele singura, care sa nu depinda intotdeauna de ajutorul celor din jur. Daca va primi intotdeauna ajutor, se va obisnui cu acest stil si ii va fi greu sa depaseasca aceasta zona de confort. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0