Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 pofte alimentare si semnificatia acestora

de Alina Ilie la 2015-02-13
9 pofte alimentare si semnificatia acestora
Ai pofta de ceva dulce sau de ceva sarat? Poftele alimentare ne semnaleaza ca anumite substante lipsesc din organism (vitamine, minerale sau acizi grasi). Acesti nutrienti participa la numeroase procese din organism, iar lipsa unuia provoaca dezechilibre. Iata mai jos cele mai comune pofte si semnificatiile acestora!


Pofta de ciocolata înseamna deficienta de magneziu

Specialistii in nutritie spun ca pofta de dulce indica o lipsa de magneziu in organism. Acest mineral previne inflamatiile si joaca un rol important in echilibrarea sistemului nervos. Pentru a compensa lipsa acestuia puteti consuma nuci, fistic, seminte de floare soarelui, arahide, fructe (banane, pere, struguri), peste, legume cu frunze verzi.

Pofta de ceva sarat, semn al lipsei de sodiu

Daca poftiti la mancaruri sarate, este posibil ca organismul sa aiba un deficit de sodiu. Puteti gasi acest mineral in toate legumele, lactatele.

Pofta de carne indica deficienta de fier

Specialistii ne spun ca pofta de carne poate ascunde o deficienta de fier in organism. Acesta joaca un rol vital in sustinerea sistemului imunitar, ajuta la transportul oxigenului in tot corpul. Pentru a compensa lipsa de fier includeti in dieta dvs, linte, spanac, seminte de dovleac, portocale, rosii, mure.

Pofta de carbohidrati, lipsa de acizi grasi esentiali

Pofta de carbohidrati (orez, paste, pizza, cartofi) indica o lipsa de acizi grasi esentiali care poate fi compensata prin consumul de ulei de peste, seminte de in, nuci.

Pofta de lactate, deficit de triftopan, calciu si fosfor

Pofta de lactate ar putea insemna ca organismul nostru are nevoie de  triptofan, calciu si fosfor. Lipsa acestuia se manifesta prin insomnie, stres, nervozitate. Prin urmare, consuma cat mai des lapte batut, sana, iaurt, chefir, smantana.

Pofta de  alimente acre indica afectiuni gastrice

Pofta de alimente acre (lamai, muraturi, bors, otet) anunta afectiuni gastrice, hepatice, hipoacide. Pentru ca aceasta pofta sa dispara puteti consuma seminte, nuci, alune, fructe.

Pofta de alimente iuti indica o scadere a nivelului de zinc

Bananele, ciupercile, lintea, soia, salata verde, nucile si semintele vor suplini necesarul de zinc.

Pofta de ceva rece indica o carenta de fier

Pofta de ceva rece (spre exemplu, inghetata sau bauturi cu gheata) este un semnal de alarma cu privire la lipsa fierului din organism. Consumul de spanac si broccoli poate combate aceasta pofta.

Pofta de paine, deficit de azot

Pofta de paine poate sugera un deficit de azot. Sursa buna de azot sunt pestele, nucile, fasolea, carnea.

In concluzie, este important sa identificam semnalele pe care le transmite organismul si sa încercam sa acoperim carentele, pentru a preveni problemele de sanatate.

Sursa: hellomagazine.com
www.nursetogether.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.09 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pofta de dulce

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0